Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Różne (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Powitanie: witam jestem Zygzag (Ilmarinen Girios dvasia) (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=6545)

Gaga 27-08-2007 23:58

Powitanie: witam jestem Zygzag (Ilmarinen Girios dvasia)

Quote:

Originally Posted by sssmok (Bericht 102503)
aneta1: widze, ze juz macie w podpisie Zygzag'a :D
trzeba nowy temat zalozyc i ladnie sie pochwalic nowym czlonkiem rodziny :P

Poki jeszcze trwa radosc w rodzinie :twisted:

sssmok 28-08-2007 00:12

Quote:

Originally Posted by Gaga (Bericht 102505)
Poki jeszcze trwa radosc w rodzinie :twisted:

Hihihihhi
musza sie udzielac na forum, zeby byl znak, ze zyja :D

Gaga 28-08-2007 00:13

A ja musze spytac, to jest jak Juzio ? ZygzaG? Czy normalnie Zygzak ? ;)

shaluka 28-08-2007 00:39

No,no,ludziska tu naprawde trzeba otworzyc nowy temat! Ja jak sie o tym dowiedzialm jestem w szoku i zycze powodzenia!! Bo bedzie sie dzialo,oj bedzie :D:D:D:D

aneta1 28-08-2007 08:27

Witam jestem Zygzag

Cześć :lol: dla tych którzy jeszcze nie wiedzą to właśnie w Póżnej zostaliśmy posiadaczami kolejnego psa tym razem samca
To był zakup spontaniczny po prostu spodobał nam się i tyle nie myśleliśmy z jakiej hodowli jacy rodzice itd po prostu pełna olewka A w ogóle to mieliśmy w planach zakup kolejnego szczeniaka suki ale dopiero za rok no ale wyszło inaczej i jak na razie nie żałujemy po za tym że mały wywołał istne piekło w naszym domy i poprzewracał nasze życie do góry nogami Mieszkamy u mojego dziadka ,a raczej po tym zakupie mieszkaliśmy bo dziadek dostał białej gorączki i teraz mieszkać będziemy ?????????? to się jeszcze okaże Mało tego Herunia ma już poważną pamiątkę :cry: Mimo to jest jak na razie spoko przespał całą podróż , noc w domu bez wycia , nie zasrał nas i nie zasikał
TRZYMAJCIE ZA NAS KCIUKI;)

Co do imienia to powstało ze względu na zygzaki i chyba tak zostanie tylko z pisownią nie możemy się zdecydować może podrzucicie jakieś propozycje

Rona 28-08-2007 09:15

Gratulujemy nowego domownika i życzymy dużo radości, a przede wszystkim cierpliwości... ;) Chyba czeka Was ambitne zadanie wychowawcze, ale patrząc na Herę i Wasze wspaniałe dzieciaki jestem pewna, że dacie radę. :)

Quote:

Originally Posted by aneta1 (Bericht 102518)
Co do imienia to powstało ze względu na zygzaki i chyba tak zostanie tylko z pisownią nie możemy się zdecydować może podrzucicie jakieś propozycje

Zygzak to pisownia banalna, ale bezpieczna, bo kojarzy się z zygzakami, za to zygZAG mógłby się kojarzyć z ZAGRYZANIEM. Może lepiej nie prowokować losu, albo.... dziadka? :p:lol:

Gaga 28-08-2007 09:31

No to witamy oficjalnie:) Dodam moze, ze Zygzag (bez wzgledu na to jaka finalna forme przybierze jego nowe imie) to Ilmarinen Girios Dvasia czyli chlopak Harmonii i Cheitana. W zwiazku z powyzszym proponuje aby zaprzyjaznic Dziadka z mlodym, jesli cokolwiek odziedziczyl po ojcu to maluch powinien byc przytulasny.. i podbic serce seniora rodu :)
Zyczymy duuuuzo cierpliwosci i dla Was i dla suk :) Niech popkaza chlopakowi kto tak naprawde rzadzi ;)

A jakby co, jako wlascicielka ojca reklamacji nie przyjmuje :D

wolfin 28-08-2007 11:50

pozdrawiam nowa rodzine Zygzaga :)

pisze krotko bo znowu nie jiestem w domu.

Maly Zmija -jak jiego nazywaja slowaccy jiest po prostu piesek z charakterem, ktory najbardzej na swiecie kocha swoja rodzine oraz jiest baaardzo kontaktowym i zabawnym maliuchem.

trzymam kciuki i daj cie znac jak tam idzie z malym.

p.s. kiedy wroce, opisze wecej :)

Agnieszka 28-08-2007 12:11

Witamy malucha i oby rósł tak wielki jak Cheitan! :)

Gaga 28-08-2007 12:15

Noo ja nie wiem czy Aneta na pewno by tego chciała ;)
Może lepiej niech urosnie taki jak ma byc :D

Ana 28-08-2007 12:38

My tez gratulujemy nowego domownika, przewaznie ze maly jest naprawde rewelacyjny!!!! Podbil serca wszystkich obecnych w Poznej! Na pewno to bedzie ( sorry, juz jest ) piesek z charakterem:twisted: he,he

Rona 28-08-2007 12:52

Zaś ja mu życzę, żeby był równie sympatyczny i serdeczny jak Chey. W sumie wielkość psa ma znaczenie tylko dla (sfrustrowanej?) konkurencji na wystawach, a dobry charakter i fajną osobowość ma się na co dzień w domu...:lol:

Z opowiadań Zygzag vel Zygzak wydaje się być wyjątkowo charakternym szczeniakiem, najlepszy dowód że tak szybko "uwiódł" swoją nową rodzinę :)

Gdy pisałam o zagryzaniu, miałam raczej na myśli 'białą gorączkę' dziadka , a nie wyczyny Zygzaka....;) Zresztą znając życie senior rodziny lada chwila będzie "trafiony - zatopiony"... To tylko kwestia czasu i paru liźnięć ozorem! :lol:

Agnieszka 28-08-2007 12:56

Quote:

Originally Posted by Rona (Bericht 102557)
W sumie wielkość psa ma znaczenie tylko dla (sfrustrowanej?) konkurencji na wystawach, a dobry charakter i fajną osobowość ma się na co dzień w domu...:lol:

Oj tam sfrustrowana konkurencja..... :mrgreen: Wielkie psy, a przy tym zgrabne, są super! ;-)

Rona 28-08-2007 13:24

Quote:

Originally Posted by Agnieszka (Bericht 102558)
Oj tam sfrustrowana konkurencja..... :mrgreen: Wielkie psy, a przy tym zgrabne, są super! ;-)

Będę się upierać (choć nieapodyktycznie, bo każdy ma prawo mieć swoje zdanie), że charakter ważniejszy! Bo super bywają i psy większe i mniejsze, a przykładanie jakiejś magicznej wagi do gabarytów psa którego parametry skądinąd mieszczą się we wzorcu rasy świadczy raczej o tym, że to właściciel ma problem, a nie pies. ;):lol: (NB dotyczy to każdej rasy, nie tylko CZW.)

Mnie przykładowo bardzo podobają się i Alinka i Donka i Brenda, a z psów i Chey i Varg i Juzio i Taro, choć są to psy bardzo różniące się od siebie! Po prostu każdy z nich ma fajną 'osobowość', choć każdy z nich zupełnie inną!

PS. Na szczęście nie muszę ich oceniać na wystawach!!!8) :p

Gaga 28-08-2007 13:49

Bo pies to charakter a nie futro ! ;)

Teraz w Warszawie jest kampania outdoorowa finansowana przez organizacje unijne " Matki w pracy" , ilustrowana twarzami kobiet i dziecmi w tle. Twarze maja pokazywac skupienie, koncetracje, umiejetnoscji twardych negocjacji itp.. mysle sobie, ze Aneta za chwile powinna byc tez uwieczniona na jakims takim billboadzie, tylko w tle nalezaloby uwiecznic jej czterolape stado :lol:

Wlasciwie to nie wiem czemu pomijamy tu milczeniem wychowawcza role ojca rodziny - meza Anety..ale skoro kobiety gora to niech tak bedzie ;)

Narvana 28-08-2007 13:54

Cieszymy sie, ze Hera ma nowego kolege... ;)
Zygzak jest swietny.
Odwazny :)
I jest milak jak Chey.
Kiedy mialam go na zawodach, czekalam na swoja kolej, maly rozpaczliwie szczekal, piszczal, miauczal ;) ale kiedy wzielam go na kolana, zeby sie polozyl od razu milknal...
Swietny jest :)

Agnieszka 28-08-2007 14:56

Powstało pewne niedopowiedzenie- oczywiście charakter to podstawa i nawet najpiękniejszy pies może być, nieładnie mówiąc, niczym w porównaniu z psem, który nie ma za grosz urody, ale cudowną osobowość; ale gdy fajny charakter idzie w parze z urodą.... (mi się podobają duże psy), no to ekstra ;)

Ana 28-08-2007 19:32

Fotki z Późnej
http://i125.photobucket.com/albums/p...7/pozna120.jpg

http://i125.photobucket.com/albums/p...7/pozna018.jpg

Gaga 28-08-2007 21:12

Ooooopadla mi szczeka... alez on sie zmienil !!!
Na tych zdjeciach wyglada jak Chey !

Joanna 28-08-2007 22:21

Pozdrawiamy Anetę i Rodzinę, w którą szerokimi zakosami wkroczył mały zbój. Jeśli prawdą jest, że jacy właściciele, taki pies, zygzaki Zygzaga niedługo się wyprostują :twisted: Ściskamy wszystkich Was serdecznie i podziwiamy odwagę, bo my to na myśl o drugim psie :bolt

All times are GMT +2. The time now is 15:24.