Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Wilki i wolfdogi (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   Nowa rasa psow? czy znowu tylko proba? (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=3562)

wolfin 02-04-2006 22:26

Nowa rasa psow? czy znowu tylko proba?

Cytuje post z foruma rusyskego:

"Привет из Самары! Прочитал Ваше объявление на форуме. Я занимаюсь разведением новой породы, которая представляет собой помесей западносибирских лаек с волками. Породную группу называют ВОЛЭНД, от английского Wolf And Dog (волк и собака). Эта научная работа проходит при участии волков Самарского зоопарка. В 2004 году был получен первый помёт щенков, которые мало чем отличаются по внешнему виду от волков, но по характеру - это собаки. Сейчас есть 2-х месячные щенки 2-го поколения, вес 7 кг, окрас светло серый, очень крупные. Если интересно напишите Ваш адрес и я вышлю Вам фотографии. Наши животные более лучше одеты и крупнее чем Чешские Волчаки, да и волчица, которая участвовала в разведении у нас не карпатская (мелкая), которая участвовала в разведении Чеш. ВОЛЧАКОВ, а полярная, крупная, светло- серебристого окраса. Мы выписываем родословные от нашей ПОВОЛЖСКОЙ АССОЦИАЦИИ ОХОТНИЧЬЕ-СПОРТИВНОГО СОБАКОВОДСТВА. Пишите нам на E-MAIL: [email protected]
С уважением МИХАИЛ"

Pozdrawiam z Samary! Czytalem Waszego posta na forume.Ja robie hodowle nowej rasy psow, ktora jest od zapadnosibirskej lajky i wilka. Grupe rasowa nazywami VOLAND iz angelskego Wolf and Dog. To jest praca naukowa ktora jest robiona na zoo na Samarie. w roku 2004 mieliszmy perwszy miot , ktory malo czym odroznal sie od wilkow, no charakter mial psow. Teras mami 2 generacje 2 mieseczne szczieniaki, ktore wazy 7 kilo, kolor maja jasno wilczasty, bardzo krupne. Jesli was interesujet, prosze napisacz mnie swoj adres i ja podam fotki. Nasze psy sa bardzo owlosone i duze niz sa CsV, i wilczyca, ktora jest w hodowli nie jest Karpatow (mala) jaka byla w tworzeniu CsV a z poliarii duza, wilczasta. My juz mami rodowody dla szczieniakow iz Povolzskoj asociacii oxotnicznych sportivnych sobakovodovov...

moje pytanie czy mozna ich nazywac rasa psow i juz wydawac rodowody. choc z jednej strony to sa rodowody "jednego podworka'

Agnieszka 02-04-2006 23:00

Będą zdjęcia? Ciekawe jak te psy-niepsy wyglądają.

Darek5 03-04-2006 08:29

Nowa rasa psow?czy znowu tylko proba?

Quote:

Originally Posted by wolfin
Jesli was interesujet, prosze napisacz mnie swoj adres i ja podam fotki.

Witam, bardo chetnie zobaczylbym zdjecia, [email protected] z gory dziekuje.
Pozdrawiam
Darek

Joanna 03-04-2006 11:47

My tez chetnie popatrzymy.

Galicja 03-04-2006 13:17

Ja też poprosze o zdjęcia [email protected]
Wg mnie tej krzyżówki nazwać rasą nie można, mają dopiero 2 generację i za wcześnie mówić o rasie, inny aspekt to usposobienie powstałych psów. Z tego co wiem łajki to psy mysliwskie, nie są one jednak łatwe w prowadzeniu.

Canis_lupus_husky 03-04-2006 15:50

[email protected]

Zaintrygowało mnie to...

Agnieszka 03-04-2006 16:59

Aa, to ja też proszę na emaial w takim razie :): [email protected]

wolfin 03-04-2006 17:25

ale ja ich nie mam-ja tylko przetlumaczylam post z rusyskego foruma, to proszby musze cie poslac temu czlowieku ktory to napisal, a z drugej strony, ja juz na RUS forum poproszilam zeby fotki walil na stronie a nie posylal kazdemu oddzielne.

wolfin 26-05-2006 13:36

Ten samy mily Michail:

Ęŕę ˙ ďîí˙ë, ňű ćčâĺřü â Ëčňâĺ. Ę ńîćŕëĺíčţ 70 ëĺň ńîâĺňńęîé âëŕńňč íĺ íŕó÷čëč ňĺá˙ íč ňîëüęî ďčńŕňü ďî-đóńńęč, íî č ÷čňŕňü ňîćĺ.
jak ja myszle ty mieszkasz na Litwie. I bardzo zaluje ze 70 lat v zwiazku radzieckim nie wypracowali u ciebie nawykow nie tylko pisat po rusku, no i czytat

i tak dobrze wychowany czlowiek zaczyna rozmowe

Čě˙ ó ňĺá˙ ęđŕńčâîĺ, őîň˙ ńŕěŕ ňű č íĺ î÷ĺíü (ńóä˙ ďî ôîňîăđŕôč˙ě íŕ ňâî¸ě ńŕéňĺ).
Twoje imie jest pieknie, a ty to nie za bardzo (wedlug twoich fotek na stronie)

super komplement dla kobiety :mrgreen:

... ˙ ďđĺäëŕăŕţ ĎĐČËČÂŔŇÜ ĎĹĐČÎÄČ×ĹŃĘČ â âŕřó ďîđîäó ęđîâč âîëęŕ.
ja przedlozilem dolewac krew wilka w periodach

hm a po co?

ß âűâîćó ńîáńňâĺííóţ ďîđîäó: ĎÎĐÎÄÓ ÎŐÎŇÍČ×ÜČŐ ËŔĹĘ
ja selekcionuje nowa osobista rase

nie za dobrze on myszli o sobie?

Ńĺé÷ŕń â Đîńńčč â îäíîě čç âîĺííűő ęčíîëîăč÷ĺńęčő öĺíňđîâ âűâîä˙ň íîâóţ ďîđîäó, ęŕę ňű âűđŕćŕĺřüń˙ Ťmixť ÍĹĚĹÖĘÎÉ ÎÂ×ŔĐĘČ č ÂÎËĘŔ. Ďîđîäíóţ ăđóďďó íŕçűâŕţň ŤÂÎËĘÎŃÎÁŰť.

Teras w Rosii w jiednym z centrow kinologii armii sa selekcionowana nowa rasa psow-NO i wilk. Ta rase nazywaja "VOLKOSOBY"

ech te ruskije-znovu chca cos nowego wykombinowac

Ăîđŕçäî ďđîůĺ ęóďčňü ńîáŕ÷îíęó-ńóęó, ęŕę ó ňĺá˙, ďîđîäű ń ÂÎË×ÜČĚ íŕçâŕíčĺě č äĺëŕňü äĺíüăč, ęŕę ýňî äĺëŕĺřü ňű, ďđîäŕâŕ˙ ńâîčő ůĺíęîâ çŕ áĺřĺííűĺ äĺíüăč äčëĺňŕíňŕě âî âńĺ ńňŕíű ěčđŕ, ęîňîđűĺ Ťęëţţňť íŕ âîë÷üĺ íŕçâŕíčĺ ďîđîäű. Ŕ âîë÷üĺăî-ňî â íĺé – ňîëüęî îäíî íŕçâŕíčĺ č íč÷ĺăî áîëüřĺ.

Latwiej jest kupic suczysko-suke, jak ty kupilas z porody z nazwa WILKA i robic kase, jak ty to robisz, i przedawac szczienkow za duze pienendzy dla diletatnow z calego swiata, ktore "wpadaja" na nazwe wilcze. a wilczego tam nie ma, tylko sama nazwa
no comments

KOCHAM tego czlowieka!!!!!!!!!!!
bez slow, no comments, be komentaru i tak dalej...

wolfin 26-05-2006 14:47

http://obkom.com/russia/photos/volkosob-dina-nata.jpg
nowa rasa psow na Rusko.

wolfin 26-05-2006 15:05

aaa jejku jakosc literki przerobili sie na "cosz"
temat na rusiska stronie wolfdoga, jeszly ktosz chcial jego calego przeczytac:
http://www.wolfdog.org/php/index.php...&p=54445#54445

Agnieszka 26-05-2006 18:09

Za przeproszeniem, ale to po prostu gnojek jakiś musi być... Bądź co bądź jego kultura przewyższa nawet mnie...

FANTASTYCZNA nowa rasa?

Hanka 27-05-2006 12:31

To je velmi zajimave zvíře. tělo jako šakal a hlava trochu vlk. Ale určitě ho vodí jen na vodítku a nepouští na volno, jak vidím podle dlouhého vodítka.

wolfin 27-05-2006 16:33

Quote:

Originally Posted by Hanka
To je velmi zajimave zvíře. tělo jako šakal a hlava trochu vlk. Ale určitě ho vodí jen na vodítku a nepouští na volno, jak vidím podle dlouhého vodítka.

Ahoj, ano.
ja czytalam na strone o nich:"ubiegaja, sa leklive i to bardzo wedlug liudzi, maja nawet 8 psow, i juz to nazywaja nowa rasa" maja tylko 1 wilka i 1 ON do mixowania.
co z nich dobrego-wech, tropienie ale nic wencej teras.
Ale mnie najbardzej wkorza to ze oni pisa "ruskim udalo sie pierwszy raz w swiecie zrobic tak, zeby wilk byl sluzacym u czlowieka"
Hm :1. to im to nie udalo sie.
2. hm to przed 50 i wencej lat zrobil p.Hartl.
ale kto czytal ten rusky post Michaila, rozumie jak oni umieja brzydko gadac.

Hanka 27-05-2006 18:32

Ahoj, dnes mi Michail poslal tři fotky. No, jsou opravdu krásní. Ale co s nimi? Jsou to jen kříženci.

wolfin 27-05-2006 20:06

Quote:

Originally Posted by Hanka
Ahoj, dnes mi Michail poslal tři fotky. No, jsou opravdu krásní. Ale co s nimi? Jsou to jen kříženci.

Prosim dodej te fotki na wolfdog.:)

wolfin 28-05-2006 15:00

Pomagam Hanke wklejac fotki

http://girios-dvasia.wolfdog.org/har...%20mix%203.JPG

http://girios-dvasia.wolfdog.org/har...ail%20mix1.JPG

http://girios-dvasia.wolfdog.org/har...ail%20mix2.JPG

i jeszcze jiedna zec-jego zachowanie na wystawie psow,
on oklamal sedziego z takim textem "to jest CSV tylko czechy zapomnieli poslac mnie rodowod, moze cie zrobic ocenkie mojemu psu?"
i sedzia (dobrze to ze to byla sedzia z Moskwy, a nie nasze normalne sedzia) powiedziala "ze takiego super pieknego CSV nie widziala".

Wedlug mnie to oni nie sa pochoze do CSV i nie sa tak juz "bardzo wilcze" , jak sam Michail opisuje je.
Gosiu jak ty myszlisz?

P.S. Michail mnie przeproszil za swoje wulgarne zachowane, ale jak bedzie dalej pokaze tylko czas.

Agnieszka 28-05-2006 17:17

To mieszanka ONka z jakim wilkiem?

wolfin 28-05-2006 17:49

Quote:

Originally Posted by Agnieszka
To mieszanka ONka z jakim wilkiem?

nie to "bedzie" nowa rasa wedlug Michaila i to jest mix lajka i wilk

Hanka 28-05-2006 18:12

západosibiřská lajka

All times are GMT +2. The time now is 16:17.