![]() |
Europejska Wystawa Psow - Bratyslava 03.10.2003 (piatek)
Mam dla Was bardzo dobre wiesci. :))) Slowacy w ramach promocji rasy wpadli
na super pomysl :)))))) Jesli ktos z Was zglosi do Bratyslavy wilczaka, a potem wystawi go na paradzie slowackich ras narodowych, ten dostanie z powrotem swoje pieniadze, jakie musial zaplacic za zgloszenie psa. Oznacza to, ze jesli zglosicie teraz swoje CzW (termin nadsylania zgloszen to 31.08.2003 - tutaj mozna sie zglosic online: http://www.eurodogshow2003.com/NewFi...hlaskaslo.html, oplata 70EUR) to po wystawie 03.10.2003 dostaniecie swoje pieniadze back.... Mam nadzieje, ze nie zabraknie tam i polskich CzW. My w kazdym razie jestesmy zgloszeni juz od dawna.... :)) Pozdrawiam, Margo & banda, ktora wlasnie wrocila z obozu w Niemczech |
Ach. Zapomnialam dodac...
Wilczaki sedziuje Sona Bognarova, czyli czlowiek, ktory na rasie zna sie doskonale. Nie ma wiec obaw, ze najwyzsze tytuly dostana owczarki niemieckie, jak to ma czesto miejsce nawet na swiatowkach... ;))) Pozdrawiam, Margo |
uuuuu, a my wtedy mamy cala bande szczeniaczkow...to moze wystawimy sie w grupie hodowlanej i klasie very puppy...
Pozdrawiam Kamila (beowulf) a reszta na wakacjach |
Pomysl przedni, ale swiatowek mam na pare lat dosc!
poczekam jak bedzie w Poznaniu...juz wkrotce pozdrawiam Was wypoczetych i szczesliwych Ela i Amber |
Quote:
Quote:
namiotow byla granica czesko-niemiecka (innych oznaczen tam nie bylo). Stado zdecydowanie nastawilo sie wiec na jezyki slowianskie i teraz nie ma znaczenia, czy mowisz "waruj" czy "lehnij"... ;))) Pozdrawiam, Margo |
Quote:
niedaleko (w Nitrze) europejska wystawa wilczakow. Tez tam sie stawimy, bo sedziuje "mlody Rosik", a jego jeszcze w akcji nie widzialam.... Generalnie powaznie ;)))) myslimy nad: a) kupnem malego samolotu .... bo szybciej b) zakupem domku na Slowacji (ewentualnie w miejscu lepszym strategicznie) ... bo blizej Pozdrawiam, Margo |
OK
Quote:
wpłacę pierwsze pieniądze na ten samolot. Pozdrawiam Adam |
OK
Na domek tez chcesz sie zrzucac?
a potem to wszyscy pokupujemy sobie domy i samochody.... Ela i Amber |
OK
Quote:
;)))) Pozdrawiam, Margo PS. A gdy mowa o wielopokojowych palacach: mam wiesci od Joanny i Halli. Dom (narazie) stoi, okna sa cale, ale panienka rozpracowala przeskakiwanie przez plot. Najpierw robila to z pewna taka niesmialoscia, teraz pokonuje go kilka razy dziennie. Az boje sie do nich zadzwonic co wymyslila nowego... ;)))))) |
OK
Quote:
co powinnismy kupic na poczatek: chatke czy tez samolot... ;)))) W przypadku tego drugiego, to nawet do Balegostoku nie byloby za daleko... ;))) Wreszcie psy zobaczylyby biale niedzwiedzie.... Pozdrawiam, Margo |
OK, sa juz dane psow z dnia 09.09.2003 - na wystawe europejska zgloszone jest 50 wilczakow..... OJ, bedzie co ogladac :cheesy:
|
Europejska wystawa w Bratysławie - Pinki szaleje !!!
Pinki z wystawami zachowuje się tak samo jak na spotkaniu w Późnej przy stole z kurczakami: ciągle jej mało ;) Tym razem przeszła samą siebie i po zwyciężeniu klasy młodzieży, zgarnięciu tytułu "Europejski zwyciężca młodzieży", po bezproblemowym pokonaniu najlepszego młodego pieska i załapaniu się na tytuł "Najlepszy junior" zdecydowała, że przydałoby się coś jeszcze. Tym czymś był tytuł zwyciężcy rasy, co przy jej wieku (10 miesięcy), stawce (39 pokazanych psów), randze wystawy i doświadczeniu sędziego jest nie lada wyczynem.
Pod koniec wystawy odbyła się prezentacja ras narodowych (w sumie prawie 60 psów rasy czechosłowacki wilczak i słowacki czuwacz) no i mała Pinki i tu nie dała za wygraną i stanęła na podium zgarniając 2. miejsce w konkurencji "BIS ras narodowych". :beer :beer :beer :beer :beer |
Z wrażenia zapomniałem wspomnieć, że i reszcie polskiej reprezentacji się powiodło: Dragon wygrał klasę otwartą, Belka pośrednią, a Jolly 3. w championach (a w stawce gdzie cztery pierwsze suczki to czołówka rasy: zwyciężczynie klubu, to naprawdę nie wstyd). :shiny
|
Poczekajcie bo to dopiero początek mały trening przed tym co nastapi i co Pinki jeszcze pokaże :D
Pozdrowionka Pinki i Daniel |
WIWAT PINKI !!!!!!!
WIWAT BELKA! WIWAT JOLLY! WIWAT DRAGON! WIWAT wszystkie stany! :thumbs Szybko spelnilo sie nasze gdybanie z Czech, ze Pinki pokona mame! Lepiej przy niej za duzo nie mowcie, bo nie wiadomo co jeszcze zrobi GRATULACJE DLA SIOSTRZYCZKI, chyle czola , Auuuuuuu :wolf |
Dla mnie najzabawniejszy jest wynik calej wystawy. Wczesniej byly rozmowy, ze wygra jakis pies slowacki, cicho mowiono o czeskim akcencie wystawy, a tu Zwyciestwo Rasy wyszlo naprawde ciekawie:
polska suczka po czeskiej matce i slowackim ojcu... Krotko mowiac owoc miedzynarodowej wspolpracy... :gent |
A oto jak wygladali zwyciezcy pelni entuzjazmu ;) :
http://dl.wolfdog.org/pics/gallery/s...a/DSCF0213.JPG |
Quote:
Pozdrowionka |
Chyba najbardziej jednak zadowoleni i dumni sa Polacy! :klatsch
Jak tak dalej pojdzie to sporo tytulow pojedzie do Polski! wtedy bedzie mozna pomyslec o polskiej odmianie czeweczki, wilczak typu wystawowego! :fingers1 |
Quote:
Prawde mowiac jak dotad nie rozpatrywalam wynikow w stylu: "Polacy tyle Zw., Slowacy tyle Zw.," itd... Dla mnie jest to raczej wygrana znajomego lub wygrana kogos, kogo (jeszcze) nie znam.... :D I takie jest chyba podejscie wiekszosci wlascicieli wilczakow, bo sukcesem Pinky cieszylismy sie rowno ja i Milan (wlasciciel Mila - tatuska Pinky). A i gratulacje byly miedzynarodowe. Dlatego nie wydaje mi sie, aby ktos np. ze Slowacji myslal "Polacy ukradli BOBa", a raczej, ze BOBa zgarnela Pinky, ktore wiekszosc juz znala z obozu w Rajeckiej Lesnej. Czyli tytul zostal "w rodzinie"... :ghost_2 Quote:
A to dlatego, ze jakiekolwiek odciecie sie od reszty wilczakowego swiata, jakiekolwiek bazowanie jedynie na wlasnym matariale hodowlanym i odciecie sie od zagranicznej krwi, od zagranicznych trendow prowadzi o ile nie do degeneracji, to do spadku jakosci psow; do wytworzenia wlasnego typu, ktory patrzac na przyklady takiej separacji na 99,99% nie bedzie zbytnio zgodny ze wzorcem rasy... :huh Quote:
Idealem jest jednak piekny, typowy pies, z dobrym charakterem.... Tak wiec lepiej jesli polska odmiana wilczaka bedzie po prostu odmiana jak najlepiej odpowiadajaca wzorcowi rasy..... Czyli jesli beda to utytulowane psy, ktore moga jednoczesnie pochwalic sie jakimis osignieciami na placu szkoleniowym. Wtedy bedziemy mieli byc z czego dumni.... :thumbs |
All times are GMT +2. The time now is 15:41. |