Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Wilki i wolfdogi (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   Zagadka - opinia na temat psa (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=9350)

Palacz 22-10-2008 20:56

Zagadka - opinia na temat psa

4 Attachment(s)
Witam!
Ponieważ jestem tutaj nowy to na poczatek sie przedstawie - Palacz z Warszawy. Mam od ponad dwóch lat psa, ktorego pochodzenia niestety nie znam. Dodam kilka zdjęc, i chciałbym wysłuchać waszej opinii zanim napisze coś wiecej.
pozdrawiam
Palacz

Sebastian 22-10-2008 21:26

Witaj,
Nie wiem co chcesz usłyszeć ale ze zdjęć spogląda wg mnie przepiękny ONkowaty, miejscami wilczasty psiak.

Gaga 22-10-2008 22:20

No to napisz więcej:) Twój przyjaciel jest prawdopodobnie mieszańcem ONka czy to jest tytułowa zagadka? ;)

Palacz 23-10-2008 09:24

Gery - bo tak się wabi nasz pies został wziety ze schroniska jak miał trzy miesiące.Wypatrzyła go moja żona w internecie. Niestety właścicielka schroniska nie mogła nam powiedzieć nic wiecej, poza tym że on i jego dwaj bracia zostali do tego schroniska podrzuceni. Gery był ze wszystkich trzech najbardziej kontaktowy i otwarty, dlatego od razu spodobał sie mojej żonie. Przeszedł podstawowe szkolenia na posłuszeństwo, uwielbia dzieci i strasznie kocha wodę i śnieg.
A co oznacza że jest "ONKowaty" bo nie bardzo rozumiem?
pozdrawiam
Palacz

igienator 23-10-2008 10:42

Quote:

Originally Posted by Palacz (Bericht 165693)
A co oznacza że jest "ONKowaty" bo nie bardzo rozumiem?

Oznacza to, że jest podobny do owczarka niemieckiego.

Gaga 23-10-2008 14:22

Dla wygody pisania (i potem mówienia) powstał kiedyś skrót "ON"- Owczarek Niemiecki, odmieniany później przez wszystkie przypadki ;)

Igi wyżej napisał "ONkowaty" oznacza właśnie, że pies jest imieszańcem m.in ONa (to ile ma krwi ONka i czy pochodzi od obojga rodziców rasy owczarek niemiecki czy różnych ras, nie dowiemy się nigdy, zresztą nie ma to, jak sądzę, znaczenia).
Widzę, że "wypatrzony" przyjaciel był Wam przeznaczony i cieszycie sie jego obecnościa w Waszym zyciu.. i o to właśnie chodzi.

Palacz 23-10-2008 16:04

Właśnie czesto się zastanawialiśmy, jakiej domieszki jest nasz pies, tymbardziej,że zdarzało sie że jak kogoś nie było z domowników, to zwyczajnie wył jak wilk

Agnieszka 23-10-2008 17:43

Myślę, że każdy pies potrafi wyć jak wilk ;))
A piesio bardzo sympatyczny!

z Peronówki 08-12-2008 12:20

Quote:

Originally Posted by Palacz (Bericht 165800)
Właśnie czesto się zastanawialiśmy, jakiej domieszki jest nasz pies, tymbardziej,że zdarzało sie że jak kogoś nie było z domowników, to zwyczajnie wył jak wilk

Moze byc najprawdziwszym owczarkiem... :p Kiedys jasne wilczaste umaszczenia u ONow nie byly niczym nadzwyczajnym, bo ONy sa niczym innym jak wilczakami, ktorych selekcja trwala dluzej niz u CzW, no i oczywiscie poszla w calkiem innym kierunku...Ale widac, ze ta stara krew odezwala sie u Twojego psa... :)

All times are GMT +2. The time now is 09:29.