![]() |
IV Mistrzostwa Polski w Dogtrekkingu Złoty Stok
Jakieś wilczaki się pojawią? My zgłoszeni na Mid'a próbujemy trochę potrenować, żeby nie biec na żywioł jak ostatnio... A potem tydzień chodzić jak kaczka :-).
|
Z kronikarskiego obowiązku "donoszę", iż na starcie stawiły się 2 załogi z Czech (miłośnicy polskiego piwa sic!) z polskimi wilczakami z Jantarowej Watahy oraz Hektor (chyba z Rudy Śląskiej) i niżej podpisany.
Beryl wywalczył na 26 km trasie 5 miejsce z czasem 4,20. Były to nasze drugie zawody, i pierwsze... po których normalnie chodzę. Dodam, że koledzy z Czech założyli drużynę o nazwie swojego ulubionego piwa... Kozackie Mocne :-)) |
Pieknie Wam poszlo, gratulujemy :)
|
Quote:
|
Quote:
Przedzieranie się przez powalone drzewa nie należy do najprzyjemniejszych czynności, szczególnie kiedy czas goni. A nawigacja była naprawdę wymagająca... na szczęście nos mnie nie zawiódł (kompasu nie posiadam). Muszę jeszcze trochę popracować nad bieganiem, po w tym odstaję najbardziej (znów kilku "biegaczy" mijało mnie kilkukroć) i powinno być jeszcze lepiej. |
Quote:
Się nie martw! Taka Ekipa /jak Wasza/ podoła wszystkiemu! |
Quote:
(mowie wylacznie w swoim imieniu) |
Quote:
|
Ekhm... koledzy z Czech uświadomili nam drobną, acz wielce istotną różnicę między tego typu aktywnością u niech i u nas. Otóż ich Fitness to odpowiednik naszego MID'a. Nasz Long to ich MID. A ich Long zawierający się pomiędzy 80 a 100 km nie wiem jak określić.
Kolejna różnica to mapy, po których nawigowanie jest daleko łatwiejsze ponieważ zawierają fabryczny (bardzo dokładny) opis, oraz wyraźnie zaznaczony cały przebieg trasy. Link dla zainteresowanych: http://dogtrekking.info/terminovka.htm |
All times are GMT +2. The time now is 12:22. |