Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Wystawy (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Litwa - BALTIC WINNER 2005 (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=2537)

Narvana 08-08-2005 19:02

Litwa - BALTIC WINNER 2005

Nie wiem czemu ale Aga sie nie chwali nic a nic wiec ja to zrobie :twisted:
Aga z vargiem byli na wystawie w Litwie i oto wynik Varga:
Varg dostał CAC LT, CACIB, BALTIC WINNER 2005 = ocena doskonała i złoto
OGROMNE GRATULACJE!!!!!!
natomiast Harka wygrala w porownaniu ras i dostala Zw. Rasy
Rowniez gratulujemy! :D
Aga-moze cos opowiesz ciekawego? ;)

Agnieszka 08-08-2005 19:15

Heh, dziękuję w imieniu Vargolca :mrgreen: ;) za gratulacje i za to, że napisałaś.
Wieczorem w sobotę wróciliśmy do Augustowa, gdzie spaliśmy, cali zmokrznięci, zziębnięcy, ale baaardzo zadowoleni :D, nawet pies, mimo że na wystawie grał takiego, wiecie, faceta znudzonego życiem, przymulonego itd., to jednak z samochodu wyjść nie chciał - a przecież jeszcze chwilę wcześniej wyglądał, jakby w tym samochodzie miał wybuchnąć z nudów i niewygody :P. Arystokrata :P. Byłam pierwszy raz na Litwie i niestety uroki miasta i kraju podziwiałam właśnie zza grubej ściany deszczu. Wystawa w Trakai była pięknie położona, bo tuż nad jeziorem, a z naszego ringu widac było słynny zamek w Trakai :). Daiva pracowała cały czas na ringu, natomiast jej suczką, Harmonią Eden severu, zajęła się p. Beata. Co ciekawe, Harka nigdy wcześniej nie widziała mojego Varga (zresztą jej półbrata - mają tę samą matkę), ale jak szłam z Vargusiem poprzez tłum psów w jej stronę, to ona w jednej chwili, jak nas zobaczyła, wyłapała z tłumu, sprężyła się i postawiła uszy, przyglądała nam się bardzo intensywnie - po prostu poznała, że to idzie drugi wilczak :cheesy:. Ogólnie, sama wystawa, mimo że padał deszcz, była udana (no, wiadomo ;)). Miły sędzia, Czech Petr Rohanek i ciekawe upominki - zamiast medali cacibowe i cacowe kubku i rozetka ;). Fajnie było. Fakt faktem, Varg 3/4 wystawy przeleżał otulony kocem, ale w końcu starsznie lało. Myślę, ze przy najbliższej okazji znowu pojedziemy na Litwę, a w sumie to już niedługo może być. Szkoda, że nie bylo więcej wilczaków. Mam nadzieję, że te wilczaki, któych nie było, nadrobią swoją nieobecność w Białymstoku.... :twisted:

Rona 08-08-2005 19:57

Nadrabiam forumowe zaległości, więc seredczne GRATULACJE dla Varga i dla Ciebie. Wspaniałe sukcesy! :klatsch :klatsch :klatsch
Tinka co prawda jest tylko wilczakiem-sierotką, ale też zachowywała arystokratyczne maniery w miejscowości w której była ze mną na krótkich wakacjach - z wdziekiem księżniczki ignorowała wszystkie szczekające i ujadające pieski lokalne, chodziła grzecznie przy nodze, a na komendę "Tinka, kotów tu nie ma" obchodziła bez smyczy i z godnością szerokim łukiem napotkane koty... Byłam naprawdę dumna z opanowania przez nią zasad posłuszeństwa :ylsuper Za to w lesie szalała jak młodzieżówa!

Agnieszka 08-08-2005 20:45

Zazdroszcze! może to kwestia wieku, a może płci, a może czegos innego jeszcze ;), ale obchodzenie kotów bez zainteresowania takiego, to super rzecz :cheesy:.

Klara_i_Luna 08-08-2005 20:55

No no, Agnieszka wielkie gratulacje!!! Dla Varga przede wszystkim :wink:
Swoją drogą twoje psisko bardzo mi się podoba (fakt, tylko ze zdjęć) no ale myślę że zasłużył na taką ocenę :D

Rona 08-08-2005 21:17

Quote:

Originally Posted by Agnieszka
Zazdroszcze! może to kwestia wieku, a może płci, a może czegos innego jeszcze ;), ale obchodzenie kotów bez zainteresowania takiego, to super rzecz :cheesy:.

Chyba jednak wieku, ona po prostu już z doświadczenia wie, że nie opłaca się z państwem zadzierać :D :wink: Wiecej smakolykow zbiera gdy państwo są zadowoleni z psa!!! Podejrzewam, ze kazdy rozsadny wilczak wczesniej lub pozniej dojdzie do takich wnioskow. :mrgreen: :mrgreen:

Ori 09-08-2005 00:38

Gratulacje dla Varga! :D podziwiam ze mimo podlej pogody ladnie sie pokazal, Amber zrobilby niszczesliwa mine i olal by wystawe :wink:

Rona 09-08-2005 10:47

A będą jakieś fotki z tej litewskiej deszczowej wystawy?

Agnieszka 09-08-2005 14:34

Ela - Varg też robił, ale udawał ;)))

Rona - niestety aparatu cyfrowego nie miałąm na tej wytsawie, bo brat mi nie dał :P, zrobiłam jedynie pare zdjęć zwyczajnym takim aparatem, tzn. "tradycyjnym". Nie wiem, czy uda mi się podrzucić te zdjecia na forum, na pewno nie w najbliższej przyszłości, bo muszę nie tlyko film do końca wypstrykać i wywołać, ale też nie mam sprawnegoi skanera :|. Ale może coś tam wykombinuje ;).

Pozdrawiam Wszystkich i znikam na kolejne dwa tygodnie

wolfin 12-08-2005 12:08

przpraszam za litewska pogode. ja sama bylam mokra jak niewiem kto. widzalam jak byl wystawiony Varg i Harka, nawet lanie od swojego sedziego dostalam ze patrze nie w ta strone gdze potrzeba:))
a tak to wszystkich zapraszam na wystawy w grudniu w Wilno.:))

bc 14-08-2005 09:56

wprawdzie nie mam wilczaka, ale nieco oglądam je od jakiegoś czasu 8)

a do Wilna chetnie się bym wybrała, ale to trochę daleko, i trzebaby jakiś nocleg... bliżj nam na południe

Narvana 14-08-2005 10:53

Quote:

Originally Posted by bc
... bliżj nam na południe

BC a skad jestes? (bc to skrot od border collie?-bo z innego forum tez znam BC ;) )

WolfHaze 16-08-2005 15:41

Witam, serdecznie gratulujemy Vargowi i przepraszamy, że nie kibicowaliśmy w Augustowie (swoją drogą, jak było?) i przysięgamy, że zaległości nadrobimy w Białymstoku :mrgreen: Poza tym: czekamy na fotki (Vargolcove fotki znad Supraśli zeskanuje jak wywołam :P)
Wolfin: jeśli byłabyś w stanie przesłać mi namiary na noclegi w Wilnie (najlepiej, aby można było z psami...) to byłabym wdzięczna, bo od roku planuje się tam wybrać :)

Agnieszka 23-08-2005 14:05

W Augustowie było gorąco 8). Ale ogólnie tamta wystawa była szalenie sympatyczna: dobrze zoorganizowana i w ładnym miejscu. Zresztą, tak jak to już jest an wysawtach organizowanych przez białostocki Związek :P;).
WolfHaze więc do zobaczenia już w niedzielę, masz być! :twisted:
I na foty czekam też :-)

WolfHaze 27-08-2005 08:20

W Białymstoku będę na pewno :) A fotki już, już niosę do wywołania...

Agnieszka 28-08-2005 01:33

Więc do zobaczenia jutro :).

A dziś późnym wieczorem wróciliśmy z Wilna i mamy nowe sukcesy (brak konkurencji.....:P): Varg ponownie zdobył LT CAC oraz tytuł Show Winner, Daphne natomiast Zw. Młodzieży i Zw. Rasy!
:D

WolfHaze 28-08-2005 10:32

:klatsch :mrgreen:

Narvana 28-08-2005 10:57

Gratulujemy ponownie... :D

All times are GMT +2. The time now is 17:47.