Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Hodowla (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=30)
-   -   Hodowca - matematyk (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=449)

z Peronówki 16-11-2003 21:32

Hodowca - matematyk

Dzis rano Przemek wrzucil Jolka na wage, dokladnie ja obejrzal. Przez kilkanascie minut stukal cos na kalkulatorku. Potem wyliczyl ile dzis zjadla, cos tam jeszcze podzielil. Z zapartym tchem czekalam na ten naukowy przelom, czyli podanie liczby szczeniakow, ktora wyliczylby czysto matematycznie bez uzycia rentgena, a tu braciszek z powazna mina mowi:
"Wyszlo mi, ze Jolly jest w ciazy..." :lol:

Kto nie wie, temu powiem, ze mloda wyglada jak ciezarowka i trudno byloby sie raczej pomylic.... 8)

Huan 16-11-2003 22:24

:oops: Znowu łżesz i manipulujesz :cheesy:

Sebastian 16-11-2003 23:00

ha ha ha ... to ci prawdziwe rodzeństwo :boom2 :eviltongue :diablotin :krach :baddevil :gunsfiring :blowingup :badbad :stupid
Poczułam się jak za dobrych czasów nastoletnich "rozmów" z siostrą starszą o rok ...
Serdecznie pozdrawiam szanowne rodzeństwo Peronów
Kornelia

z Peronówki 16-11-2003 23:03

:santagrin

Ori 17-11-2003 00:45

To sa nerwy przed rozwiazaniem :) :) :)
No to jak juz wiecie ze jest w ciazy to na kiedy przewidujecie koniec ?
Zebyscie sie niepozabijali do tego czasu :wink:

z Peronówki 17-11-2003 01:12

Quote:

Originally Posted by Ori
To sa nerwy przed rozwiazaniem

8)

Quote:

Originally Posted by Ori
No to jak juz wiecie ze jest w ciazy to na kiedy przewidujecie koniec ?

:ehmmm Gdyby to byla normalna suczka, to bym powiedziala, ze na niedziele. Ale Jolek to najpodlejszy gatunek suki wilczaka, wiec stawiam, ze cos wymysli....jak tylko suczyska wilczaka potrafia. :wink:

Quote:

Originally Posted by Ori
Zebyscie sie niepozabijali do tego czasu

Dlatego sie rozdzielamy - on zostaje z Jolly. A ja jade do Nitry z reszta stada. :D

suru 17-11-2003 12:26

Quote:

Originally Posted by Margo
Dlatego sie rozdzielamy - on zostaje z Jolly. A ja jade do Nitry z reszta stada.

eee, to happybus nie bedzie juz taki sam jak np. do Dortmundu...na nude nie mozna bylo narzekac.. :cheesy:

Ori 17-11-2003 23:35

To Przemek bedzie odbieral porod???
Przyznaj sie, juz sie boisz!

Swoja droga to strasznie tak wyjezdzac i tracic mozliwosc bycia przy porodzie....

A co myslicie o porodzie na zywo w internecie??? :)
Jolka on line !
I prowizja od TP za ogladalnosc w sieci....

Huan 18-11-2003 00:21

Quote:

Originally Posted by Ori
To Przemek bedzie odbieral porod???
Przyznaj sie, juz sie boisz!

:) Ostatnio odbiór porodu sprowadził się do robienia zdjęć i przyglądania się, jak to robi Jolly. My nawet nie ruszyliśmy palcem.

Quote:

Originally Posted by Ori
Swoja droga to strasznie tak wyjezdzac i tracic mozliwosc bycia przy porodzie....

Ale nikt nie mówi, że Margo straci możliwość bycia przy porodzie. Niedziela jest tylko orientacyjnym terminem (63. dzień ciąży) i może to być zarówno w piątek, jak i w następny wtorek. Według mądrych książek prawdopodobieństwo, że będzie to akurat niedziela wynosi 16,4% (63. dzień), że w sobotę 16,1%. Więc prawdopodobieństwo, że Margo będzie przy porodzie wynosi 67,5% 8)

Ori 19-11-2003 01:31

To na ile procent sa tam szczeniaczki w srodku ? :D

Ori 23-11-2003 22:31

Jakos nic nie slychac piskow spod granicy :D
Jak Jolly, zaczyna sie cos?

Huan 23-11-2003 22:41

wlasnie odbieram poród... juz jest kilka szczeniaczków, ale więcej na razie nie zdradzę... lecę .. :cheesy:

Ori 23-11-2003 22:49

Serio??????
Ale punktualna dziewczyna!
Pisz jak najszybciej ile, jakie, jak Jolka itp. !!!

All times are GMT +2. The time now is 01:46.