Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Z życia wzięte.... (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=32)
-   -   Roman sie boi !!! (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=4541)

Gaga 14-10-2006 16:49

Roman sie boi !!!

Dzien jak co dzien, spacer z Cheyem. Droga w dolinke i z powrotem to po kilometrze chodnika, zaludnionego, dosc mocno. Na tej trasie codziennie zaczepia nas ktos z pytaniem o Cheya.. widac taka juz nasza dola :wink:
Ale wczoraj scenka roznila sie od dotychczasowych.. akurat jechala karetka na sygnale, mlody rozwyl sie robiac widowisko... :wolf (o patrz! wilk!) . Roman stwierdzil, ze nie ma w co zbierac pieniedzy za wystep wiec uspokoil Cheya i poszedl dalej. Nagle zatrzymuje go gosc i mowi "panie, to wilk, prawda?".. Romus odparl "nie" i idzie dalej. Gosc nie ustepuje, mowi ze przeciez widzi !....tu Roman wytoczyl arument, zwykle ostateczny :"wilkow nie mozna trzymac w domu"...
Na ogol to wystarczy aby czlowiek przestal sie upierac przy swojej teorii:) Ale tym razem bylo inaczej.. facet nie zrazony stwierdzil konspiracyjnym szeptem " ja wiem, dlaczego pan tak mowi, Pan sie boi ! ".... no tu Roman odpadl... :cheesy: Posluchal jeszcze ze facet jest znawca, ze pol zycia spedzil w Bieszczadach, ze poznaje po ogonie, uszach, oczach... i ze to na pewno jest wilk.. ale on rozumie, to trzeba trzymac w tajemnicy, on nikomu nie powie.... w koncu w miescie, w bloku.. mozna osbie narobic klopotow. :nono

Narvana 14-10-2006 17:36

Wy zboje, Wy!
:cheesy:

Leśna 14-10-2006 17:55

nawet sie temu gościowi nie dziwie, że sie pomylił :)

konek 14-10-2006 18:38

To Wasz Chey nie jest wilkiem :shock:

Gaga 14-10-2006 18:43

My zboje ?? My skad !!

Bozenko.. nasz Chey nie jest nawet wilczakiem !!
Juz tej zimy, kiedy go przywiezlismy jakis pan mowil mi , zebym nie wierzyla hodowcom bo oni tylko kase chca zarobic na mnie.. a to jest WILK SYBERYJSKi.. no przywiezli go stamtad i sprzedali. to ZADEN wilczak .. serio :mrgreen:

wolfin 14-10-2006 18:45

He, he, to kto ten Cheo-wilk czy pies czy wilko-pies? :wink:

Gaga 14-10-2006 18:52

Jak sie tak glebiej zastanowic i wziac pod uwage opinie dwoch "specow" to wszyscy si emylimy.. a my w domu mamay wilka.. nalezy ustalic tylko czy na pewno syberyjskiego 8)

konek 15-10-2006 01:55

Ty się ciesz że nie sprzedali Ci białego niedźwiedzia bo ponoć i takie przypadki się zdarzały :mrgreen: Ciekawe jakbyś go wtedy trzymała na ringówce dwoma paluszkami :wink:

igienator 15-10-2006 09:13

Wystarczy pudziana zatrudnić, on nawet nosorożca by na ringówce wyprowadził :)

wolfin 15-10-2006 09:34

Quote:

Originally Posted by igienator
Wystarczy pudziana zatrudnić, on nawet nosorożca by na ringówce wyprowadził :)

:lol:

Gaga 15-10-2006 10:07

Quote:

Originally Posted by konek
Ty się ciesz że nie sprzedali Ci białego niedźwiedzia bo ponoć i takie przypadki się zdarzały :mrgreen: Ciekawe jakbyś go wtedy trzymała na ringówce dwoma paluszkami :wink:

No ciesze sie.. chociaz..jakby tak wmawiac ludziom ze to samoyed- z tych wiekszych..albo juzak... to moze by przeszlo :roll:

A od trzymania ringowki dwoma paluszkami to mistrzynia jest Danusia... ja do tego etapu jeszcze nie doszlam z Cheyem.. ale ciesze sie ,ze w nas wierzysz :bussi

z Peronówki 04-12-2006 15:57

Quote:

Originally Posted by Gaga
a to jest WILK SYBERYJSKi..

Ostatnio tez mielismy taka "wpadke" :mrgreen: I teraz zastanawiam sie skad ludzie biora te "wilki syberyjskie"... Zrozumialabym wilka AMERYKANSKIEGO, KANADYJSKIEGO, czy POLSKIEGO ;) Ale syberyjski? Czyzby wspomnienia sybirakow tak mocno przetrwaly w naszym narodzie? 8)

Narvana 04-12-2006 16:00

Quote:

Originally Posted by Margo
Quote:

Ostatnio tez mielismy taka "wpadke" :mrgreen: I teraz zastanawiam sie skad ludzie biora te "wilki syberyjskie"... Zrozumialabym wilka AMERYKANSKIEGO, KANADYJSKIEGO, czy POLSKIEGO ;) Ale syberyjski? Czyzby wspomnienia sybirakow tak mocno przetrwaly w naszym narodzie? 8)

hmmm
dziwne, bo na Pirata (kto widzial Pirata choc na zdjeciach, to wie, ze srednio wilka jakiegokolwiek przypomina 8) ) tez czasem wolaja wilk syberyjski...

ps. wczoraj wracajac z Lodzi pociagiem, dowiedzialam sie, ze husky ma przezroczyste oczy...
no coz :P

Rona 04-12-2006 18:36

Jakiś już czas temu w którąś niedzielę pod Wawelem grupa japońskich turystów zachwyciła się Tinulą, która akurat była tam na spacerze z Halszką. Zaczęli cmokać po japońsku i powtarzać chórem: "Ogame!, ogame!", co strasznie spodobało się Tinie – pewnie myślała, że to znaczy „ale fajny piesek” i natychmiast zaczęła ich 'podrywać'. Natomiast moje bystre dziecię zrozumiało od razu, że chodzi im o wilka i swym niedoskonałym japońskim próbowała im wytłumaczyć, że Tina to "inu", czyli pies. Potem jeszcze przeszła na angielski, w rozpaczy na polski, ale niestety, Japończycy - podobnie jak rozmówca Romana - nie dali się zwieść (czyt. przekonać...) w końcu Halszka machnęła ręką i pozwoliła im fotografować się w grupach i solo z Tinką jako ogame... :cheesy:

Aż strach pomyśleć co byłoby gdyby spotkali jeszcze bardziej wilcze wilczaki niż Antosia – np. Donkę lub Sorię, która regularnie bywa w Krakowie w weekendy … albo stado Burych, które rok temu spacerowały z Margo po Starym mieście….! Kariera po drugiej stronie świata - murowana :mrgreen:

Manu 06-12-2006 15:54

Quote:

Originally Posted by Margo
Quote:

Ha, no właśnie...? Ja też się w początkach naszego wsplnego życia z Manu nasłuchałam od poprzednich jego właścicieli (tych, co to im go ukradziono i potem trafił do ciotki i potem jej uciekł i potem trafił do nas a właściciele po złodzieju do ciotki i do nas, ech... długo by opowiadać :lol: ), że to jest mieszaniec suni husky i wilka syberyjskiego :mrgreen:

All times are GMT +2. The time now is 16:55.