Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Wystawy (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=25)
-   -   24.03.2013 Krajowa w Nowym Dworze Maz. (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=24900)

anula 24-03-2013 16:16

24.03.2013 Krajowa w Nowym Dworze Maz.

Mysle sobie, ze pana sedziego Tomasza Borkowskiego mozna wpisac na liste dobrych sedziow od wilczakow:)

Na dzisiejszej krajowce sedziowal bardzo starannie, spokojnie, a jego wybory jakos mnie nie zdziwily ;). Sam sprawdzal zeby, macal psy, przygladal sie im dokladnie, wytykal wady, mowil o zaletach. Zwracal rowniez uwage na charakter psa, co sie liczy na plus.

BOB - Gala z Orawy (ładna suka, wystawianie pełna profeska)
Najlepszy pies w rasie - Bachus DW

Nie dojechala druga championka, a szkoda...

Co do nas - Na miejscu pana sedziego wypierdzieliłabym Biesa z ringu, bo taki popis, jaki dał dzisiaj, na to zasługiwał :evil:. Nie poradzilam sobie z nim, ale ciesze sie, bo o zlote kalesony nie gram, a takie sytuacje obnażają nasze słabości. Przynajmniej wiem, nad czym pracować :)

Warunki jak zwykle, czyli ciasno, duszno i śmierdząco.

Gratulacje dla zwyciezców, również dla debiutantow (Argos!). Wystawa może niezbyt licząca się, ale spotkać się zawsze miło :)

PS. Opis mamy bardzo ładny, az za ładny, jak na moj gust :lol:. Ten shit, jaki sie wydarzyl, zostal okreslony jako "dobry temperament". Tak samo dobry jak pigmentacja Biesa...

makota 24-03-2013 17:00

Quote:

Originally Posted by anula (Bericht 452536)
Ten shit, jaki sie wydarzyl, zostal okreslony jako "dobry temperament".

Nie wiem, co zrobił Bies, ale mogę się domyślać, że się do jakiegoś samca postawił? ;)
Wiesz, wg. mnie coś takiego faktycznie świadczy o dobrym temperamencie - owszem, pies musi być wychowany i łagodny, dobrze zsocjalizowany, dać się dotknąć itd., ale moim zdaniem nie należy dążyć u wilczaków do "ciepłych kluchów", a z tego co obserwuję, to chyba niektórzy by chcieli :lol:

fraxinia 24-03-2013 17:06

Ten Pan podobno nigdy nie wypierdziela z ringu za przejawy temperamentu;) Ulvar, mimo cyrku jaki odstawił, dostał od niego swojego pierwszego BOBa:) Gdyby nie bunt handlera też byśmy dziś byli w Nowym Dworze. Na pociesznie obejrzę sobie zdjęcia i będę czekać aż ktoś poda pełne wyniki.

Zwycięzcom serdecznie gratuluję!

anula 24-03-2013 17:16

Quote:

Originally Posted by makota (Bericht 452538)
Nie wiem, co zrobił Bies, ale mogę się domyślać, że się do jakiegoś samca postawił? ;)
Wiesz, wg. mnie coś takiego faktycznie świadczy o dobrym temperamencie - owszem, pies musi być wychowany i łagodny, dobrze zsocjalizowany, dać się dotknąć itd., ale moim zdaniem nie należy dążyć u wilczaków do "ciepłych kluchów", a z tego co obserwuję, to chyba niektórzy by chcieli :lol:

Wiesz, co innego "cieple kluchy" a co innego umiejetosc zapanowania nad psem. Tego nam dzisiaj zabraklo. Nie moglam i nie moge narzekac na socjalizacje, nigdy nie byl i nie jest wycofany, nie mial i nie ma problemow z obcymi ludzmi, szczeniętami, dzieci juz go tez nie ruszają... ale nie moze byc mowy o dobrym wychowaniu, jesli pies nie robi tego, czego ja od niego oczekuje. Bies to cham ze wsi, a ja tego chama rozpuscilam, i tyle.
TAKI temperament to czasem udręka :evil:

Gaga 24-03-2013 17:24

Quote:

TAKI temperament to czasem udręka :evil:
pewnie tak, ale z drugiej strony.....
Quote:

Originally Posted by anula (Bericht 452541)
Nie moglam i nie moge narzekac na socjalizacje, nigdy nie byl i nie jest wycofany, nie mial i nie ma problemow z obcymi ludzmi, szczeniętami, dzieci juz go tez nie ruszają...

to gatunek wymierający, więc rozpuszczaj, chuchaj, dbaj i dokarmiaj....bo za kilka lat nie będziesz miała żadnej szansy aby trafić drugiego takiego.....

Padre 24-03-2013 19:56

Oj tam oj tam, narzekasz, nie było tak źle. Bies tylko ogłaszał wszystkim, że biegnie szampon :) Amra ma w opisie ma "zrównoważony, spokojny temperament", mimo ścięcia z bratem na ringu :) Za to sędziemu dał zaglądać w zęby i ciągnąć za ogon, aż włosy leciały!

Gaga 24-03-2013 19:59

A po co sędzia depilował ogon Amrze?:)

Padre 24-03-2013 20:17

Może uznał, że ma za dużo włosów? :D Albo chciał przyspieszyć linienie? A na poważnie, to nie wiem, może tak sprawdał fakturę włosa? Ale tylko Amra miał tę przyjemność, innych wilczaków już nie ciągał za ogon.

Gaga 24-03-2013 20:39

Ja wiem! Sędziego po prostu zachwycił ogon Amry i koniecznie musiał pomiziać :)

anula 24-03-2013 21:24

Quote:

Originally Posted by Gaga (Bericht 452556)
Ja wiem! Sędziego po prostu zachwycił ogon Amry i koniecznie musiał pomiziać :)

UMARNĘŁAM!!!
a tak BTW: jeśli Amra ma w opisie ma "zrównoważony, spokojny temperament" (mimo ścięcia z bratem), a Bies "dobry temperament" (mimo tańca, jaki wykonał) - to ciekawa jestem, jakie opisy tyczące charakteru dostali Argos, Bachus oraz Everett - 3 spokojne dzisiaj i wyluzowane chlopaki :lol:

Szampion-srampion - jeśli byłoby to wykonalne, wróciłby do klasy szczeniaczków,tych bardziej demonicznych :twisted:

A sedzia fajny, i tak

Padre 24-03-2013 21:32

Taaak pewnie nie mógł się powstrzymać, żeby nie zmacać, albo chciał sobie jego śierść doczepić do brody. Serio, zarost miał jakby zrobiony z włosów szarego wilka :lol:
A co do sędziego, to zgadzam się z Anią. Oceniał starannie, nie bał się macać psów. Chociaż u nas nie wychwycił oczywiastych wad jak duże ucho i ciemne oko, ale generalnie zrobił dobre wrażenie :)
Jeśli chodzi o charaktery naszych samców, to myślę, że nie ma co narzekać. Nasz młodzieniec coraz częściej robi nam taki akcje, trudno, trzeba się przyzwyczaić i uczyć się nad tym panować. Przynajmniej wiemy, że mamy prawdziwego faceta, a nie ciepłe kluchy :)

Comaronnie 25-03-2013 20:16

Cześć, zrobiłem parę zdjęć na wystawie. Zamieszczam link. https://plus.google.com/photos/11795...35523200750465

Gaga 25-03-2013 20:24

Ooo wnunio-Bachunio :love to maleństwo kołami do góry w wyśmienitym nastroju to Bajeczka?;)

Bajka 25-03-2013 20:35

Ej, a weźcie bądźcie fajni i wrzućcie wyniki do bazy ładnie proszę :) ? Albo przynajmniej spis kto w jakiej klasie? Bo cudne takie maluchy na fotkach, a nie wiadomo który czyj:)

Swoją drogą, Bożesztymój! Ile szczęścia na raz! Na jednym ringu wilczaki na drugim Charty Polskie!! :) Nie wiedziałbym gdzie patrzeć! :)

anula 25-03-2013 21:05

Quote:

Originally Posted by Bajka (Bericht 452621)
Ej, a weźcie bądźcie fajni i wrzućcie wyniki do bazy ładnie proszę :) ? Albo przynajmniej spis kto w jakiej klasie? Bo cudne takie maluchy na fotkach, a nie wiadomo który czyj:)

Swoją drogą, Bożesztymój! Ile szczęścia na raz! Na jednym ringu wilczaki na drugim Charty Polskie!! :) Nie wiedziałbym gdzie patrzeć! :)

w bejbikach Arica Forest Hood (Tasja ES x Anczer Welkoscyrz) oraz Bajka Nemo me impune costam costam (Sorki wielkie, Radziu, poległam:roll:) - Witty Wolf ES x Mantus zP :)
w szczeniakach Anarchia SW

a na ringu obok wystawiala daaawna dziewczyna mojego męża - Iza Szmurło ;) zasluzona dla rasy chartow polskich podobno

wynikow nie wstawie, bo dokladnych nie znam

dorotka_z 25-03-2013 21:24

Quote:

Originally Posted by anula (Bericht 452624)

a na ringu obok wystawiala daaawna dziewczyna mojego męża - Iza Szmurło ;) zasluzona dla rasy chartow polskich podobno

Hehe, świat jest mały ;-)

GRABA 25-03-2013 22:13

https://lh6.googleusercontent.com/-J...2/IMG_9951.jpg
jakie kochane maleństwo całe uzębienie chce pokazać♥

Bajka 26-03-2013 13:04

No to już mam jasność:) Fajne maluszki!:) A Bajeczka dodatkowy plus za imię hihihi ;)

Quote:

Originally Posted by anula (Bericht 452624)

A tak,tak, Celerrimusy:) Obydwie panie Szmurło bardzo zasłużone dla CP:)

GRABA 29-03-2013 18:42

BRACIA WILCY - "OGARNIJCIE SIĘ", a jakże:)))) wszak powinno być za postem nr 54 http://www.dogomania.pl/forum/thread...-3-2013/page3?
:roll:

makota 29-03-2013 18:46

"ja mojego psa nosiłam na rękach bo na dole były wilczaki i akity, wilczaki się zresztą gryzły."

No wiecie co, wstyd... walki psów sobie na wystawie urządzać :twisted:

All times are GMT +2. The time now is 05:11.