Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Hodowla (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=30)
-   -   Planowane polskie mioty - 2007 (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=7007)

joke 07-11-2007 11:54

Planowane polskie mioty - 2007

Quote:

Originally Posted by Gaga (Bericht 110074)
poza tym, ja osobiscie skladam uklony Joli od Ajki, ze odslonila nieco zaslone "slodkosci" posiadania szczeniaczkow . To bardzo wazne jesli sie mysli o zalozeniu zlobka :)

eeee, ja już zapomniałam jak byłoooo. Przydałyby się maluchy "po sąsiedzku":lol: a po Dewi byłby ciekawy miot.
....a poza tym pamięta się tylko te najfajniejsze chwile! Juz mogłaby Aja sie zdecydować na następne :evil::evil::evil:

Gaga 07-11-2007 12:14

Quote:

Originally Posted by joke (Bericht 110083)
! Juz mogłaby Aja sie zdecydować na następne :evil::evil::evil:

Zawsze mozesz skorzytac z doswiadczen innych i przerzucic sie na farmakologiczne przyspieszenie :twisted:
Ech te niecierpliwe "mamuski" :D

Agnieszka 07-11-2007 12:21

Irris Daniela? Z Maxem? Czy jakaś inna Irris? :)

Gaga 07-11-2007 12:29

Quote:

Originally Posted by Agnieszka (Bericht 110089)
Irris Daniela? Z Maxem? Czy jakaś inna Irris? :)

Pytasz o oczekiwane szczeniaczki?
http://www.wolfdog.org/pol/litters/740.html

z Peronówki 07-11-2007 12:49

Quote:

Originally Posted by Gaga (Bericht 110074)
A poki co, na otarcie lez:P szykuja nam sie szczeniaczki bo Belci i Elisu, Jolly i Iranie oraz Irris i Maxiu - bedzie co nianczyc wirtualnie i za co pic :)

No i nie tylko.... Planowane sa kolejne szczeniaczki - moze przyjda na swiat takze 2 mioty w poludniowej Polsce... I jesli ojcami beda te dwa slowackie przystojniaki o jakich wiem to dolacza do nas kolejne piekne CzW....

Quote:

Originally Posted by joke (Bericht 110083)
....a poza tym pamięta się tylko te najfajniejsze chwile! Juz mogłaby Aja sie zdecydować na następne :evil::evil::evil:

To samo maja wlasciciele Inki Jr.... Ehhh...siostrzyczki... mieszkaja tak daleko od siebie ale jak ladnie sie zgadaly... :rock_3

Agnieszka 07-11-2007 22:01

Tak, Gaga :). Dzięki.

shaluka 07-11-2007 22:05

No tak,bedzie piekny miot po suni pewnego pana lesniczego,moze ze zwyciesca slowackiego klubu... Polska naprawde zaczyna miec coraz bardziej interesujace linie...

Galicja 07-11-2007 22:27

my też coś tam planujemy....co wyjdzie zobaczymy ;) Dona chyba razem z Ają się umówiła i zdecysować się nie może ....

shaluka 07-11-2007 22:32

Eee napewno bedziecie wiedziec co jest najlepsze;) A kogo jako tatusia planujecie?

Galicja 07-11-2007 22:37

już od wiosny trzymamy się Issara :) ech ta Słowacja, lubimy tam jeździć :)

shaluka 07-11-2007 22:45

hmm to jesli bedziecie potrzebowac pomocy, to z checia pojade z Wami ( Slowacja jest jak magnes ;) ) Hmm i to fajny pies.. gadaliscie juz z hodowca?

Galicja 07-11-2007 22:55

Oczywiście, przed umieszczeniem "planowanych miotów" na swojej stronie zadzwoniłam i się umówiłyśmy. teraz z dzwonieniem jestem juz bardziej powściągliwa. W tym roku planuje nie jeździć co dwa dni przez dwa miesiące na Słowacje, robię Donie badania poziomu progesteronu i pojadę tylko raz. taki mam plan i się go trzymam :) Tylko do Dony to nie dociera..że mogłaby już :)

shaluka 07-11-2007 23:10

Kolejna niecierpliwa "mamuska":rock_3 Ciekawa jestem naprawde jak to wyjdzie :) Ja na twoim miejscu i tak bym jezdzila,oczywiscie jesli bym miala taka mozliwosc :oops:

Gaga 07-11-2007 23:36

Ale sie dziewczyny doczekac nie moga ;)) zatesknilo im sie za maluszkami :) Oj bedzie sie działo jak sie porodza wszystkie ;)

AngelsDream 08-11-2007 01:39

Może Dona czuje presję przez nas?:oops: Faktycznie bardzo na nią liczymy.8)

shaluka 08-11-2007 07:17

hmm AD cztzbyscie sie zdecydowali:ehmmm?

aneta1 08-11-2007 09:13

Coś ptaszki ćwierkały ale może się myliły?;)
Co AD? Powiedz głośno nie wstyć się :p

joke 08-11-2007 09:34

Wydawało mi się, że z dziwnością wilczaków już się troche oswoiłam, ale kurcze, ciągle mnie zaskakują :twisted:
Po zwodzeniu Aji z cieczką zastanawiałam się, czy to warunki domowe (druga suka - dominowanie, dopasowanie), czy warunki atmosferyczne, czy brak psa samca w okolicy powoduje, że suka nie jest przygotowana na miot. Zastanawiam sie, czy psy wyczuwają coś, czego my nie wiemy, by chronić przyszłe dzieci przed niebezpieczeństwem?
Rozmawiając z innymi hodowcami (inna rasa) również w tym roku stwierdzili anomalie w występowaniu cieczki.
Czy psy mogą rozpoznać zbliżajacą się "ciężką" zimę? może wyczytaliście jakieś ciekawe historie na ten temat?
pozdrawiam, Jolka

Gaga 08-11-2007 10:05

Wiele, dziko żyjących zwierząt (m.in. antylopy, pancerniki) potrafią wstrzymać rozwój płodu przy niesprzyjającyh warunkach.
Niewykluczone, że z takich czy innych powodów suki też posiadają jakiś mechanizm regulujący mozliwość zapłodnienia. Zobacz co sie dzieje jak np na obozie jedna suka ma cieczke- natychmiast objawy pojawiają sie u innych suk.
Albo weźmy stado i osobniczkę "omega" - może ona w ogóle nie mieć cieczki! Wtedy, jak się upierasz to napędzasz ją farmakologicznie.
Ajka w zeszłym roku urodziła i odchowała cała ósemkę dzieciaków! To wcale nie mało! Być może (?) postanowiła teraz zrobić sobie przerwę?
Natura nadal ma swoje tajemnice, których ludzie nie potrafią jej wyrwać.
Myślę, że zwierzęta czasem wiedzą co robić i trzeba spokojnie to zaakceptować :)

(Co sie odwlecze...8))

joke 08-11-2007 11:14

Właśnie, właśnie..
ale zobacz, co ciekawe - jej siostra Inka (oddalona o setki kilometrów) w identycznym czasie miała szczeniaki i teraz też zrobiła sobie wakacje :lol:
ciekawe, jak się dogadały;-)

All times are GMT +2. The time now is 18:38.