![]() |
Ubezpieczenie psów i kotów
Quote:
To może ubezpiecz psa?! |
Quote:
Ps. Trzymamy kciuki ( A Aszczu łapki) za rychły powrót do zdrowia Tamlina! |
Quote:
|
To Margo poprosimy o wyodrębnienie wątku, bo w sumie temat wart zastanowienia ;)
Szukałam faktycznie, z pomocą Marcina (dzięki:)), ale my i tak nie podlegamy bo jestesmy za starzy :D Ale w przyszłości na pewno się skuszę bo wydatki na różne różności (zwłaszcza lecznicze) bywają spore i warto mieć w zanadrzu możliwość wyrównania budżetu. Cztery Łapy - ubezpieczenie psów i kotów Ubezpieczeniem mogą być objęte psy i koty w wieku od 6 miesięcy do 6 lat w zakresie:
Pakiet Midi: - OC za szkody spowodowane przez zwierzę (suma ubezpieczenia 20.000 zł) - Koszty Leczenia zwierzęcia (suma ubezpieczenia 2000 zł) Składka: 300 zł za jedno zwierzę rocznie Pakiet Maxi: - OC za szkody spowodowane przez zwierzę (suma ubezpieczenia 20.000 zł) - Koszty leczenia zwierzęcia (suma ubezpieczenia 2000 zł) - Koszty padnięcia lub uśpienia zwierzęcia (suma ubezpieczenia 6000 zł) - Koszty pochówku oraz usunięcia zwłok (suma ubezpieczenia 400 zł) Składka: 589 zł za jedno zwierzę rocznie pod linkiem są regulaminy i formularze. Z tego, co widziałam, w ubezpieczenia dla psów i kotów weszły tez inne towarzystwa, ale nie wiem czy nie maja swojej oferty ograniczonej tylko do OC. |
my też będziemy w Kielcach
|
Quote:
Gaga podała już gotowe pakiety, można jednak samemu konfigurować swoje ubezpieczenie. My mamy tylko OC do 20000 zł i płacimy 50 zł/rok. Koszty leczenia wybraliśmy 1000 zł - za to płaci się 10% kwoty ubezpieczenia czyli 100 zł. W sumie wychodzi nam 150 zł rocznie. Co wydaje mi się sensowne bo przy byle zabiegu czy chorobie trzeba wyłożyć co najmniej kilkaset zł. (baszeszjoza kosztowala nas ok 400-500 zł). Z tego co czytałem to PZU ma najlepszy pakiet i najwięcej opcji. |
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +2. The time now is 05:46. |