![]() |
24.03.2013 Krajowa w Nowym Dworze Maz.
Mysle sobie, ze pana sedziego Tomasza Borkowskiego mozna wpisac na liste dobrych sedziow od wilczakow:)
Na dzisiejszej krajowce sedziowal bardzo starannie, spokojnie, a jego wybory jakos mnie nie zdziwily ;). Sam sprawdzal zeby, macal psy, przygladal sie im dokladnie, wytykal wady, mowil o zaletach. Zwracal rowniez uwage na charakter psa, co sie liczy na plus. BOB - Gala z Orawy (ładna suka, wystawianie pełna profeska) Najlepszy pies w rasie - Bachus DW Nie dojechala druga championka, a szkoda... Co do nas - Na miejscu pana sedziego wypierdzieliłabym Biesa z ringu, bo taki popis, jaki dał dzisiaj, na to zasługiwał :evil:. Nie poradzilam sobie z nim, ale ciesze sie, bo o zlote kalesony nie gram, a takie sytuacje obnażają nasze słabości. Przynajmniej wiem, nad czym pracować :) Warunki jak zwykle, czyli ciasno, duszno i śmierdząco. Gratulacje dla zwyciezców, również dla debiutantow (Argos!). Wystawa może niezbyt licząca się, ale spotkać się zawsze miło :) PS. Opis mamy bardzo ładny, az za ładny, jak na moj gust :lol:. Ten shit, jaki sie wydarzyl, zostal okreslony jako "dobry temperament". Tak samo dobry jak pigmentacja Biesa... |
Quote:
Wiesz, wg. mnie coś takiego faktycznie świadczy o dobrym temperamencie - owszem, pies musi być wychowany i łagodny, dobrze zsocjalizowany, dać się dotknąć itd., ale moim zdaniem nie należy dążyć u wilczaków do "ciepłych kluchów", a z tego co obserwuję, to chyba niektórzy by chcieli :lol: |
Ten Pan podobno nigdy nie wypierdziela z ringu za przejawy temperamentu;) Ulvar, mimo cyrku jaki odstawił, dostał od niego swojego pierwszego BOBa:) Gdyby nie bunt handlera też byśmy dziś byli w Nowym Dworze. Na pociesznie obejrzę sobie zdjęcia i będę czekać aż ktoś poda pełne wyniki.
Zwycięzcom serdecznie gratuluję! |
Quote:
TAKI temperament to czasem udręka :evil: |
Quote:
Quote:
|
Oj tam oj tam, narzekasz, nie było tak źle. Bies tylko ogłaszał wszystkim, że biegnie szampon :) Amra ma w opisie ma "zrównoważony, spokojny temperament", mimo ścięcia z bratem na ringu :) Za to sędziemu dał zaglądać w zęby i ciągnąć za ogon, aż włosy leciały!
|
A po co sędzia depilował ogon Amrze?:)
|
Może uznał, że ma za dużo włosów? :D Albo chciał przyspieszyć linienie? A na poważnie, to nie wiem, może tak sprawdał fakturę włosa? Ale tylko Amra miał tę przyjemność, innych wilczaków już nie ciągał za ogon.
|
Ja wiem! Sędziego po prostu zachwycił ogon Amry i koniecznie musiał pomiziać :)
|
Quote:
a tak BTW: jeśli Amra ma w opisie ma "zrównoważony, spokojny temperament" (mimo ścięcia z bratem), a Bies "dobry temperament" (mimo tańca, jaki wykonał) - to ciekawa jestem, jakie opisy tyczące charakteru dostali Argos, Bachus oraz Everett - 3 spokojne dzisiaj i wyluzowane chlopaki :lol: Szampion-srampion - jeśli byłoby to wykonalne, wróciłby do klasy szczeniaczków,tych bardziej demonicznych :twisted: A sedzia fajny, i tak |
Taaak pewnie nie mógł się powstrzymać, żeby nie zmacać, albo chciał sobie jego śierść doczepić do brody. Serio, zarost miał jakby zrobiony z włosów szarego wilka :lol:
A co do sędziego, to zgadzam się z Anią. Oceniał starannie, nie bał się macać psów. Chociaż u nas nie wychwycił oczywiastych wad jak duże ucho i ciemne oko, ale generalnie zrobił dobre wrażenie :) Jeśli chodzi o charaktery naszych samców, to myślę, że nie ma co narzekać. Nasz młodzieniec coraz częściej robi nam taki akcje, trudno, trzeba się przyzwyczaić i uczyć się nad tym panować. Przynajmniej wiemy, że mamy prawdziwego faceta, a nie ciepłe kluchy :) |
Cześć, zrobiłem parę zdjęć na wystawie. Zamieszczam link. https://plus.google.com/photos/11795...35523200750465
|
Ooo wnunio-Bachunio :love to maleństwo kołami do góry w wyśmienitym nastroju to Bajeczka?;)
|
Ej, a weźcie bądźcie fajni i wrzućcie wyniki do bazy ładnie proszę :) ? Albo przynajmniej spis kto w jakiej klasie? Bo cudne takie maluchy na fotkach, a nie wiadomo który czyj:)
Swoją drogą, Bożesztymój! Ile szczęścia na raz! Na jednym ringu wilczaki na drugim Charty Polskie!! :) Nie wiedziałbym gdzie patrzeć! :) |
Quote:
w szczeniakach Anarchia SW a na ringu obok wystawiala daaawna dziewczyna mojego męża - Iza Szmurło ;) zasluzona dla rasy chartow polskich podobno wynikow nie wstawie, bo dokladnych nie znam |
Quote:
Hehe, świat jest mały ;-) |
https://lh6.googleusercontent.com/-J...2/IMG_9951.jpg
jakie kochane maleństwo całe uzębienie chce pokazać♥ |
No to już mam jasność:) Fajne maluszki!:) A Bajeczka dodatkowy plus za imię hihihi ;)
Quote:
|
BRACIA WILCY - "OGARNIJCIE SIĘ", a jakże:)))) wszak powinno być za postem nr 54 http://www.dogomania.pl/forum/thread...-3-2013/page3?
:roll: |
"ja mojego psa nosiłam na rękach bo na dole były wilczaki i akity, wilczaki się zresztą gryzły."
No wiecie co, wstyd... walki psów sobie na wystawie urządzać :twisted: |
All times are GMT +2. The time now is 05:11. |