Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Videos & photo stories (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=171)
-   -   Zagadka... (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=2619)

z Peronówki 31-08-2005 11:52

Zagadka...

...zobaczymy, jak Wam pojdzie - co to za suczka...? 8)

http://dl.wolfdog.org/pics/gallery/not/25.jpg

Gaga 31-08-2005 12:20

powiem tak: na pierwszy rzut oka: Ali,ale jak zaczelam sie przygladac to zwatpilam przy glowie...i mi nie pasuje reszta zdjecia, choc pierwsza mysl byla wlasnie taka.. :wink:
pozdrawiam
Gaga niepewna

Narvana 31-08-2005 12:25

Merry Bell 8)

DanielZ 31-08-2005 12:36

też obstawiam że to Bell

WolfHaze 31-08-2005 12:37

Wydaje mi się, że ani jedna ani druga, ale mogę się mylić...

Gaga 31-08-2005 13:16

ZAraz...a jaka jest NAGRODA????

Canis_lupus_husky 31-08-2005 16:31

Chudziaczek jak Ali mcBil :D i głowa Alinkowata... Też myśle że to Ali 8)

Narvana 31-08-2005 16:45

Margo zdradz nam co to za suczka! :twisted:

Canis_lupus_husky 31-08-2005 16:52

Hmmm ja bym powiedziała że to Ali ale może ani ona, ani Belka, tylko... Jolka? 8)
Albo żadna z peronówkowych :mrgreen:

Narvana 31-08-2005 16:55

Canis-tez nad tym myslalam :mrgreen:

Aga 31-08-2005 17:08

Oto mój typ. To są prawdziwe wilki - głowa faktycznie baaaardzo Alinowata. Kolor szaty i ogona jest wilkowaty.

Narvana 31-08-2005 17:12

No wlasnie-wilk
Ten z tylu taki podobny
Kurcze, Margo...! :mrgreen:

Canis_lupus_husky 31-08-2005 17:27

Fiuu fiuuu :D:D:D to mnie powaliło ;):lol:

Agnieszka 31-08-2005 21:52

Ale ta głowa po prawej stronie... ten kawałek głowy... dla mnie to istne lwiątko :cheesy:

z Peronówki 31-08-2005 23:28

Szata i ogon? Raczej o brak... :mrgreen:
Ale punkt dla Agnieszki.... :mrgreen: :thumbs

Fotke dostalismy z Wloch - czesc tamtejszych czeweczkarzy jezdzi po Europie i fotografuje Europejskie Wilki (sa one potem publikowane u nas w galerii). M.in. po to aby zbierac dowody, ze to co promuja u nich na wystawach niewiele z wilkiem ma wspolnego: krotko mowiac, ze wilk nie ma byc szaro-bialy, a jego glowa nie ma byc dluga jak u Collie, tylko relatywnie krotka i dosyc szeroka... :wink:

Podsumowujac: Wlosi bedac we Francji zrobili fotki wilkow Europejskich przywiezionych z Polski.... :mrgreen:

Szczegolnie ciekawe sa wlasnie zdjecia robione w lecie, bo widac wtedy "prawdziwe" wilki - tzn ich budowe. I trzeba przyznac, ze w wielu przypadkach niewiele roznia sie od wilczakow, ktore znam. W tym wypadku akurat trafilam na 'Alinke' - byla strasznie podobna, gdy po szczeniakach zaczynala jej odrastac siersc. 8)

W lecie CzW i wilka mozna rozpoznac glownie po dwoch rzeczach: wilki ciagle wygladaja jakby byly w ciazy.... ;) I kolor maja zwykle bardziej rudy i "wybrudzony" - nie ma tak dobrze widocznych kontrastow. W zimie rzeczywiscie roznica staje sie bardziej widoczna - chocby dlatego, ze zyja w lecie, na sniegu i ich futro jest bez porownania bardziej obfite, geste i imponujace, bo nawet wilczaki trzymane w zlych warinkach stale maja jednak do ochrony bude... ;)

Narvana 01-09-2005 10:16

Quote:

Originally Posted by Margo
wilki ciagle wygladaja jakby byly w ciazy.... ;)

O tak!
Widzialam w Stobnicy i wszystkie wilki mialy duze brzuchy bo co tydzien dostaja jedzenie :mrgreen:

WolfHaze 01-09-2005 11:50

Myślałam, że to wilk europejski, ale zdjęcie w takiej jakości i ujęte z takiej perspektywy, że faktycznie może wprowadzać trochę zamieszania, tym bardziej, że w letniej szacie trudno odróznić wilka od CzW :wink:

z Peronówki 06-09-2005 15:54

Quote:

Originally Posted by WolfHaze
tym bardziej, że w letniej szacie trudno odróznić wilka od CzW :wink:

Wilki tez maja ten problem - w przypadku wielu CzW wilki traktuja je jak inne wilki.... Nie mowie o spotkaniu na jednym wybiegu... ;) Ale o takich oko w oko, choc przez plot... ;)

WolfHaze 07-09-2005 14:59

Ciekawe .... wilki zazwyczaj identyfikują się po zapachu, czyżby CzW pachniały tak samo :wink:

z Peronówki 29-09-2005 21:05

Quote:

Originally Posted by WolfHaze
Ciekawe .... wilki zazwyczaj identyfikują się po zapachu, czyżby CzW pachniały tak samo :wink:

Zaryzykowalabym stwierdzenie, ze pewnie tak. Tzn wiem, ze wilki inaczej reaguja na CzW niz na inne psy. O spotkaniu Camio, Cheitanka ze stadem wilkow juz pisalam - wtedy tez okazalo sie, ze wilki zaakceptowalyby mlode CzW jako czlonkow stada. Ale czy to zalezy od zapachu, czy innych rzeczy... Trudno powiedziec...

All times are GMT +2. The time now is 10:42.