Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Reklama i prasa (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=82)
-   -   TV Załóż się (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=3429)

Sebastian 08-03-2006 21:13

TV Załóż się

Może ktoś reflektuje ( gwiazdy wilczakowe???)
Sebastian

Cytat:
Witam serdecznie!

Poszukuję osób chętnych do wzięcia udziału w programie telewizyjnym "Załóż się" TVP2 piątki w godz. 20.00-22.00
Jest to druga seria porogramu, w którym udowadniamy, ze wykonanie niektórych rzeczy z pozoru awykonalnych jest jednak możliwe. W każdy piątek gościmy w naszym studio cztery polskie gwiazdy i jedną zagraniczną. Jest to zespół, który śpiewa i jednocześnie zakłada sie z zawodnikiem o to, czy uda mu się wykonać zadanie. Prowadzącym będzie Piotr Szwedes.

Zadanie:
zawodnik (chłopiec 15 lat) zakłada się, że zna wszystkie rasy psów. W związku z tym chciałabym zaprosić do studia 50 właścicieli ze swoimi pupilami (każdy innej rasy). Chłopiec musi rozpoznać 5 psów (możliwość jednej pomyłki) widząc jedynie ich cień (przez podświetlony papierowy lub materiałowy parawan).

Na początku zadania prezentujemy w studio wszystkie pieski z właścicielami. Spośród nich gwiazda, która obstawia dany zakład, wybiera te 5, które chłopiec musi rozpoznać.

Zadanie będzie wykonywane w studio 24 marca, program w godz. 20.00 - 22.00 na żywo.
W związku z tym bardzo proszę osoby, które chcą wziąć w nim udział o dyspozycyjność czasową w następujących terminach:
- czwartek 30 marca o godz.18.30 (pierwsza próba ustawień "na sucho")
- piątek 31 marca: generalna próba kamerowa około południa i udział w programie w godzinach wieczornych.

Nagranie jest w Warszawie, w Instytucie Energetyki przy Tesco na ul. Połczyńskiej.
Jeśli są Państwo zainteresowani, bardzo proszę o przesłanie na mój adres mailowy zdjęcia pieska/piesków, które chcieliby Państwo zaprezentować z podaniem rasy oraz kontaktu do siebie.

Pod koniec tygodnia będę się z Państwem kontaktowała, żeby ustalić szczegóły.

Jeśli wśród Państwa znajomych są właściciele nietypowych ras, uprzejmie proszę o przekazanie mojej wiadomości.

Z pozdrowieniami

Katarzyna Krawczyk
tel. 611 72 68
501 092 358
[email protected]

Gaga 08-03-2006 22:18

Dostalismy tego maila, odpisalismy...czekamy co powiedza ;)

Narvana 09-03-2006 19:35

TV Załóż się

Quote:

Originally Posted by Sebastian

Zadanie będzie wykonywane w studio 24 marca

w moje urodziny heheh ;)

fajnie by bylo, gdyby wzieli Czw :D

Gaga 09-03-2006 19:45

Wlasnie sie dowiedzialam, ze emisje przsuneli na tydzien pozniej....

wolfin 09-03-2006 21:04

Ale NAJWAZNEJSZE-CZY CHEO TAM BEDZIE WYSTEPOWAC?

Gaga 09-03-2006 21:22

a tego to nie wie nikt;) napisalismy maila i zobaczymy;)
pani z telewizji zadzwonila i powiedzial ze ma ...uwaga ! "trzy wilczarze czeskie"...nie wiem czy na pewno chodzilo o czw :laugh2_2

wolfin 09-03-2006 21:28

Quote:

Originally Posted by Gaga
a tego to nie wie nikt;) napisalismy maila i zobaczymy;)
pani z telewizji zadzwonila i powiedzial ze ma ...uwaga ! "trzy wilczarze czeskie"...nie wiem czy na pewno chodzilo o czw :laugh2_2

:roll:
ale i tak lepej niz "Sakal afrykansky"!!! :evil:
to bedzemi trzymac kciuki :cheesy:

Agnieszka 10-03-2006 08:08

Szakal afrykański??? :shock:

wolfin 13-03-2006 14:41

no tak!
tak harke nazwali na jednej z wystawy w Wilno, tylko to jest dobrze ze to nie byl jakisz"sedzia" t.z. normalny sedzia, a tak sobie jakysz facet.

Gaga 31-03-2006 15:50

Zadzwonili do nas, umowili sie. OK. Pojechalismy wczoraj na pierwsza probe. %0 wlascicieli i 50 psow, od miniaturowej chihuahua probujacej sie mierzyc z yorkiem po mastify i mlodego kaukaza bardzo slusznej wielkosci! Psy w miare spokojne choc zaintersowane soba - podobnie jak na wystawie. Sprawdzono liste obecnosci i wchodzimy do hali. I mamy szok! W hali glosno, poglos i dudniace ogromne dmuchawy. Mlody wymiekl, podal tyly. Pierwszy raz widzialam go tak zestresowanego!! JUz chcialam wychodzic ale postanowilismy z Romkiem jakos okielznac sytuacje... uff..udalo sie!
Poustawiali nas i robilismy proby wejscia i wyjscia ze studia. Troche to trwalo, Chey nieco sie oswoil, dodatkowo wylaczyli dmuchawy wiec bylo prawie OK. Wtedy zobaczylam inne psy..ojjj niefajnie... polowa po porstu sie kladla w pozycji " tu bede lezal! nie rusze sie"...Ale jakos poszlo, przecwiczone wybieranie psow i ustawianie za parawanem i do domu! Na dzis mamy byc na 9 rano. OK , przyjechalismy, choc trzeba bylo wyjechac ponad godzine wczesniej bo korki na tej trasie koszmarne! Na dzien dobry oznajmiono nam ze maja obsuwe pol godziny... hmmm :evil:
Wchodzimy do hali, dmuchawy rycza i dudnia na pelnych obrotach, halas, swiatla..powtorka z wczoraj. Weszlismy, o siad na komende mozna zapomniec....ale nie ma tragedii. Wychodzimy i....na szczescie ochlonelam na tyle zeby napisac tu tylko w slowach powszechnie uznawanych za obiegowe.
Te 50 osob z 50 psami usatwiono na szerokosci i dlugosci takiej, jaka zajmuja stojac jeden obk drugiego..a tymczasem w studio zaczynaja improwiziwac caly program, dyskutujac szczegoly na zywo !!! A my czekamy...psy zaczynaja sie denerwowac, co chwila przez ten tlum przechodza fizyczni ciagnac wielkie skrzynie na kolkach i przenoszac skrzynie, nie patrzac przy tym czy wlasnie nie wjezdzaja z tym ladunkiem na jakies psie lapy! Nie wytrzymalam i zrobilam dym! Co chwila oczywiscie owi fizyczni owtoerali drzwi wiec czesc psow probowala wykorzystac okazje aby je przekroczyc :(
Stoimy dalej... tzn oni stoja bo ja poslzam z Cheyem na zwiedzanie hali za kulisami...a mine mialam taka ze nikt nie smial mnie zatrzymac...dym mi szedl uszami. Postanowilam ze doczekam tej jednej proby i jazda stad!! GIga w domu, Chey malo sczzesliwy... co ja tu robie??? Przez ten czas spokojnie mogli nas wypuscic, sciagnac 5 minut przed wejsciem...ale nie ! Po co? Czym sie przejmowac?? :evil:
Mlosy na zapleczu, jak stary, wytrawny elektryk zaczal myszkowac po urzadzeniach do testow wysokich napiec (rzecz sie dzieje w hali wysokich napiec) - jednym slowem czul sie jak u siebie ;)
W koncu zawolali - wchodzimy.... weszlismy, stanelismy....i niespodzianka! Ekipa zapomniala ktora strona do kamer staly wczoraj parawany, wiec dawa! zaczeli z nimi przechodzic i je przekrecac wlazac na nas i zmuszajac abysmy wlazili na ludzi i psy stojace przed nami SUUUPER! PO 10 minutach ystawili parwany prawidlowo, my wyszlismy.... my z Cheyem wyszlismy bardzo...za drzwi i do domu. Nie czekalam na koeljne godzinne oczekiwanie i ponowne wejscie. Pojedziemy na nagranie (o ile nie wywiesili jeszcze naszego zdjecia z adnotacja " tej pani nie wpuszczamy" :mrgreen: .)
Rozumiem wszystko ale takiego balaganu to jeszcze nie widzialam...jak ludzie maja ochote w tym uczestniczyc - prosze bardzo ale psy?? Wszystkei ogony podkulone, stres i jakies idiotyczne napiecie... Bez sensu!! Zero pomyslunku, organizacji, tylko radosna TFUrczosc prowadzacej...zenada!!
Od dzisiaj juz wiemy ze telewizja NA ZYWO to tak naprawde telewizja NA ZYWIOL ! I ok ale nie zgadzam sizeby kosztem psow.
Poniewaz program zaklada ze z tych 50 psow aktorka wybiera 6 , ktore maja isc za parawan i "rzucic cien" (NB stojac na metalowym chybotliwym podescie) to mam madzieje, ze w tej szostce sie nie znajdziemy i szybko wrocimy do domu.
Wnioski mam takie:
1. niezla lekcja calkiem nowych i nielatwych okolicznosci dla Cheya
2. nauka, ze ze sporego stresu pies potrafi sie odkrecic a to juz cos!
3. zlosc, ze ludzie zabieraja sie do rzeczy z zerowa znajomoscia tematu i totalnym barkiem szacunku dla innych. Po trupach do celu. W takich warunkach juz nigdy z moim psem!

Dzis po 20 na TVP 2....nawet nie wiem czy nas dojrzycie bo stoimy w ostatnim rzedzie od publicznosci, na srodku parawanow:)
Acha... oczywiscie nikt nie wpadl na pomysl aby malutkie psy ustawic na poczatku a duze na koncu... jest mix... chyba ze cos zmienia w ostatniej chwili ..oj bedzie jazdaaaaa :wink:

z Peronówki 31-03-2006 16:16

Quote:

Dzis po 20 na TVP 2....

Przez caly dzien reklamuja Was w zetce..... :D

Gaga 31-03-2006 16:37

Mlody na haslo, ze jedzie tam jeszcze raz powiedzial " P****, nie jade" :mrgreen:
http://cheitan.zperonowki.com/blog/u...po-probach.jpg

Rona 31-03-2006 18:15

Biedny Chey, patrząc na niego mam ochotę dzownić do TOZu!!! :cheesy:

Quote:

Acha... oczywiscie nikt nie wpadl na pomysl aby malutkie psy ustawic na poczatku a duze na koncu...

Gdyby mieli wyższe IQ to nie pracowaliby w TV...

Quote:

..oj bedzie jazdaaaaa :wink:

Będziemy oglądać i trzymać kciuki, ale jesli Chey zachce się zachować jak na sfrustrowanego (i mocno wkurzonego!) wilczaka przystało i trochę tam namieszać, to już ma moje poparcie!!! :twisted:

Agnieszka 31-03-2006 18:23

Fantastyczna mina Cheitanka, skąd ja taką znam... :twisted:

wolfin 31-03-2006 18:41

ja ze swoja rodzina tez bedzemi ogliadac i trzymac kciuki

Huan 31-03-2006 19:06

Moze ktos z Was moglby to nagrac, bo z naszym wideo cos nie bardzo, a Gaga zapomniala nastawic swoje.

Narvana 31-03-2006 20:31

Widzialam Cheya! widzialam! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Zgadlam wszystkie rasy, a Wy?
:mrgreen:

wolfin 31-03-2006 20:32

no to juz po wszystkim.
Cheo widzeliszmi, choc i krotko ale byl gwazda TV :cheesy:
pozdrawiami Cheo i Gage za wszystkie trudnosci przed kamera :cheesy:

oraz okazuje sie ze tam byla i Margolzata ze swoim berger de beaceur i Andrzej ze swoim Niufaundlendem

ale mam znajomych duzo w PL :mrgreen:

Gaga 31-03-2006 21:34

No juz jestesmy po... poszlo lepiej bo przed programem zwiedzilismy studio, udzielilismy kilku "wywiadow" z tylu ( Cheitan- gwiazda kulis" :cheesy: , potem weszlismy, nie bylo nas widac :mrgreen: i wyszlismy... dwie dziurki w nosie i skonczylo sie :lookaround
Jestem zadowolona ze mlody sie otworzyl i nie wykazal wczesniejszych objawow stresu....ufff....mamy to za soba. Zdecydowanie nie sa z nas zwierzeta telewizyjne :wink:

I na pamiatke zostal nam znaczek z nazwa rasy
http://cheitan.zperonowki.com/blog/uploads/kostka.jpg

wolfin 31-03-2006 21:45

a to dla czego mowis ze Was nie bylo widzec-bylo i calkem wyrazne.

a kostka-macie jednego z najdziwnejszych diplomow z pokazow psow :mrgreen:

harka tez ogliadala i pisciala jak szczieniak bo ja jak dziewczyna skakalam w pokoju z krzykem-tam Cheo, Cheo!!! :lol:

All times are GMT +2. The time now is 01:52.