Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Wystawy (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Warszawa - 07.2005 (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=2148)

z Peronówki 25-04-2005 18:50

Warszawa - 07.2005

UWAGA!
Międzynarodowa Wystawa Psów w Warszawie odbędzie się w dniach 9-10 lipca 2005 r.

Termin przyjmowania zgłoszeń do 12 czerwca 2005 r.

Osoby, które uprzednio zgłosiły psy, a zainteresowane są uczestnictwem w Wystawie
9-10 lipca 2005 r, proszone są o ponowne przesłanie zgłoszenia wraz z kopią rodowodu i dowodu wpłaty.

Krajowa Wystawa Psów Rasowych odbędzie się w sobotę 10 września 2005 r.

z Peronówki 17-05-2005 11:30

No OK, to kto pojawi sie w Warszawie?

Z tego co mi narazie wiadomo, to spotkamy:
- Agnieszke z Vargiem
- Bozene z Maxem
- Gage z debiutujacym Cheitanem
- Ewe z Apodisem i Adhara
- Daphne - na poprzednia wystawe byla za mala, ale teraz ma juz droge wolna
- my bedziemy z 3 wilczakami

Nie wiem jak z Alkorem. Moze jeszcze wpadnie Sebastian? :P

Gaga 17-05-2005 12:49

i ja! I JA!

WEEEE ARE THE CHAMPIOOOOOONS :sooo_hapy

a wystawa bedzie na terenach WAT-u;-)

Agnieszka 17-05-2005 19:44

My będziemy na pewno, bo już mamy zaplacone, itd., poza tym szkoda by było przegapić spotkanie w Polskim Wilczym Dworze. Być może jeszcze p.Adam z Garusiem, narazie nie wiem, będe ich namawiać ;-)

A Pinkówia nie?

z Peronówki 18-05-2005 18:02

Quote:

Originally Posted by Agnieszka
A Pinkówia nie?

Zobaczymy. Moze Braterstwo uda sie zabrac chociaz jako widzow. Pewnie Daniel niedlugo wpadnie i da znac, co planuja... :)

DanielZ 19-05-2005 13:54

Happy Bus bedzie jechał pewnie przez Łódź tak wiec sami wiecie :)))

joke 09-06-2005 10:25

Czy juz wiecie, że w Warszawie będzie sędziowała Mariola Semik? To Daniel chyba twoja "ulubienica"? Czy mimo wszystko będziesz na wystawie? W Łodzi w zeszłym roku Semik wpisała, że Aja ma za jasne oczy i jest zbyt drobna -zwątpiłam, czy zapoznała się zw wzorcem rasy?. Chyba nie będziemy na wystawie, szkoda kasy na jej ocenę.

DanielZ 09-06-2005 10:50

Quote:

Originally Posted by joke
Czy juz wiecie, że w Warszawie będzie sędziowała Mariola Semik? To Daniel chyba twoja "ulubienica"? Czy mimo wszystko będziesz na wystawie? W Łodzi w zeszłym roku Semik wpisała, że Aja ma za jasne oczy i jest zbyt drobna -zwątpiłam, czy zapoznała się zw wzorcem rasy?. Chyba nie będziemy na wystawie, szkoda kasy na jej ocenę.

Przyjade ale nie z Pinkówa :)

z Peronówki 09-06-2005 10:51

Quote:

W Łodzi w zeszłym roku Semik wpisała, że Aja ma za jasne oczy i jest zbyt drobna -zwątpiłam, czy zapoznała się zw wzorcem rasy?.

Hmmmmm.....ja bym sie tym opisem nie przejmowala, bo.....w calej swojej karierze wystawowej Jolka tylko JEDEN JEDYNY raz dostala ocene "bardzo dobra". Zgadnij od kogo.... :twisted: :wink:

Quote:

Chyba nie będziemy na wystawie, szkoda kasy na jej ocenę.

Wiesz, ja tez zaluje, ze nie bedzie Czecha, ale z drugiej strony rosnie nam liczba CzW w Polsce i bardzo wazne jest, aby tez polscy sedziowie trzymali sie wzorca rasy. Kazdy moze miec swoje preferencje - jeden moze proferewoac psy troche wieksze, drugi mniejsze, jeden ciemniejsze, drugi jasniejsze, ale preferowanie ciemnego oka, limfatycznej glowy i zwalistej budowa ciala jest juz wbrew wzorcowi i nie jest nazywane "inna preferencja", ale "nieznajomoscia wzorca" i "nieprawidlowym sedziowaniem".
W Warszawie bedzie spora stawka - bedzie wiec szansa na poobserwowanie sedziowania przy relatywnie duze ilosci CzW. Bedzie tez mozliwosc zerkniecia do kart ocen i ew. napietnowania, jesli ponownie pojawia sie takie "perelki".... :twisted:

Ale zdaje sobie sprawe dlaczego nie chcecie byc oceniani...nie Wy jedni rezygnujecie....

joke 09-06-2005 11:13

Quote:

Ale zdaje sobie sprawe dlaczego nie chcecie byc oceniani...nie Wy jedni rezygnujecie....
Margo, podpuszczasz mnie ;)) :wink:
Nie chodzi mi o to, żeby nie uczestniczyć w wystawie, dlatego bo mogę dostać kiepską ocenę, no nie... chyba na tyle to mnie już poznałaś :shock: Ważne jest dla mnie, aby dostać ocenę, jakakolwiek ona będzie, od osoby mającej pojęcie o rasie (i zdaję sobie sprawę, że są różne gusta i guściki sędziowskie). Ponadto, biorę udział w wystawach jedynie dla możliwości spotkania się z hodowcami tej rasy i popatrzenia na psiaki, na ich rozwój i piękno. Koniec i kropka. Dla mnie Aja jest najpiękniejsza, najmądrzejsza i najukochańsza i żaden sędzia nie zweryfikuje tej oceny :stupido
Pozdrawiam, Jolka

z Peronówki 09-06-2005 11:39

Quote:

Margo, podpuszczasz mnie ;)) :wink:

Nie podpuszczam...choc mam nadzieje, ze i tak wpadniecie...bez wzgledu na decyzje... ;)

Quote:

Nie chodzi mi o to, żeby nie uczestniczyć w wystawie, dlatego bo mogę dostać kiepską ocenę, no nie... chyba na tyle to mnie już poznałaś :shock:

Alez ja to rozumie.... Ja tez nie mam nic przeciw, jesli pies sie zle pokaze, jesli jest bez siersci (lub podobne) i czlowiek przegra.... Ale rzeczywiscie, jak sie czyta opis, gdzie zalety wypisane sa jako wady, to krew sie gotuje.... Zobacz nasze sedziowanie w Tulln - tam wrecz WSTYD bylo wygrac... :mrgreen:

z Peronówki 01-07-2005 18:22

Psy - szczeniąt
CHEITAN z Peronówki

Psy - otwarta
APODIS Wilk z Polskiego Dworu
BALROG z Peronówki
DRAGON Eden Severu
KIRK KROY Eden severu

Psy - championów
MAX z Litavske Kotliny

Suki - szczeniąt
DAPHNE Maly Bysterec

Suki - pośrednia
ADHARA Wilk z Polskiego Dworu

Suki - otwarta
ALISTAIR WOLF z Peronówki
IRRIS Kollarov Dvor

Suki - championów
BEATRIS Vlci Nadeje
JOLLY z Molu Es

Agnieszka 01-07-2005 21:14

12 wilczaków....... SUPER :D.
I jak tu nie jechać na spotkanie???
No i debiut Cheitanka :).
I Garuś razem z nami w klasie.... ojj, będzie ciekawie 8).

Margo, czy Botis będzie z Wami? A Iowa, jak widzę, jednak zrezygnowała, szkoda. No, ale pzoa wystawą jeszcze Amberek i jego dzieciak będzie, huhu.... Już się nie mogę doczekać ;).

z Peronówki 01-07-2005 21:31

Quote:

Margo, czy Botis będzie z Wami?

Oczywiscie! :) Botis byl zachwycony spotkaniem w Krakowie, bo ma teraz nowych dwunogich przyjaciol (czworonogi tez mu sie podobaly, ale narazie nie mogl sie z nikim szalec, bo ... Balrog czuwa - wszystkie dziewczyny sa JEGO...OK, ew. jego i Ambera.... 8) ). Tak wiec teraz za zadne skarby nie zostalby w domu, gdy reszta stada bedzie sie tak doskonale bawic.... ;)

Quote:

A Iowa, jak widzę, jednak zrezygnowała, szkoda.

Wiesz, zobaczymy jak wypadnie sedziowanie, ale ryzyko powtorki "a la Poduschka" jest duze. Stad problem i brak zgloszen kilku psow.... Ale moze z Iowa i jej wlascicielami spotkamy sie na wystawie lub spotkaniu...?

Narvana 01-07-2005 21:47

JUPI! :mrgreen:
Najpierw Krakow a teraz Warszawa-tak duzo pieskow :mrgreen:
Jeszcze plus moja 8) bo w Krakowie jej nie bylo... ;)
I jeszcze tylko Pozna heheh i...moge brac CzW :P

Agnieszka 01-07-2005 23:32

Quote:

Originally Posted by Margo
Wiesz, zobaczymy jak wypadnie sedziowanie, ale ryzyko powtorki "a la Poduschka" jest duze. Stad problem i brak zgloszen kilku psow.... Ale moze z Iowa i jej wlascicielami spotkamy sie na wystawie lub spotkaniu...?

Fajnie, gdyby byli na spotkaniu :).
A własnie przez to sędziowanie, któe może się okazać nieco... nienormalne... ;) też własnie bardzo czekam na tę wystawę. Będzie nowy skandal, czy nie będzie... :twisted:

Gaga 01-07-2005 23:44

Quote:

też własnie bardzo czekam na tę wystawę. Będzie nowy skandal, czy nie będzie... :twisted:

Pewnei ze bedzie..jak nie taki to inny...Cheitan debiutuje i skandal zapewniamy :mrgreen:

joke 04-07-2005 08:10

Quote:

Ale moze z Iowa i jej wlascicielami spotkamy sie na wystawie lub spotkaniu...?
Postaramy się uczestniczyć w spotkaniu i odwiedzić wystawę, więc spotkonie murowane!! Jeszcze 5 dni...
Pozdrowienia, Jolka

Aga 05-07-2005 17:14

Właśnie dowiedziałam się od "miłej" pani ze związku, że nie będą wpuszczane na wystawę psy niewystawiane " i daremna nasza dyskusja".
Narvana, teraz będziemy musiały wprowadzić dwa czarne wilczaki.

Narvana 05-07-2005 20:48

Quote:

Originally Posted by Aga
Właśnie dowiedziałam się od "miłej" pani ze związku, że nie będą wpuszczane na wystawę psy niewystawiane " i daremna nasza dyskusja".
Narvana, teraz będziemy musiały wprowadzić dwa czarne wilczaki.

Pff Wprowadzimy napewno ;)
Choc ja jeszcze nie wiem czy bede na wystawie-mam nadzieje ze na spotkaniu bede ;)

All times are GMT +2. The time now is 18:47.