Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Z życia wzięte.... (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=32)
-   -   Wilczaki dobrem narodowym (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=2558)

Gaga 17-08-2005 10:30

Wilczaki dobrem narodowym

Takim haslem rzucali tu co niektorzy, chcac wymusic aby nasze nowe i starsze wilczaki nie byly ukrywane, zebysmy mogli je ogladac na fotkach i czytac o ich dokonaniach, przezyciach...rzucam wiec publicznie pod glosowanie ankietke i ja pierwsza krzycze TAK!
3 x TAK!

i na pierwszy ogien poprosze o Dewi :sooo_hapy

Joanna 17-08-2005 11:35

No przecież piszę (czasem) i zdjęciuję (częściej). A że Hodowcy nie mają za bardzo czasu na doklejanie (zrozumiałe), to nie moja wina :?

Jakub 17-08-2005 11:50

Az sie zarejestrowalem z wrazenia (od razu witam, jestem niby tata :) Amona),

nie kazdy ma czas aby opisywac codziennie zycie psiaka i publikowac non stop nowe fotki, wiec prosimy o wyrozumialosc i opanowanie emocji :) sadze ze lepiej przejsc sie z psiakiem na 3h spacer niz dbac o to, aby dobrze wygladal online.

pozdrawiam,
Jakub.

Gaga 17-08-2005 12:15

Eeee.....ale to nie chodzi o codziennie :wink: To chodzi o te istotne wydarzenia...ja tez mam czasem dwa-trzy wpisy w miesiacu ale pisze to co wydaje mi sie istotne;) Pamietam jak czytalam wspomnienia Eli..wiesz co z tych tekstow bardzo mi sie przydalo? Opis swirujacego Amberka w drodze na spacer z Undi...i rozwiazanie Eli. Lekko zmodyfikowany sposob stosuje na ciagancego Cheitana za grupa innych psow. A wiesz, ze opisy Eli ich wspolnych z Amberkiem sukcesow zmobilizowalo mnie do pojscia z Cheitanem na szkolenie? :wink: A z opisow Halli-gazownika wyciagnelam te nauke, ze psy same w domu ne maja dostepu do kuchni...
Jelsi ktokolwiek z takich opisiw wyciagnie chociaz jedna rzecz to znaczy ze warto!
Mi sie naprawde marzy jakas wymiana doswiadczen, nie zachwytow jakie to mamy genialne psy- takich juz sporo poznalam i dziekuje :x
Mnie interesuja te mniej przyjemne sprawy, ze jak sobie z czyms nie radze to ktos inny ze swojego doswiadczenia mi pomoze...albo inny ktos dzieki mnie uniknie jakiejs wpadki. Wzajemne slodzenie sobie :jaki sliczniuuutki" malo mnie bawi..wszystkie sa sliczne i slodkie .mnie interesuje pies a nie wzajemne uklony :wink:
" napisz co razem robicie, opisz Wasze wspolne dzialania itp" i co? I nic :(
Czy ja wyjasnilam idee?
I ...witaj Jakubie
:D

Narvana 17-08-2005 13:24

Hej Kuba ;)
Widze, ze sie zalogowales... ;) (chyba wiem czemu :P )

Ori 17-08-2005 14:08

Pomysl z wymiana doswiadczen jest dobry ale w gruncie rzeczy do niczego...
Nikt (poza pojedynczymi sytuacjami) nie korzysta z czyichs doswiadczen, a tylko czyta jak opowiadanie
Poza tym ja tez juz duzo sie nauczylam i wiem ze wilczaki nie sa i nie beda "dobrem narodowym"
Ze im wiecej napiszesz tym wiecej Cie obgadaja i sie nasluchasz
Dlatego rozumiem juz ludzi ktorzy wcale sie nie nie odzywaja, nie dziwie im sie, po co sie podkladac?
Mimo wszystko ja jednak lubie pisac, lubie sie moim "kudlatym szczesciem" podzielic z innymi :D
Jednak nie naciskalabym na nikogo...

Ori 17-08-2005 14:11

acha Gaga jak zwykle piszesz nie w tym topicu co trzeba, co z Toba?

Joanna 17-08-2005 14:27

Jako, ze jestem w pracy, a nie na 3 godzinnym spacerze sprobuje sie wtracic:
Quote:

Originally Posted by Ori
Pomysl z wymiana doswiadczen jest dobry ale w gruncie rzeczy do niczego...

Alez nie! To bardzo ciekawe. I udowadnia nam, wszechwiedzacym ludzikom, ze czasem malo co wiemy.
Quote:

Originally Posted by Ori
Nikt (poza pojedynczymi sytuacjami) nie korzysta z czyichs doswiadczen, a tylko czyta jak opowiadanie

Elu! Alez to wlasnie chodzi o te pojedyncze sytuacje!
Ja solidnie :wink: odpracowalam forum i co? Przy zebach pokazanych przy "kosci" zglupialam i przytrzymalam szczeniare za kark zamiast za kufe (Margo, wybacz, ze zapomnialam o Twojej swiatlej radzie). Dobrze, ze sucz wyrozumiala i:
- nie obrazila sie
- mimo wszystko przylaza "kosc" poobgryzac przy mnie i dawala sie juz miziac bez burczenia i przyjmowala smakolyki "kosc" uprzejmie oddajac.
Ale teraz, po takim "wzmocnieniu" wiedzy, pewnie podejde do sprawy inaczej.
I moze sprobuje nauczenia sie czegos jeszcze od innych.

A z reszta, dopoki sie nie jest w konkretnej sytuacji, opisy takowych traktuje sie jak opowiadanie. Nie sadze, bym byla tu jakims specjalnym malo genialnym wyjatkiem.

I jeszcze: pamietacie Gagi wojne z terroryzmem? Opowiadanie jak nic. Ale wnioski da sie wyciagnac i mloda PRZED porannym jazgotem laduje u w lozku na "dospanko" a jedno z nas (to, ktore nie mizia suczy) biegiem sie ubiera. Sprawe ulatwia fakt, ze miziania coraz mniej a wiecej jest wspolnego spania.

Gaga 17-08-2005 14:30

Ale jak to "podkładac"? Przeciez wiadomo: nie ma idealnych psów i ludzi :wink: kazdy przechodzi prze swoja sciezke sam, no chyba ze moze skorzystac z czyichs doswiadczen i jakos to wykorzystac.
Ja tam nie mam obaw o to, ze cos ktos wykorzysta przeciwko mnie - bo niby jak? Ze cos niefajnego powie o mnie albo o ktoryms z moich psow? A niech powie! Jesli to sprawi przyjemnosc? To niech mu :mrgreen: Ani mnie ani moim przyjaciolom nic przez to nie ubedzie..a swoja i ich wartosc (jak i wady) znam. I polecam takie nastawienie Elu bo nie mozna przejmowac sie glupota i zawiscia ludzka...tacy ludzie sami sobie pustosza psychike...na wlasne zyczenie. To ich problem. JesliTy wiesz, ze masz dla Ciebie fajnego psa, z ktorym mozesz popracowac, ktory jest wpatrzony w Ciebie, z ktorym razem spedzacie super chwile to czy ktos moglby Ci to jakkolwiek zabrac? Nie! Ale jesli te chwile opiszesz to ktos dzieki Tobie moze sobie i swojemu psu sprawic rownie fajne zycie...na przykald ja...staram sie i wzorzec czerpie ..wiadomo skad :wink: I poniewaz wiem co zyskalam dzieki Twoim zapiskom, poznajac osobiscie Amberka i stwierdzajac ze opis pasuje do psa (a to nieczesto bywa
:wink: ) to chcaialbym aby tego typu rzeczy bylo wiecej...coz w tym zlego?
pozdarwiam
Gaga uparta

Ori 17-08-2005 14:35

Jak masz czas i ochote to pisz, w koncu do Ciebie to bylo adresowane, w czym problem?
A inni niech sami decyduja.

Gaga 17-08-2005 14:35

Quote:

Originally Posted by Ori
acha Gaga jak zwykle piszesz nie w tym topicu co trzeba, co z Toba?

A bo ja nigdy nie patrze i leci gdzie popadnie :oops:
Ale obiecuje sie poprawic :wink:

Joanna 17-08-2005 14:37

AAAA! Elu Kochana. Gdzie mozna znalezc cenne zapiski Twe, o ktorych napomknela Gaga? Bo ja chetnie poczytam "opowiadania".

Gaga 17-08-2005 14:44

Quote:

Originally Posted by Ori
Jak masz czas i ochote to pisz, w koncu do Ciebie to bylo adresowane, w czym problem?
A inni niech sami decyduja.

Hmm? Wiesz Co? PO prostu powalajacy entuzjazm i chec pomocy "nowym" .Kurcze! Z takim nastawieniem to w zyciu Polska sie nie doczeka klubu CzW! Bo zanim powstanie zostanie pozarty przez nastawienie potencjalnych klubowiczow :frown:
To forum przeglada naprawde sporo osob, i co z tego wynika? Ze albo krytykuja tych wypowiadajacych sie albo prezentuja totalny "tumiwisizm". Super! Rewelacyjna prognoza dla rasy w kraju :evil:
Najlepiej wziac szczeniaka, odwrocic sie na piecie i pojsc w swoja strone...tylko po co wysilki organizatorow przy spotkaniach?PO co? Przeciez mozna przyjechac na wystawe, opluc konkurencje i wrocic do siebie...ewentualnym "sprzymierzencom" wyslac publiczne rozplywanie sie na widok zdjecia jego pupila...
PO prostu sie odechciewa....
pozdarwiam
Gaga zniechecona

Ori 17-08-2005 14:46

Gaga ja nie mowie ze mi to przeszkadza, ale ja wiem co mam!
Mowie tylko ze troche sie juz nauczylam i wiem ze ludzie generalnie nie zawsze sa zyczliwi wiec odslaniajac czesc swojego zycia odslaniasz tez te wrazliwe miejsca. I wtedy mozesz dostac z buta.
Ale nie chodzi tu o zyciowe rozwazania :lol: tylko o sposob zycia z psem
Jeden lubi focic i publikowac, a drugi przezywa sam
I to jest dobre :mrgreen:

Ori 17-08-2005 14:50

Quote:

Originally Posted by Gaga
Z takim nastawieniem to w zyciu Polska sie nie doczeka klubu CzW! Bo zanim powstanie zostanie pozarty przez nastawienie potencjalnych klubowiczow :frown:

do kogo ta mowa? pokrecilo Cie?
jak masz zly dzien to lepiej spadam....

Ori 17-08-2005 14:53

Quote:

Originally Posted by Joanna
AAAA! Elu Kochana. Gdzie mozna znalezc cenne zapiski Twe, o ktorych napomknela Gaga? Bo ja chetnie poczytam "opowiadania".

cennego nic w nich nie ma, same bajdurzenie, ale moje wypociny znajdziesz na Jantarowej (w podpisie) w dziale Wilczak tez pies
a teraz spadam bo sie robi dym...

Gaga 17-08-2005 15:09

Quote:

Originally Posted by Ori
Gaga ja nie mowie ze mi to przeszkadza, ale ja wiem co mam!
Mowie tylko ze troche sie juz nauczylam i wiem ze ludzie generalnie nie zawsze sa zyczliwi wiec ....

Wiec skoro masz takie doswiadczenia to oczekiwalabym od Ciebie wlasnie zyczliwosci a nie "chceta to robta" ....
Nie wiesz jak dziala motywacja? Odrobina serdecznosci? Wsparcia? Czy to tak dużo?
Jak, powiedz, ma byc nas więcej skoro nie robimy NIC aby kogos nowego zachecic, osmielic??

Quote:

Originally Posted by Ori
odslaniajac czesc swojego zycia odslaniasz tez te wrazliwe miejsca. I wtedy mozesz dostac z buta.

Nie moge :mrgreen: Nie kazdy jest mnie w stanie dotknac :twisted:

Quote:

Originally Posted by Ori
Jeden lubi focic i publikowac, a drugi przezywa sam
I to jest dobre :mrgreen:

Nie rozumiemy sie: ja nie mowie o spelnianiu swojego ekshibicjonizmu, ja mowie o zwyklej ludzkiej wymianie doswiadczen, pytaniach i odpowiedziach...nie interesuje mnie cukierkowy obraz The Bartoszewska Super-Star & Her Super-Dog.interesuje mnie to, co pomaga zapewnic te jakosc obcowania z psem...
Ale moze ja z tych wymarlych gatunkow co to idealami zyja?

Ori 17-08-2005 16:36

Quote:

Jak, powiedz, ma byc nas więcej skoro nie robimy NIC aby kogos nowego zachecic, osmielic??

wydaje mi sie robimy i to duzo, przynajmniej kilka osob,
jesli chodzi Ci konkretnie o Joanne to naprawde nie trzeba jej "osmielania", podobnie jak jej Dewi "nie wiem czy mozna czuc sie bardziej pewnie" tak i Pancia :P :twisted:
widac to po ostrym jezyczku i wciskanych co chwila "szpilkach"
wiec nie rob krucjaty w Jej obronie :mrgreen:
da rade :lol:

Joasiu sorry ze tak o Tobie ale tak wypadlo

Quote:

Quote:

Originally Posted by Ori
odslaniajac czesc swojego zycia odslaniasz tez te wrazliwe miejsca. I wtedy mozesz dostac z buta.

Nie moge :mrgreen: Nie kazdy jest mnie w stanie dotknac :twisted:

bardzo sie ciesze, tylko w takim razie czemu ciagle reagujesz tak nerwowo? :shock:
Jest takie ladne powiedzonko
"Nikt glupszy ode mnie nie jest mnie w stanie obrazic" :cheesy:
jednak life is life...

Quote:

Nie rozumiemy sie: ja nie mowie o spelnianiu swojego ekshibicjonizmu, ja mowie o zwyklej ludzkiej wymianie doswiadczen,

hmm, chcesz koniecznie byc niemila, trudno, udaje Ci sie kolejny raz dzisiaj, jestem w stanie duzo od Ciebie wytrzymac, ale nie przeginaj dobra?

co do wymiany doswiadczen to pierwsza namawialam wiec po co te uwagi?

leśniczyna 17-08-2005 16:42

Gaga, dobrze, że chcesz wszystkich zachęcić do współpracy i dzielenia się doświadczeniami. Na pewno pomogłoby to w jakiś sposób przyszłym właścicielom o przekonaniu sięo potencjalnych zachowaniach ich przyszłego psa, a innym dostarczyłoby rozrywki. Nie można jednak w żaden sposób potępiać osób, które nie chcą/ nie mogą/ nie mają czasu prowadzić podobnych zapisków. Nie jest to sprawa mogąca tak naprawdę cokolwiek zmienić, więc.. nie ma sensu podchodzić tak do sprawy. Nie lepiej zachęcać "nagródkami'? :wink: Gaga, prowadź nadal stronę, bo chętnie ją czytamy. TY robisz to, co uważasz za najlepsze.
pozdrawiam
leśnizyna z gryzącym psem

Angela_A 17-08-2005 17:37

Quote:

Hmm? Wiesz Co? PO prostu powalajacy entuzjazm i chec pomocy "nowym" .Kurcze! Z takim nastawieniem to w zyciu Polska sie nie doczeka klubu CzW! Bo zanim powstanie zostanie pozarty przez nastawienie potencjalnych klubowiczow :frown:

Nie widze powiazania miedzy poczatkowym tematem tego topicu,a powstaniem klubu CzW w Polsce.

Quote:

Najlepiej wziac szczeniaka, odwrocic sie na piecie i pojsc w swoja strone...

Siedząc tyle czasu na tym forum powinnaś wiedzieć, że jest inaczej.

Z resztą jak chcesz wymiany doświadczeń i relacji z życia młodych i tych starszych wilczaków..to może zaczniesz od siebie? bo z tego co widzę na tym forum to głównie narzekasz jaki ten los straszny,albo jak to pies niszczy ci mieszkanie...no chyba,że to jest wlaśnie ta twoja wymiana doświadczeń.

:wink:

All times are GMT +2. The time now is 20:24.