![]() |
wyjazd z psem do USA
Witam wszystkich.
Mam pytanie - może ktoś z Was może mi pomóc. Jakie należy załatwić formalności, żeby móc wyjechać do USA z psem (niekoniecznie Wilczakiem :wink: ) No i co z kwarantanną??? Z góry dziękuję :D |
wyjazd z psem do USA
Quote:
|
Dzieki Margo - wiedzialam, ze najprosciej bedzie zapytac na forum wolfdoga :D
Czy jest cos, czego nie wiecie??? :wink: |
Quote:
|
:lol: Obawiam sie, ze ja takze nie mam pojecia :mrgreen:
|
Quote:
|
Dzieki Magda za szczegoly - bardzo sie przydadza! :D
|
Madziu, nie ma to jak prawdziwy profesjonalizm!!! :D :D
|
Wyjazd z psem do USA
Witam wszystkich bardzo serdecznie.
Mam pytanie, które już kiedyś zadałam na forum i otrzymałam odpowiedź, ale że było to bardzo dawno, niestety zgubiłam wydrukowaną kartkę ze szczegółami. Chciałabym dowiedzieć się jak dokładnie wyglądają formalności związane z wyjazdem z psem do USA. Wiem, że pies potrzebuje paszport ale nie wiem, jak go otrzymać. Wiem także, że jest potrzebna specjalna klatka - i tu również prosiłabym o szczegóły. Pies jest mały więc mam nadzieję, że będzie mógł podróżować razem z właścicielem w kabinie pasażerów i tu kolejne pytanie - czy ktoś mógłby mi polecić konkretne linie lotnicze, które są przyjazne zwierzętom? Z góry dziękuję wszystkim za pomoc. Stała czytelniczka forum, choć jeszcze nie właścicielka Wilczaka (ale w przyszłości na 100%), Miłka[/list] |
Mam dotaz: psal ti take Jason z USA? Ze chce štěně?
|
Hej Hanka,
Nie, nie pisał mi. Pytanie o wyjazd do Usa z psem zadalam, bo moja dobra znajoma chce przyjechac z psem do Stanow i zupelnie nie ma pojecia jak sie do tego zabrac, a że wolfdog.org jest niewyczerpanym źródłem informacji zaoferowałam jej, że się zorientuję w sytuacji. A wiecie może ile jest teraz wilczaków w USA? Miłka |
Stary wątek można z łatwością odszukać na forum w dziale "Spotkania i wyjazdy".
A tak skądinąd - wilczaki to bardzo zmyślne psy... 8) Myślisz, że dasz sobie z takim radę? :wink: :mrgreen: :mrgreen: |
Właśnie nie jestem pewna, bo to chyba właściciel powinien być choć trochę inteligentniejszy od psa, prawda...? :)
Znalazłam ten stary wątek - dzięki. Ciągle jeszcze pozostaje jednak pytanie o linie lotnicze - które są przyjazne zwierzakom? Miłka |
All times are GMT +2. The time now is 01:54. |