Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Sport i szkolenie (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Zawody obedience w Ryczywole 04.06.2005 (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=2233)

Narvana 17-05-2005 22:05

Zawody obedience w Ryczywole 04.06.2005

Czy Ela sie wybiera? :)

Związek Kynologiczny w Polsce o. w Poznaniu
zaprasza 04.06.2005 r.
na Krajowe Zawody Obedience
W miejscowości Ryczywół koło Rogoźna (Wielkopolska)

Sędzia: Tadeusz Roszkiewicz
Miejsce: Stadion w Ryczywole, ul. Czarnkowska
Przy wyjeździe z Rynku w Ryczywole w kierunku na Czarnków znajduje się drogowskaz kierujący na stadion.

Zgłoszenia prosimy nadsyłać pocztą lub faksem na adres ZKwP o. w Poznaniu.
60-967 Poznań, ul. Św. Marcin 27 (skr. poczt. 219)
tel. (0-61) 852-27-84, fax (0-61) 855-74-14
Godziny pracy biura: wtorek, piątek 10.00 - 19.00, środa, czwartek 10.00 - 14.00
Konto bankowe: BZ WBK SA III O/Poznań 49 1090 1359 0000 0000 3501 8426

Termin przyjmowania zgłoszeń: 23.05.2005

Opłaty za zgłoszenia:
klasa 0.....25,00 zł
klasa 1.....35,00 zł
klasa 2.....35,00 zł

Istnieje możliwość dokonania opłaty na miejscu.

Przy uzyskaniu oceny doskonałej w klasie ''0'' będzie możliwość startu w klasie ''1''.
Osoby, które w trakcie zawodów wywalczą sobie prawo do startu w klasie 2. będą miały możność rownież na miejscu zgłosić się do tej klasy.

Do druku zgłoszenia prosimy dołączyć kserokopię kart ocen uprawniających do startu w klasach "1" i "2" !!!
Formularz zgłoszeniowy na zawody Obedience do pobrania na stronie
http://www.poznan.zkwp.pl/poznan/index_pl.htm

Rozpoczęcie zawodów: godz 10.00

Zapraszamy wszystkich bardzo serdecznie!

http://www.hernia-clinic.home.pl/images/plan.gif

Ori 22-05-2005 22:54

Re: Zawody obedience w Ryczywole 04.06.2005

Quote:

Originally Posted by Narvana

Ano

Narvana 23-05-2005 12:33

Bede 3mac kciuki! :D

Ori 23-05-2005 12:54

E to tylko proba, Jedynka to juz nie tak latwo
ale w ostatniej chwili Amberowaty zajarzyl o co chodzi z aportem wechowym, najgorzej idzie nam wysylanie do kwadratu :? ale wiadomo, na zawodach pies wszystko robi gorzej :wink:

Narvana 23-05-2005 12:57

E tam!
Bedzie dobrze i zdacie! :D
A co z tym kwadratem? Czego nie chce?

Ori 23-05-2005 23:38

On chce wszystko ale zalezy za co :wink: :mrgreen:
a na zawodach nie ma nic na nagrode :|

z Peronówki 04-06-2005 17:38

Re: Zawody obedience w Ryczywole 04.06.2005

Quote:

Originally Posted by Narvana

No i sa juz wyniki. Ela i Amber jak zwykle debesciaki. Na 8 psow startujacych w jedynce dostali 194 pkt, ocene doskonala i na podium wyladowali na.... 2 miejscu. :mrgreen:
Pewnie jak wroci do domu to sie sama jeszcze pochwali i opowie jak bylo.... :)

Agnieszka 04-06-2005 18:00

Super, brawo, Elka, jesteś genialna, wilczak na drugim miejscu!! będę się starać doprowadzić mojego Varga do podobnego poziomu :twisted: :wink: No, ale gratulacje.... 94 pkt. .... wspaniale :D Bierzemy z Was przykład :sooo_hapy

Ori 04-06-2005 20:04

Troche skolowani ale jestesmy juz w domu - z pucharem, puszka karmy :mrgreen: i... szampanskimi humorami :cheesy:
Faktycznie Amber zaszalal - wyprzedzil ONy, OBki i inne psiaki i wyladowal na podium na 2 miejscu :cheesy:

http://www.jantarowa.wataha.wolfdog....Ryczawol02.JPG

Mielismy duzo szczescia - pogoda byla swietna, chmury, kolo 25 stopni, czasami lekki deszcz - miodzio :mrgreen:
Konkurencja byla spora ale pan Sedzia ocenial jak na Obedience przystalo - zgodnie z temperamentem i specyfika rasy :)
Jednak Amberowaty i tak zrobil prawie wszystkie cwiczenia na max, obcielo mu punkty na chodzeniu przy nodze, wysylaniu do kwadratu i... aporcie :o W tym akurat sama zawalilam bo Amber wykonal aport pieknie i z energia, przyniosl, usiad przed i - koniec 8) nie usiadl juz przy nodze, jakby caly sie spalil przynoszac :wink:

Mimo drobnych niedociagniec jestesmy jednak wielce szczesliwi :mrgreen: Amber bo dalam mu spokoj i najedzony spi, ja bo ... wilczak tez potrafi!!! :cheesy:

wyniki zawodow wrzuce w nocy na strone Obedience-Poznan

Agnieszka 04-06-2005 21:24

A będziesz mieć jakieś fotki, jak Amber wykinuje ćwiczenia? fajnie by było podpatrzeć....8)

Ori 04-06-2005 21:59

Beda fotki ale najwczesniej w srode, a pewnie dopiero za tydzien, bo musze pozbierac od ludzi :)
na zdjeciach i tak nie widac... co innego filmik :wink:
mozemy sie namowic i kiedys pocwiczyc razem np troche w Warszawie

Agnieszka 04-06-2005 22:04

Oj, Ela, ja bardzo chętnie! chociażby na zjeździe u Wilków z Polskiego Dworu, bo pewnie będzie troche czasu :)
...mam nadzieje, że Varg by pokazał co potrafi :P

Ori 04-06-2005 22:15

Wiesz nie chodzi o to zeby POKAZAL tylko zebysmy my sie od siebie uczyly...
dla mnie podstawowym elementem jest NARZEDZIE PRACY, to o czym juz pisalam, pies musi (przynajmniej w Obedience) pracowac ZA COS a nie dlatego ze jest karny czy "grzeczny"
I to trzeba sobie z psem wypracowac,
u nas prawie poltora roku trwalo zanim Amber nakrecil sie na pilke, na szczescie smakolyki kochal od malego, ale tez nigdy nie mial jedzenia zbyt wiele :twisted:
wiadomo ze mamy trudniej z wilczakami, i w Obedience jestesmy jak "pionierzy" :wink: wiec tym cenniejsza jest wymiana doswiadczen
jesli Ewa sie nie obrazi to sprobujemy pocwiczyc u niej :D

Agnieszka 04-06-2005 22:41

Quote:

Originally Posted by Ori
Wiesz nie chodzi o to zeby POKAZAL tylko zebysmy my sie od siebie uczyly...

Heh miałam na myśli to, żeby chociaż na pierwszy raz nie przyniósł wstydu pańci;-) Bo on naprawdę dużo umie i łądnie.... tylko ciężko mi go do tego zachęcić, no a jak mu się nie chce - to się nie chce. Pewnie rozumiesz ;)

Quote:

u nas prawie poltora roku trwalo zanim Amber nakrecil sie na pilke, na szczescie smakolyki kochal od malego, ale tez nigdy nie mial jedzenia zbyt wiele :twisted:
U nas, tak jak już poisalam, na podwórku Varg zrobi wsyztko za piłeczkę, ale na placu? nigdy... ;)

Ori 04-06-2005 23:56

Quote:

Originally Posted by Agnieszka

U nas, tak jak już poisalam, na podwórku Varg zrobi wsyztko za piłeczkę, ale na placu? nigdy... ;)

hmm, czyli ten plac go stresuje, nie ma tam zabawy, wyluzowania, tak to rozumiem
Ja mam identycznie na zawodach, tez pilka w kat :roll:

proponuje cwiczyc Obedience NIE na tym placu, a powinno pojsc lepiej :D

Narvana 05-06-2005 10:51

Kurcze, Ela Jestem taka szczesliwa!
Wiedzialam ze wam dobrze pojdze i wierzylam w to mocno!
:sooo_hapy

Gaga 05-06-2005 10:57

Noooo...az usiadlam z wrazenia...moge napisac tylko jedmo:
OGROMNE GRATULACJE

Huan 05-06-2005 11:25

Quote:

Originally Posted by Ori
Troche skolowani ale jestesmy juz w domu - z pucharem, puszka karmy i... szampanskimi humorami

No... no... gratulacje :)

A planujesz startowanie w przyszlorocznych mistrzostwach w Poznaniu na Swiatowce? Bo jak popatrzylem na wymagania, to raczej nie jest latwo sie zakwalifikowac - najpierw 2 oceny doskonale w klasie 1., zeby przejsc do 2. ... a potem 3 oceny doskonale w klasie 2., aby przejsc do klasy miedzynarodowej

Narvana 05-06-2005 11:27

Ela i Amber dadza rade! :D
I beda! :D

Agnieszka 05-06-2005 11:32

Quote:

Originally Posted by Ori
hmm, czyli ten plac go stresuje, nie ma tam zabawy, wyluzowania, tak to rozumiem

Na tym placu ćwiczymy już od ponad roku PT i obronę, a teraz było też Obedience. W sumie to na placu próbuje rozluźnić Varga, bawie się z nim itd., ale on zawsze jest o wiele bardziej pochłonięty tym, co robią inne psy, ale bawić się z nimi nie chce, jak jest całe stado to omija, a jak psów mało - to wtedy już będzie się bawił :|

All times are GMT +2. The time now is 01:10.