![]() |
V Międzynarodowa Wystawa Kielce 19-20.11
Kto się wybiera ? :)
Sędziować będzie pani Shiboleth Myrna z Izraela ;) Baldur zgłoszony już parę miesięcy temu do młodzieży, ale jeszcze nie wiem czy uda się nam przybyć. |
Z tego co się orientuję wybiera się krakowska ekipa w co najmniej 3-wilczakowym składzie/stadzie (rodzeństwo Wilczy Duch), choć poprawniej brzmi określenie wataha.
|
Quote:
|
Quote:
ale to przecież czepianie się szczegółów, tego słowa używa się też w potocznej mowie... ważne, że ładnie brzmi :D :wolf tak więc w klasie baby będą conajmniej 3 urwisy |
Przepraszam, byłem nieprecyzyjny - dzięki za poprawkę. Dodam tylko, że wataha nie przestaje być watahą w momencie nieobecności samca i samicy ALFA lub jednego z nich. Taki chłyt małketingowy. A nuż matka tez się tam pojawi (wujek podobno będzie).
|
Poza tym, określenie wataha stosuje się także do dzików, psów i likaonów. A wilczak wilkiem nie jest.
|
Quote:
Do tatusia będziemy pisać i apelować o stawienie się :rock_3 P.S. Z tego co się orientuję, to mają być jeszcze JW i WzPD. |
Quote:
No i przecież ma przyjechać 'Warszawa' ;) Czyli Wondery, Robiny i... nie wiem kto jeszcze, ale na Hacziego, czekamy i liczymy szczególnie, no, wtedy to będzie wataha. |
A moje obawy się sprawdziły. Wystawa stoi dla nas pod wielkim znakiem zapytania :( . Niedawno wróciliśmy z Tamlinem od weterynarza, bo od tygodnia ma problemy z łapą. Za nami badania i zdjęcia. Diagnoza - zwichnięcie rzepki w prawej łapie :heul Koszt operacji, która powinna być przeprowadzona jak najszybciej, to od 400 do 800 zł :( Teraz jesteśmy w trakcie zbierania pieniędzy, może uda się zoperować łapę Tamiego w tym miesiącu. Bardzo zależało mi na tej wystawie, ale zdrowie Tamlina jest dla mnie ważniejsze od wystawy, a ta stanowi dodatkowy wydatek. Tak więc na 90 % Baldura na wystawie nie będzie.
|
Quote:
|
No i ja z Narsilem też będę :)
|
Wonderfulja również będzie :)
|
Quote:
Liczymy na pomoc przy bramkach :) |
niee żebym się czepiał bo wątek ciekawy ale chyba miało być o Kielcach
|
Quote:
|
RING : 23, Sędzia : Myrna Shiboleth (IL), Godzina : 10.00
PSY Klasa baby ( 2 ) 70. BARAKIJAL Wilczy Duch 71. BERYL BARIA'IL Wilczy Duch Klasa młodzieży ( 8 ) 72. Arqeva BALADIN 73. BALDUR Braterstwo Wilczaków 74. CENTUŚ Galicyjski Wilk 75. ESKEL Wilk z Polskiego Dworu 76. SABNOCK z Peronówki 77. TABRIS z Peronówki 78.TANNIN z Peronówki 79. ULVAR Lupusek Klasa pośrednia ( 2 ) 80. BIES Welkoscyrz 81. CELEB Jantarowa Wataha Klasa otwarta ( 1 ) 82. WANDAL Cwany Wilk Klasa championów ( 3 ) 83. CVAKO od Starkej 84.DECLAN Wilk z Polskiego Dworu 85.GISOTSU Crying Wolf Klasa weteranów ( 1 ) 86. AMBER WOLF z Peronówki SUKI Klasa baby ( 2 ) 87. BABNE'A Wilczy Duch 88. BYSTRA BEDALIEL Wilczy Duch Klasa młodzieży ( 1 ) 89. ENID Wilk z Polskiego Dworu Klasa pośrednia ( 2 ) 90. CELTHIEN Jantarowa Wataha 91. WONDERFULL WOLF Eden Severu Klasa otwarta ( 1 ) 92. BALTA Jantarowa Wataha Klasa championów ( 2 ) 93. ISHTAR z Peronówki 94. KALA Radov Dvor Klasa weteranów ( 1 ) 95. ADHARA Wilk z Polskiego Dworu |
ale mlodych chlopakow nawialo :shock:
fajne spotkanie rodzenstwa B Wilczych Duchow wam sie szykuje :) |
My znowu z Celebem w ringu :)
Bies w nie najlepszej formie-po chorobie, chudy, wyjąco-zrzędząco-wojujący Nastawiam się raczej na miłe spotkania niź sukcesy Ale chrzanić to w obliczu ostatnich wydarzeń Trochę nas będzie... Cieszę się bardzo na spotkanie z Martyną, Pawłem i ich psiakami |
Bardzo, bardzo miło czyta się takie posty! ;D No i ja też ogromnie cieszę się, że znowu będzie okazja się spotkać. Myślę, że gdyby Narsil był świadomy że za dwa tygodnie znowu spotka tylu kumpli marudziłby mi codziennie 'no kiedy jedziemy? no kiedy...? jedźmy już dziś!' :twisted:
|
Quote:
Towarzystwo doborowe się szykuje... Zazdroszczę spotkania! A stawka w męskiej młodzieży powalająca, więc będą emocje... oby same pozytywne :) |
All times are GMT +2. The time now is 01:51. |