Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Różne (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Imiona Wilczych Duchow (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=21475)

netah 22-11-2011 08:11

Imiona Wilczych Duchow

Quote:

Originally Posted by shaluka (Bericht 413411)
Moje 'maluszki' zgarnęły kolejno:
Barja'il Wilczy Duch lokata I, WO, Best Baby - zauroczyl sedzine swoim przymilnym charakterem jak nic

"BERYL" - take ma meno :-) Wielce Szanowna, pozytywnie zakręcona Pani hodowczyni ;-)

AAAAAaaa poza tym po ringu prowadził go nie byle kto... ze mną nie miałby szans :-/

shaluka 22-11-2011 09:25

Quote:

Originally Posted by netah (Bericht 413425)
"BERYL" - take ma meno :-) Wielce Szanowna, pozytywnie zakręcona Pani hodowczyni ;-)

AAAAAaaa poza tym po ringu prowadził go nie byle kto... ze mną nie miałby szans :-/

Andrzej, ale pisze się imie rodowodowe :P Beryl to go macie w domu. Tak jak w dowodzie mam Agnieszka Renata, ale wołają mnie Aga, Shaluka, Ruda itd. jednakowoż, wszelkie dokumenty muszę wypełniać prawidłowym imieniem, rodowym ;P To się i psiaków tyczy.8)

Co zaś do Jadzi, to na pewno Barja'il Wilczy Duch vel Beryl, nie miałby takiego super nastawienia do świata i chęci pokazania się z najlepszej strony, bez absolutnie zerowego stresu, z super daniem się obmacać, czy ząbki pokazać, jajeczka ( ok, może nie był wtedy w szczycie radości jednakowoż zachował się na medal bez najmniejszego burknięcia czy uciekania, co zostało docenione przy ocenie). GDYBY właśnie nie pewność i wiara w osobę, swoją przewodniczkę, po drugiej stronie smyczy / ringówki czyli właśnie Jadwigę !! ;-)

Naprawde jestem dumna z Was wszystkich moje zakręcone łobuzy i niech Płomienno Włosa się nie martwi, ma wilczaki we krwi ;):twisted::twisted:

P.S. DZIĘKI WIELKIE! ;) Choć i tak the best było mieć znów weekend dla siebie i psiej rodzinki :-)

netah 24-11-2011 12:25

Quote:

Originally Posted by shaluka (Bericht 413434)
Andrzej, ale pisze się imie rodowodowe :P Beryl to go macie w domu. Tak jak w dowodzie mam Agnieszka Renata, ale wołają mnie Aga, Shaluka, Ruda itd. jednakowoż, wszelkie dokumenty muszę wypełniać prawidłowym imieniem, rodowym ;P To się i psiaków tyczy.8)

EEEeee... to z całego miotu tylko Bystra Bedadiel jest rodowodowo obojga imion?

Ech... niegodziwy świecie obnażający słabości ludzkie w pełnym rozkwicie ich plugawego jestestwa :-) :-) :-) - poetycka refleksja nad człowieczą ułomnością nie mająca za zadanie nikogo obrazić i nawet za bardzo nie pasująca do wątku.

anija 24-11-2011 13:52

Quote:

Originally Posted by netah (Bericht 413682)
EEEeee... to z całego miotu tylko Bystra Bedadiel jest rodowodowo obojga imion?

Ech... niegodziwy świecie obnażający słabości ludzkie w pełnym rozkwicie ich plugawego jestestwa :-) :-) :-) - poetycka refleksja nad człowieczą ułomnością nie mająca za zadanie nikogo obrazić i nawet za bardzo nie pasująca do wątku.

Jak to się mówi... kto pierwszy ten lepszy :twisted: ja pierwsza podsunełam imię Bystra zanim Shaluka ustaliła na jaką litrę będą wszystkie imiona. W między czasie zmieniła się trochę stylistyka reszty imion i trzeba było dodać drugie imię Bystrej by pasowała do reszty ;)

Baria'il - w islamskiej tradycji apokaliptycznej, anioł, którego sufi Abu Jazyd spotkał w siódmym niebie. Barja'il okazał się wysoki "na pięćset lat", co oznacza, że jego wzrost jest równy odległości, jaką człowiek może przebyćw ciągu pięciuset lat (dorównywał zatem wzrostem aniołom znanym z mitologii staroperskiej). Barja'il jest wodzem nieprzeliczonych zastępów niebiańskich. Podobnie jak w przypadku propozycji składanych sufiemu w niższych niebiosach (przez anioła Lawida w drugim niebie i anioła Naja'ila w czwartym niebie), Barja'il zaproponował Abu Jazydowi "królestwo żadnym językiem niewypowiedziane", ale ten oparł się próbie przekupstwa, pozostając przez całą podróż niebiańską wierny jedynemu Bogu.

Bedaliel - w traktatach magicznych, anioł wzywany w zaklęciach przeciw demonom.

reszty nie chce mi się już wklejać ;P

tarasbulba 25-11-2011 02:48

BARUCH Wilczy Duch

--vel Baru,Baruś, Barnas Babas - w miłych chwilach...............
Baruch ("błogosławiony") - według Apokalipsy Barucha, wódz aniołów strzegących Drzewa Życia. W Biblii Baruch jest uczniem proroka Jeremiasza i domniemanym autorem Księgi Ba druha - przyp. tłum.] itd.

-- vel Koń, Kut..a..fon, Śmierdziel - w tych innych chwilach.........................
W traktatach magicznych Baruch jest jednym z siedmiu diabłów, które opętały siostrę Serafikę z Loudon.

jagrafka 25-11-2011 08:07

Baria'il - w islamskiej tradycji apokaliptycznej, anioł, którego sufi Abu Jazyd spotkał w siódmym niebie. Barja'il okazał się wysoki "na pięćset lat"

Jak ten cały mitologiczny czar pryska kiedy weterynarz mówi: to jak on ma na imię? MARIAN????
Wtedy może i wysoki na pięć lat ale...:x

"...Beryl jest indywidualną bronią samoczynno-samopowtarzalną. Zasada działania oparta o wykorzystanie energii gazów prochowych odprowadzanych przez..." to już zbyt intymne :rock_3

tarasbulba 25-11-2011 08:57

Quote:

Originally Posted by jagrafka (Bericht 413740)
"...jest indywidualną bronią samoczynno-samopowtarzalną. Zasada działania oparta o wykorzystanie energii gazów prochowych odprowadzanych przez..." to już zbyt intymne :rock_3

Pewnie dlatego,że są braćmi odkrywam podobne cechy.... przy "odkurzaniu"lasu, ładuje magazynek kulkami różnego kalibru,( sarnie,zajęcze itd.), po czym odpala, zwykle z pewnym opóznieniem i zawsze w kierunku gości lub domowników, energicznie gazy pochodzące jakby z piekła rodem, co potwierdzałoby tą drugą interpretacje imienia Baruch.

All times are GMT +2. The time now is 22:54.