Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Żywienie i zdrowie (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Co wilczaki lubia najbardziej..... (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=4067)

z Peronówki 29-06-2006 20:30

Quote:

Originally Posted by Aga
sucha karma o smaku łososia (śmierdzi strasznie ale on lubi tylko kocie smaki)

To widze, ze Oskar ma upodobania jak Ali :mrgreen: Teraz nawet sprawdzamy, czy nie sprowadzic dla niej karmy wlasnie tylko z rybami i owocami morza.... ;) Mielismy tipa o nazwie "Deep blue see", ale obecnie jest niedostepny na niemieckim rynku i pozostaje nam szukac dalej... ;)

Sebastian 29-06-2006 21:06

Ja karmię moje psiaki karma ze śledziami

z Peronówki 29-06-2006 21:43

Quote:

Originally Posted by Sebastian
Ja karmię moje psiaki karma ze śledziami

U nas niestety nie schodza - wedzone sa dobre jedynie do poprawiania zapachu... 8) :wink: Zjada je chyba tylko Ali i Maly. Alina potrafi tez wciagnac surowa rybe, ale tylko morska. Slodkowodnych nie uznaje - chyba, ze jako wabia na koty... :mrgreen:
Za to cala banda szaleje na punkcie krewetek - pieczonych lub grilowanych. Ostatnio nakupilam ich tyle, ze w kolejce ludzie szeptali, ze pewnie mamy jakis bar.... :roll: :wink: No ale jak ma sie w domu cala bande amatorow takiego jedzenia... 8) :mrgreen:

Sebastian 29-06-2006 21:46

tzn. karma dla psów ma w składzie śledzie i cuchnie rybami :cheesy:

z Peronówki 29-06-2006 21:49

Quote:

Originally Posted by Sebastian
tzn. karma dla psów ma w składzie śledzie i cuchnie rybami :cheesy:

:shock: Ktora? Bo to by mnie interesowalo... O ile to nie regionalna wersja bo wtedy... :roll:
:wink:

Rona 29-06-2006 21:50

Quote:

Originally Posted by Przemek
Oczywiscie mozna karmic psa combrem jelenim ale takie zywienie psa byloby o wiele bardziej niezdrowe, gdyz z mies, te "czyste" sa najmniej wartosciowe. Pies o wiele bardziej skorzysta z odpadkow wolowych, ktore sie kupi prawie za grosze.

To ostatnie potwierdzone naukowo :wink: :mrgreen:
Niedawno dowiedzialam się od pewnego specjalisty od duzych ssakow, że wilki, które instynktownie czują jakie pozywienie im najbardziej sluzy, po upolowaniu zwierzyny mięsnie gładkie ofiary (które ludzie uważają za największy przysmak i za ktore najwiecej są skłonni zapłacić :twisted: ) jedzą na końcu, albo zostawiają najsłabszyn członkom stada... Stąd wziela się taka dobra symbioza miedzy człowiekiem a psem - ten ostatni zajadał się tym, za czym człowiek nie przepadał!

z Peronówki 03-07-2006 18:30

Quote:

Originally Posted by Rona
Niedawno dowiedzialam się od pewnego specjalisty od duzych ssakow, że wilki, które instynktownie czują jakie pozywienie im najbardziej sluzy, po upolowaniu zwierzyny mięsnie gładkie ofiary (które ludzie uważają za największy przysmak i za ktore najwiecej są skłonni zapłacić :twisted: ) jedzą na końcu, albo zostawiają najsłabszyn członkom stada...

Mozemy to potwierdzic.... :D Bure obalily tylko jedna teze: wiele osob twierdzi, ze wilki jedzac zoladki dostarczaja sobie witamin. Jednak z tego co widze zoladek ZAWSZE jest zostawiany i zaden pies sie na niego nie chce skusic (widac, ze na wegetarian sie nie nadaja). Ale rzeczywiscie jelita, glowa i wszystkie "odpadki" znikaja szybko. A piekne udka zostaja prawie na koniec...

A zeby nie bylo krwawo - najwieksza frajde maja z kopytami. Przy cieciu koz jest prawdziwa impreza. A zadne zwierzatko na tym nie cierpi, bo i wilk syty i koza cala.... :mrgreen:

Joanna 04-07-2006 08:52

Quote:

Originally Posted by Margo
A zeby nie bylo krwawo - najwieksza frajde maja z kopytami. Przy cieciu koz jest prawdziwa impreza. A zadne zwierzatko na tym nie cierpi, bo i wilk syty i koza cala.... :mrgreen:

Taaak. Ścinki końskich kopyt są.... mniam. Szkoda, że cuchną przeokropnie. Nosiłabym jako łapówki zamiast serduszek :twisted:

Gia 28-06-2007 00:52

ale skąd Wy bierzecie takie rarytasy?? ;)
dla fretek próbowałam kupić koninę - nigdzie, w mięsnych patrzyli na mnie jak na końskiego oprawcę...

zubrzyca 28-06-2007 12:12

akurat jeszcze nie ma wilczaka, a moj golden-wilczak uwielbia ostatnio dosyc ciekawy przysmak, mianowicie wolowe wedzone penisy. :lol:zajada sie tym z taka ochota ze obawiam sie o jej podejscie do gatunku meskiego, czy upaly nie spowoduja u niej checi podjedzenia na spacerze, niekoniecznie wolowego.;)

Gaga 28-06-2007 12:49

:lol: Chey też je lubi. Niestety ostatnio konsumował ów smakołyk tuz obok mojego kompa- wysiedzieć się nie dało i musiałam wygenerować przeciąg w domu :twisted:

Wychodząc ze sklepu z tymi smakołykami dla burego, miałam ochotę na szatański pomysł aby pozaczepiać przechodzących panów z pytaniem czy wiedzą co to jest :roll:

Agnieszka 28-06-2007 14:29

Mnie wczoraj Varg zaskoczył bardzo, bo z chęcią zaczął wyjadać z gołąbków kapustę, której osobiście bardzo nie lubię :roll:.
Z kolei facet oczywiście najchętniej by jadł surowe, ale nie może.
Ścinki wołowe-super.
Serduszka-...ujdzie.
Ale sucha karma-absolutnie nie! Tak bardzo mu nie smakuje....., ale musi ją jeść i je :twisted:. Efekt jest taki, że zrobił się też bardziej łakomy na inne "mięska", których niegdyś nawet nie dotykał.
Ach, zapomniałabym- Varg uwielbia masło :).

konek 28-06-2007 17:15

Ereshka to amatorka agrestu, zjada go prosto z krzaka pomimo tego że kłuje w nos. Max natomiast zaskoczył mnie bardzo żebraniną o czereśnie, które oczywiście zjadał z pestkami. Mój mix Raueczka uwielbia orzechy laskowe, które potrafi fajnie wyłuskiwać z łupinek. Poza tym Ereshka uwielbia kury... sąsiada. Ale jak sobie przypomnę Późną w zeszłym roku i jej umiejętność kradzenia kawałka kury z kojca gdzie były zamknięte psy z Boltonem na czele to co tam elektryczny pastuch, czy zamknięty kurnik sąsiada, pestka :lol:

Narvana 28-06-2007 17:21

Garuda kocha sos czosnkowy by Gia

Rona 28-06-2007 18:02

Tinka lubi WSZYSTKO, nawet rzodkiewki jej się zdarzało jeść i grzybki w occie! Grymasi wyłącznie przy alkoholu...;) - smakuje jej tylko advocat i Sheridan's on Ice (co prawda pozwalam jej tylko czasem polizać troszkę, ale za to robi to z wielką ochotą :))

All times are GMT +2. The time now is 06:55.