Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Sport i szkolenie (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Biegi wytrzymałościowe na 40km PL (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=21134)

DanielZ 19-09-2011 20:09

Biegi wytrzymałościowe na 40km PL

8.10.2011 odbędą się biegi wytrzymałościowe dla wilczaków.
Zgłoszenia mailem na adres [email protected] ewentualnie [email protected]
do dnia 1 października
opłata startowa - 40 zł - w ramach opłaty uczestnictwo w wieczorze maszera - sobota godz. 19.

Przyjmowanie psów i odprawa lekarsko-weterynaryjna godz 8 -10 i 12-13 (sobota), rozpoczęcie startów - godz. 14 -ta

07.10.2011. godz 19-21 Seminarium Przygotowawcze
1. Temat seminarium:
Fizjologia wysiłku
Żywienie psów sportowych
Trening psów sportowych
Zagrożenia zdrowotne związane ze sportem
2. Zasady uczestnictwa w próbach.

Miejsce/Kwatera
Zakroczym Strubiny 48
http://www.wilczyjar.pl/

jefta 19-09-2011 20:36

Ten bieg daje papierek do uzytkow i intera?
I czy mozna brac udzial tylko w seminarium i za ile?

Narvana 19-09-2011 22:20

W temacie piszesz 40km, rozumiem, ze SVP2 nie ma, tak?

Wonderfull Wolf ES 19-09-2011 23:18

Ekstra :) !!!!! tym bardziej, że to miejsce też jest baaardzo fajne. A ja mam pytania:
- czy można wziąć udział w biegu nie będąc na seminarium?
- jaki jest czas biegu
- jakie "wymagania" musi spełniać człowiek
- płatne na miejscu??

Elentia 20-09-2011 11:08

Również chciałabym wiedzieć czy można być tylko na seminarium i czy wtedy koszt jest inny :)

z Peronówki 20-09-2011 12:00

Quote:

Originally Posted by Wonderfull Wolf ES (Bericht 404896)
- jaki jest czas biegu

Jak w regulaminach:
do 3:20 - doskonala
do 3:40 - bardzo dobra
do 4 - dobra
onad 4 - nie zaliczone

Quote:

Originally Posted by Wonderfull Wolf ES (Bericht 404896)
- jakie "wymagania" musi spełniać człowiek

Tzn byc czlonkiem Zwiazku... Aha, trzeba wykupic ksiazeczki startowe....

sssmok 20-09-2011 12:00

Planowalismy bieg na Litwie, ale jesli ten bieg na 100% jest z certyfikatem - to przyjedziemy. Tylko musze wiedziec wczesniej, bo oba biegi sa w tym samym czasie.

DanielZ 20-09-2011 13:29

Quote:

Originally Posted by sssmok (Bericht 404955)
Planowalismy bieg na Litwie, ale jesli ten bieg na 100% jest z certyfikatem - to przyjedziemy. Tylko musze wiedziec wczesniej, bo oba biegi sa w tym samym czasie.

Na wszystkie pytania odpowiem wieczorem....

Rybka 20-09-2011 14:52

Podpytałam wczoraj trochę "Prywatnego Hodowcy Miłka" czyli Daniela, więc się dzielę:
Bieg jest organizowany tylko na 40 km, czyli SVP1 i nie ma dłuższych tras. Obowiązuje regulamin zawodów na wzór Słowacki, sędzia jest od psów zaprzęgowych, zawody są uznawane, więc jest certyfikat (pies staje się użytkiem).
Można brać udział tyko w seminarium. Nie wiem jak wtedy z opłatą.

Z tego co Daniel pisał, jeżeli będą chętni zawody będą się odbywały cyklicznie.
Fajna sprawa, mnie wyjazd na Słowację czy na Litwę trochę przerażał bo to strasznie daleko, więc generuje to wielkie koszty. Tu w Polsce cena jest bardzo przystępna i nie jest daleko.

Elentia 20-09-2011 15:35

Quote:

Originally Posted by Rybka (Bericht 404997)
Można brać udział tyko w seminarium. Nie wiem jak wtedy z opłatą.

dzięki za info

GRABA 20-09-2011 15:46

yyy - a jaka ta trasa jest, tj. czy taka sielankowa po asfalcie? O ile sielanką może być odciśnięte siodełko:twisted::p

jefta 20-09-2011 19:06

Probuje cos kombinowac, zeby dac rade :|
Ciesze ze ze ktos sie wzial i robi, az wstyd narzekac, ale chyba musze :(
Ogloszenie o zawodach pojawia sie nieco ponad dwa tygodnie przed impreza, a czesc z nas musi przygotowac sie finasnowo (dojaz, nocleg, startowe), logistycznie (urlop) i treningowo.

z Peronówki 21-09-2011 00:36

A ja z innej beczki - na jednym z for pojawila sie wypowiedz p. Wojtko:

"- proszę wskazać jakim regulaminem planują się posłużyć (bo chyba nie MOIM tłumaczeniem, które dałam do akceptacji w ZKwP) "

Osobie, ktora ma kontakt z komisja szkoleniowa ZKwP radzilabym o jak najszybsze wycofanie tych tlumaczen - jesli ich uzycie wchodzilo kiedykolwiek w rachube. I przygotowanie fachowych "zwiazkowych" tlumaczen z jezyka slowackiego.

Nie moze byc tak, aby to autor tlumaczen roscil sobie JAKIEKOLWIEK PRAWA do decydowania o tym kto ma prawo do organizowania zawodow/egzaminow odbywajacych sie na wedlug regulaminow, ktore zostaly przez niego przetlumaczone.
(rany, dla mnie sam moj tekst brzmi glupio, wiec postepowania osoby, ktora dokonala tlumaczen nawet nie bede komentowac...) :rock_3

Huan 21-09-2011 11:17

To rzeczywiście śmieszne przekazywać do akceptacji ZKwP tłumaczenie regulaminu, gdy nie przekazano pełnych praw dysponowania tłumaczeniem. Jeśli komisja szkoleniowa ZKwP naprawdę korzysta z tłumaczeń p. Wojtko, to otrzymała teraz nauczkę. Dla niektórych ważniejsze jest parcie na szkło...

GRABA 21-09-2011 15:41

Quote:

Originally Posted by z Peronówki (Bericht 405090)
A ja z innej beczki - na jednym z for pojawila sie wypowiedz p. Wojtko:

"- proszę wskazać jakim regulaminem planują się posłużyć (bo chyba nie MOIM tłumaczeniem, które dałam do akceptacji w ZKwP) "

Osobie, ktora ma kontakt z komisja szkoleniowa ZKwP radzilabym o jak najszybsze wycofanie tych tlumaczen - jesli ich uzycie wchodzilo kiedykolwiek w rachube. I przygotowanie fachowych "zwiazkowych" tlumaczen z jezyka slowackiego.

sie na wedlug regulaminow, ktore zostaly przez niego przetlumaczonNie moze byc tak, aby to autor tlumaczen roscil sobie JAKIEKOLWIEK PRAWA do decydowania o tym kto ma prawo do organizowania zawodow/egzaminow odbywajacych e.
(rany, dla mnie sam moj tekst brzmi glupio, wiec postepowania osoby, ktora dokonala tlumaczen nawet nie bede komentowac...) :rock_3

Quote:

Originally Posted by Huan (Bericht 405145)
To rzeczywiście śmieszne przekazywać do akceptacji ZKwP tłumaczenie regulaminu, gdy nie przekazano pełnych praw dysponowania tłumaczeniem. Jeśli komisja szkoleniowa ZKwP naprawdę korzysta z tłumaczeń p. Wojtko, to otrzymała teraz nauczkę. Dla niektórych ważniejsze jest parcie na szkło...

sorrki, ale "o co chodzi"? to do tego biegu....? Tj. to będzie na legalu/tj. certyfikowane. Tekst nie brzmi głupio, tylko co się dzieje?

sssmok 21-09-2011 16:47

Ja czekam na odpowiedzi Daniela.
Poniewaz jesli faktycznie bieg jest z certyfikatem, to bardzo ulatwi mi to zycie. Ale chce miec pewnosc...

DanielZ 22-09-2011 20:21

Ku woli wyjaśnienia Nie jestem organizatorem ani nawet współorganizatorem biegu. Są podane maile do organizatora osób kompetentnych więc proszę o wysyłanie zapytań do nich, ja przekroczyłem już limit na telefonie.
Nie oznacza to że nie wezmę udziału w biegu.

sssmok 22-09-2011 23:00

Napisalam - zero odzewu jak dotad.

Gaga 26-09-2011 15:42

Czy bieg się odbędzie z wilczakami? Pytam czy jakieś wilczaki się na ów pierwszy, polski egzamin wybierają
Swoją drogą : NARESZCIE ! i HURRA!
jednak wyjazd na zagraniczne biegi to i koszty i wyrwane z życiorysu dwie doby, a tu mamy na miejscu. Zakładam, że trochę więcej wilczaków pobiega:)
Życzę im duuuużych kółek (takich nie po 10 km) :)

Witek 26-09-2011 16:07

Gaga, kto ma na miejscu ten ma :D Od nas to w sumie ta sama droga co na Słowację ;) Ale w tym roku niestety dalsze wojaże musimy odpuścić :(

All times are GMT +2. The time now is 12:20.