Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Różne (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Poszukuje szczeniaka wilczaka (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=6706)

mieczus 24-09-2007 22:14

Poszukuje szczeniaka wilczaka

Witam!

Na wstepnie pragne sie z Wami goraco przywitac, poniewaz jest to moj pierwszy post tutaj.

A teraz do rzeczy.

Jestem zainteresowany kupnem szczeniaka wilczaka i jak na razie nie potrafie sobie poradzic ze zdobyciem takiego. Dlatego bardzo prosze o wszelka pomoc.
Moze teraz sprecyzuje swoje oczekiwania co do szczeniaka.
Chcialbym aby to byla suczka. Nie zalezy mi na tym aby to byl czempion, bo dla mnie i tak bedzie, dlatego jesli bedzie troszeczke odbiegal od wzorca to mi to nie bedzie przeszkadzalo. Liczy sie dla mnie tylko jego inteligencja, charakter i zdrowie.

Jeszcze raz bardzo prosze o wszelkie wskazowki.

Jesli pomylilem dzialy to prosze o przeniesienie do odpowiedniego.

Pozdrawiam serdecznie!

mieczus

joke 24-09-2007 23:19

Quote:

Originally Posted by mieczus (Bericht 105608)
Jestem zainteresowany kupnem szczeniaka wilczaka i jak na razie nie potrafie sobie poradzic ze zdobyciem takiego. Dlatego bardzo prosze o wszelka pomoc.

Cześć Mieczus, świetnie trafiłeś, dobrze zaczynasz:lol:
To, że jesteś na tej stronie i pytasz - to bardzo dobry początek :roll:

Myślę, że dasz sobie radę z wyborem, będziesz wiedział czego chcesz i pdejmiesz właściwe decyzje, jeżeli troszkę "z nami" tzn. na stronach wolfdoga pobędziesz, poczytasz forum, może spotkasz się z którymś z właścicieli wilczaka i będziesz miał sposobość na spotkanie na żywo z psem.

Samo kupno szczeniaka nie jest problemem, jest wiele hodowli, które spodziewają się miotów, ale warto jest wybrać świadomie.

Napisz gdzie mieszkasz, może odezwą się hodowcy z Twojej okolicy, będziesz mógł wtedy zobaczyć rodziców szczeniaka, poznać charaktery i pobyć z wilczakiem. W ten sposób przekonasz się, czy wybór rasy jest trafny i czy odpowiada Ci wilczak jako towarzysz życia na dłuuuugie lata.
Pytaj, poszukuj, a chętni do pomocy zawsze się znajdą.:p

aneta1 25-09-2007 08:03

Witam Cię Mieczus
Na głównej stronie z prawej strony masz Plan Miotów
zajrzyj tam wybierz sobie hodowlę i skontaktuj się z nią to że ktoś jest z zagranicy to nie znaczy że szczeniak będzie bbbbardzo drogi po prosty pukaj i pytaj po hodowlach które spodziewają się miotu a na pewno znajdziesz może uda ci się znaleść polską hodowlę to jeszcze lepiej. Wydaje mi się że i tak będziesz musiał trochę poczekać na szczeniaka życzę Ci powodzenia i poczytaj jeszcze na temat charakteru i zdolności kombinatorskich CZW od razu mówię nie wszystkie są takie :evil: ale można trafić na takie :twisted: i takie :oops:
życzę ci takie :lol::lol::lol::p:roll:
jak już się zdecydujesz to napisz;)

maria_i_wilk 25-09-2007 17:19

Quote:

Originally Posted by aneta1 (Bericht 105617)
[...] i poczytaj jeszcze na temat charakteru i zdolności kombinatorskich CZW od razu mówię nie wszystkie są takie :evil: ale można trafić na takie :twisted: i takie :oops:

No dobra. Długo już milczałaś. No to może teraz coś zdradzisz na temat tych takich :twisted: i takich :oops:. Rozwlekle proszę!
maria i wufi

mieczus 25-09-2007 19:31

Quote:

Originally Posted by aneta1 (Bericht 105617)
jak już się zdecydujesz to napisz;)

Z wilczakami spotakalem sie po raz pierwszy na ktorejs z wystaw. Wtedy jeszcze nie wiedzialem co to jest za rasa, ale juz wpadl mi w oko. Wtedy tez rozmawialem z kilkoma wlascicielami na temat hodowli. Jesli chodzi o informacje zawarte na wolfdogu to przeczytalem tez juz chyba wszystko co mozliwe :) i jestem jak najbardziej zdecydowany i mam nadzieje, ze szybko znajde jakiegos.

Dla zainteresowanych jestem z Wroclawia.

Pozdrawiam

mieczus

Narvana 25-09-2007 20:51

AAAAAAAAAAA
Wroclaw!
:D
ja jestem 50 km od Wrocka :p

mieczus 25-09-2007 22:36

I powiedz mi jeszcze, ze masz dla mnie szczeniaka.

wolfin 25-09-2007 22:44

Quote:

Originally Posted by mieczus (Bericht 105693)

tak szybko nikt nie robi :) najpierw poznaj ich w reality i NAPRAWDE a potem mow ze NAPRAWDE jiego chcec...nic nie ma strasznejszego jak wilczak, ktorego potem oddaja. a oni, uwierz my nie sa zabawkami :)

najpierw kontakt spotkanie, poznanie ich nie na wystawe a w domu, na spacerze, a TYLKO potem juz mozna .....(na 40 %) mowic ze das rade :)

aneta1 26-09-2007 06:22

Quote:

Originally Posted by mieczus (Bericht 105683)
Jesli chodzi o informacje zawarte na wolfdogu to przeczytalem tez juz chyba wszystko co mozliwe :) i jestem jak najbardziej zdecydowany i mam nadzieje, ze szybko znajde jakiegos.
mieczus

a przeglądałeś już hodowców ?
kontaktowałeś z kimś kto ma najbliżej termin miotu ?

Quote:

Originally Posted by maria_i_wilk (Bericht 105668)
No dobra. Długo już milczałaś. No to może teraz coś zdradzisz na temat tych takich :twisted: i takich :oops:. Rozwlekle proszę!
maria i wufi

Nie prawda co dziennie sie odzywam:lol:
co do tych:evil: to miałam namyśli psiaki które zachowują się tak jak Halka ( może pomyliłam imię psa ale chodzi mi o psa który już nie żyje a był własnością Asi)
co do tych :twisted: to psy które są podobne do Hali lecz dają się ogarnąć i da się mimo tego wytrzymać
co do tych :oops: to miałam namyśli psiaki które są płochliwe , strachliwe, panikary itp. bo takie też się zdarzają
ja mam na razie takie :lol: kochaniutkie i do rany przyłóż , ale to się podobno zmieni między 6-7miesiącem lub po 12 miesiącu :cry: Ja w to niewierze i mam głęboką nadzieje że tak nie będzie:lol:
A ty Maria jesteś przebiegła bestia :twisted: bo dobrze wiesz że nie lubię się rozpisywać , a ciągniesz mnie za język :lol::wink:
To Jest Rozwlekle jak tylko umiałam :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Narvana 26-09-2007 06:29

Quote:

Originally Posted by mieczus (Bericht 105693)

teraz nie.
Dopiero za 2 lata, za rok...
Co do reszty to zgadzam sie z wolfin.
Z jakiej czesci Wroclawia jestes?

Wpadnij na wystawe w sobote, wilczaki wystawiane sa o 10

Manu 26-09-2007 07:37

Quote:

Originally Posted by aneta1 (Bericht 105703)
A ty Maria jesteś przebiegła bestia :twisted: bo dobrze wiesz że nie lubię się rozpisywać , a ciągniesz mnie za język :lol::wink:

Ona tak ma...:twisted: :lol: ;)

sssmok 26-09-2007 11:20

Quote:

Originally Posted by aneta1 (Bericht 105703)

ja mam na razie takie :lol: kochaniutkie i do rany przyłóż , ale to się podobno zmieni między 6-7miesiącem lub po 12 miesiącu :cry: Ja w to niewierze i mam głęboką nadzieje że tak nie będzie

Obie mamy kochaniutkie :D Hihi
Jakis milusi miot (z wyjatkami oczywiscie).

Quote:

Originally Posted by Narvana (Bericht 105704)
Wpadnij na wystawe w sobote, wilczaki wystawiane sa o 10

Wpadaj, wpadaj bedzie troche psiakow do ogladania :D

Gia 01-10-2007 00:05

Ojjj było psiaków i głaskania :) Musi mi wystarczyć na jakiś czas, ale można było nacieszyć oczy :)

All times are GMT +2. The time now is 17:40.