Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Wystawy (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Porazka: sedziowane Europejskich i Swiatowek (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=2846)

z Peronówki 04-06-2005 11:33

Re: Poznań "Światowa"

Quote:

Originally Posted by DanielZ
Obsada nie jest zaciekawa wrecz powiem chyba to już było .Wkółko ci sani sędziowie nic nowego :cry: .

Dla nas juz bylo, ale gwarantuje, ze to jeden z najlepszych skladow jakie znam. Od kilku lat (za wyjatkiem np Bratyslawy) wilczaki maja pecha i sedziuja je osoby, ktore albo pojecie o wilczakach maja zerowe, albo szkolily sie na psach holenderskich i wloskich (czyt. o typowych przedstawicielach tej rasy tez maja pojecie zerowe).

Quote:

Originally Posted by Gaga
Rozumiem ze juz Pinkowa stawala przed Slowakiem?

Stawala - w Brytyslawie wybral ja na BIS Ras narodowych na drugie miejsce.... ;)

Quote:

Originally Posted by Ori
Fatalnie, znowu Matyas :((((((((((((((((((
ale wybrali "spacjaliste od rasy" :roll: :evil:

Elu, wlasnie wrocilismy z Tulln i moge tobie ZAGWARANTOWAC, ze najgorszy Slowak (juz nawet nie Matyas, ktory psy te jednak tam sedziuje) jest 500x lepszy niz jakis samozwanczy spec od tej rasy np. z Austrii.... :twisted: Jedno jest pewne - ze mimo wszystko nie wybierze na pierwsze miejsca...najgorszych psow ze stawki i psy w typie owczarka nie maja szans.... 8)
Amber mial u niego pecha, ale "nigdy nie mow nigdy"... 8) Choc nie musisz sie obawiac, ze przed Toba stanie pies, ktory rusza sie jak krzyzowka ONa z Chihuahua... ;)

Narvana 04-06-2005 11:39

Quote:

Originally Posted by Margo
Choc nie musisz sie obawiac, ze przed Toba stanie pies, ktory rusza sie nak krzyzowka ONa z Chihuahua... ;)

Geez... :roflmao :rofl3 :laugh2_2 :cunao

Ori 04-06-2005 20:10

Quote:

Originally Posted by Margo
[
Elu, wlasnie wrocilismy z Tulln i moge tobie ZAGWARANTOWAC, ze najgorszy Slowak (juz nawet nie Matyas, ktory psy te jednak tam sedziuje) jest 500x lepszy niz jakis samozwanczy spec od tej rasy np. z Austrii.... :twisted: Jedno jest pewne - ze mimo wszystko nie wybierze na pierwsze miejsca...najgorszych psow ze stawki i psy w typie owczarka nie maja szans.... 8)
Amber mial u niego pecha, ale "nigdy nie mow nigdy"... 8) Choc nie musisz sie obawiac, ze przed Toba stanie pies, ktory rusza sie jak krzyzowka ONa z Chihuahua... ;)

Wiem.... widzialam jak po Was pojechali :( A Alinka nie wystepowala?
Skandal z ta europejska!
Do Matyasa mam uraz bo zachowal sie po swinsku, a tego nie lubie...
zreszta jest TYLU lepszych!!!

z Peronówki 04-06-2005 22:04

Quote:

Originally Posted by Ori
Wiem.... widzialam jak po Was pojechali :(

No, sedzina to rzeczywiscie perelka. Potem napisze wiecej, ale Balrog ma bdb za (cytuje) "zbyt lekki ruch" i "za wysoko noszony ogon" (wedlug sedziny wilczaki powinny go miec na dol...albo zawiniety na brzuchu 8) ). Kairo bdb za "zbyt lekki ruch" i "przednie lapy skierowane na zewnatrz". :mrgreen: I tak w kazdej klasie.... ;)
Co mam duzo mowic - byl z nami jeden z profesjonalnych handlerow - wygralam u niego szampana, bo....nie wierzyl mi, ze najgorzej (bo nieprawidlowo) poruszajacy sie pies dostanie pierwsze miejsce.... :twisted:
Ja autentycznie na koniec sedziowania balam sie, ze kobieta da dobra lokate Jolce, bo to by oznaczalo, ze jakas taka wadliwa z niej suczka.... :mrgreen:

Quote:

Originally Posted by Ori
A Alinka nie wystepowala?

Nie - pilnowala domu.. ;) W sumie zalowalismy, ze nie bylo z nami Bola, bo jak nic dostalby jedno z czolowych miejsc..... :mrgreen:

Ori 04-06-2005 22:20

Trudno sie dziwic sedzinie, moze widziala faktycznie tylko wloskie wilczaki - tam wiekszosc populacji ogonek nosi skromnie - na brzuszku :twisted:
wstyd i hanba, ale co poradzisz?

Pytanie dlaczego zawsze dupiastych sedziow daja na wazne wystawy???

z Peronówki 04-06-2005 22:30

Quote:

Originally Posted by Ori
Pytanie dlaczego zawsze dupiastych sedziow daja na wazne wystawy???

Nie mam pojecia. Moze aby zaskakiwac ludzi... ;) Np. pani sedzina jest z Austrii. No to czlowiek myslal, ze tak jak u Niemeckich sedziow podstawa bedzie pewny charakter psow. A tu...NIESPODZIANKA. A my biedaki teraz latamy po zdjeciach i straszliwie staramy sie znalezc fotke, gdzie zwyciezca rasy nie ma wytrzeszczonych ze strachu oczu i ogona miedzy nogami, bo 99% fotek to czysta antyreklama tego psa...i rasy.

Gaga 05-06-2005 11:05

No ! dotarlam tu choc szukalam opisu w innym watku :oops:
Ja tam sie sedzinie nie dziwie, jak mowilam znajomym o wilczaku , probowalam je opisac to wszystkim kojarzyly sie z jednym - podkulonym ogonem wielokrotnie widzianym na filmach o wilkach. Widocznie to wlasnie wbija sie ludziom w pamiec, w parze zreszta z szarym ubarwieniem...
Czyli sedzina z Austrii nie zna wzorca albo zna ale jej podswiadomosc wygladu wilka jest silniejsza :mrgreen:
Zrobcie kiedys eksperyment i popytajcie ludzi, ktorzy nie znaja wilczakow jak wg nich taki wyglada...stawiam, ze bedzie szary z ogonem na brzuchu..czyli VIVA ITALIA za najbardziej zblizony do natury wyglad wilczakow :twisted:

z Peronówki 05-06-2005 12:37

Quote:

Ja tam sie sedzinie nie dziwie, jak mowilam znajomym o wilczaku , probowalam je opisac to wszystkim kojarzyly sie z jednym - podkulonym ogonem wielokrotnie widzianym na filmach o wilkach.

To sie zgadza. Co jest smieszne, to to, ze wilki wychowywane przez ludzi, ktore mialam okazje poznac zachowywaly sie ...mniej strachliwie niz niektore wilczaki.... :mrgreen:

Quote:

Widocznie to wlasnie wbija sie ludziom w pamiec, w parze zreszta z szarym ubarwieniem...

To sie zgadza - tym bardziej, ze telewizja stale serwuje filmy o amerykanskich wilkach (w zasadzie o dwoch stadach - Druidach z Yellowstone i drugiego stada z Kanady), gdzie widac wilki biale, czarne i szare. I wlasnie tym kieruje sie wloska hodowla. W odroznieniu od nich Slowacy maja wilki u siebie i wiedza, ze wloska wersja to bzdura. Czesi maja ladne stada w Pradze, Pilznie itd. My oczywiscie tez... :D Ba, nawet od bardziej oswieconych wloskich hodowcow dostajemy fotki "prawidlowych" wilkow z ich Zoo - nawet tam sa ludzie, ktorzy wiedza o co chodzi. 8) A sedzina.... hoduje basenji i podoba sie jej ich ruch. Ta sama miarka mierzyla...CzW....

All times are GMT +2. The time now is 12:07.