Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Wystawy (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=25)
-   -   16.11.08-Kielce-Krajowa Wystawa Psów Rasowych (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=9452)

Bajka 03-11-2008 10:17

16.11.08-Kielce-Krajowa Wystawa Psów Rasowych

A ja chciałam zapytać, kogo spotkamy na kieleckiej wystawie? My będziemy, ale to czy jako uczestnicy, czy jako kibice - okaże się dopiero na miejscu (w związku z ostatnimi problemami naszej Furii).

konek 03-11-2008 16:12

Przyjeżdżam z Ereshką, którą chętnie również nazwałabym "Furią" :twisted:
Na długość smyczy na pewno porozmawiamy ;-)
Pozdrawiam
Bożena

Bajka 07-11-2008 20:17

Quote:

Originally Posted by konek (Bericht 168448)
Przyjeżdżam z Ereshką, którą chętnie również nazwałabym "Furią" :twisted:
Na długość smyczy na pewno porozmawiamy ;-)
Pozdrawiam
Bożena

ha,ha,Bożenko, to imię dobre chyba dla każdego wilczaka :rock_3 Bardzo się cieszę,że się spotkamy:)Furia pewnie tradycyjnie klapnie na ziemi i poudaje małego szczeniaczka wobec starszych psów - jak to ona:)

Aaaa dopadłam dzisiaj na stronach kieleckiego oddziału związku spis wszystkich biorących udział:) Będzie aż 9 wilczaków:) Bardzo się cieszymy:)

A ja chciałam jeszcze zapytać, czy coś szczególnego trzeba wziąć ze sobą na wystawę prócz paszportu psa? Bo ja wiem? Dowód wpłaty np?

Gaga 07-11-2008 20:33

na pewno potwierdzenie zgłoszenia, numerek jesli przysłali, ksiazeczke zdrowia psa z wpisanym sczzepieniem p/wsciekliznie.. ringowke, wode plus miske, moze smaczki... do Kielc torebke na ew. kupe i.....psa :D

btd 07-11-2008 21:12

Jeśli nie masz jeszcze numerka to weź potwierdzenie wpłaty. I to co Gaga napisała :-)

btd 10-11-2008 23:07

Do nas dzisiaj dotarło potwierdzenie i numerek.

Bajka 12-11-2008 11:02

Quote:

Originally Posted by Gaga (Bericht 169948)
na pewno potwierdzenie zgłoszenia, numerek jesli przysłali, ksiazeczke zdrowia psa z wpisanym sczzepieniem p/wsciekliznie.. ringowke, wode plus miske, moze smaczki... do Kielc torebke na ew. kupe i.....psa :D

btd - Do nas też numerek już dotarł:)
Gaga - Dziękuję bardzo za wskazówki (szczególnie odnośnie "torby na ew.kupę i ...psa" - dużą torbę musimy wziąć, co by się nam do niej Furia wraz z kupą zmieściła;-) ). My pierwszy raz przymierzamy się do wzięcia czynnego udziału i jesteśmy mało zorientowani :) Teraz jesteśmy na etapie opracowania dojazdu... i pozostaje nam tylko czekać, na dzień wystawy - mamy nadzieję że socjalizacja Furii da efekty i uda się nam wyjść na ring...a jeśli panika weźmie górę, to pokibicujemy z boku.
Ściskamy mocno wszytkich i do zobaczenia :)

Gaga 12-11-2008 11:24

Spokojnie:) Po to sa właśnie szczenięce i młodziezowe klasy aby dac psiakowi czas na oswojenie sie z nowa sytuacją ;) Co prawda wybraliście sobie na debiut dość hardecorową - halę targową (pogłos, echo, kumulacja hałasu, śliskie podłoze) i czesc psow niefajnie to znosi...ale badzmy optymistami ! :) Sedzia powinien byc wyrozumialy, pamietaj, ze najwazneijsze jest nie to czy sedzia pogania czy nie ale to aby dotrzec do swojego psa i zachecic go do wspolpracy mimo nowej sytuacji. Stres bedzie - bo zwykle nam towarzyszy w takich sytuacjach a pies to czuje.. i dlatego najwazniejsze aby pomoc i sobie i wlasnie psu :) Pamietaj o pyyysznych smaczkach.. pomagaja w takich sytuacjach :)
Trzymamy kciuki za udany debiut (w sensie Waszego samopoczucia na ringu).
DOjazd na teren Targów Kielce jest bardzo dobrze oznaczony wiec nie powinniście mieć problemu z trafieniem :)

btd 12-11-2008 11:46

Ale i tak postarajcie sie byc przed czasem. Pies sie troche oswoi z iloscia psow, niezlym poglosem (te hale targowe sa wielkie i niezle sie niesie po nich halas). A ogolnie bedzie dobrze :)

Gia 16-11-2008 20:10

I co, i co, i co?? ;)
Aga jak Wam poszło? :)

btd 16-11-2008 20:31

Jesteśmy już w domu i podajemy wyniki:

PSY
Klasa młodzieży
CVAKO OD STARKEJ - doskonała, Zwycięzca Młodzieży, Naj. Junior, BOB

Klasa championów
APODIS Wilk z Polskiego Dworu - doskonała
EURY z Peronówki - doskonała, CWC, NDPwR

SUKI
Klasa młodzieży
KALARATRI z Peronówki - doskonała, Zwycięzca Młodzieży

Klasa pośrednia
CALANTHE Wilk z Polskiego Dworu - doskonała, CWC, NDSwR
CORA z Hvozdecke kotliny - doskonała

Klasa otwarta
CIRI Wilk z Polskiego Dworu - doskonała, CWC

Klasa weteranów
BEATRIS Vlci nadeje - doskonała, Naj. Weteran

Gaga 16-11-2008 20:46

Quote:

Originally Posted by Gia (Bericht 171715)
I co, i co, i co?? ;)
Aga jak Wam poszło? :)

Quote:

SUKI
Klasa młodzieży
KALARATRI z Peronówki - doskonała, Zwycięzca Młodzieży

wygląda na to, że bardzo dobrze ;-)
Poczekamy na szczegóły debiutu (liczę na to, że z fotami)

btd 16-11-2008 21:01

Furia jak dla mnie super zadebiutowała - pierwsza wystawa a od razu halówka. Miła sunia, była troszkę zdezorientowana gdzie to ją zabrali i czemu tyle psów. Ale na ringu było super, co z resztą widać po ocenie.

No i CVAKO czyli Ares super poleciał. Bardzo fajny psiur i BOBa zgarnął :-)

Dzięki wszystkim za wspólnie spędzony czas.

Gia 17-11-2008 00:14

No to ogrooooomne gratulacje za tak udany debiut!! :) Trzymałam mocno kciuki i z niecierpliwością czekałam na wyniki, bo Aga tak się stresowała ;)

Poza tym gratulacje dla wszystkich!! :)

aneta1 17-11-2008 07:28

Wielkie gratulacje dla wszystkich :lol::lol::lol:
btd od razu na otwartą ?:);-) a gdzie pośrednia?:lol: ;-)Gratulacje dla myszki;-)

btd 17-11-2008 09:43

W Rybniku i Zabrzu byliśmy w pośredniej. Możemy sobie zobaczyć jak to w otwartej to czemu nie skorzystać :-)

Bajka 17-11-2008 10:11

Ojeeeej, jak nam miło czytać takie ciepłe słowa:) Bardzo dziękujemy-jak tylko trochę się ogarnę z pracą to na pewno wrzucę zdjęcia:) Furia była mocno skołowana(z resztą nie ona jedna, bo ja też), ale generalnie jak już zdecydowała się wyjść na ring to pobiegła:) Było ogromnie miło!
Bardzo dziękuję wszystkim obecnym za słowa wsparcia i cenne uwagi: i te przedringowe jak i te po zejściu z rigu:) Mam nadzieję, że nasza intensywna socjalizacja będzie przynosić efekty i na następnej wystawie Furka będzie już mniej spięta (i ja też:) ).
Dziękujemy wszystkim za mile spędzony czas:)

DORA 17-11-2008 17:14

:klatsch:klatsch:klatsch wielkie brawa dla wszystkich wilczaków ale szczególne dla FURII:cool3:bussi:bussi:bussibo jak zwykle najmocniej trzymamy kciuki za rodzeńswo :ylsuper

Bajka 19-11-2008 16:51

Jeśli ktoś ma ochotę, to w naszej galerii ("picassowej") można zobaczyć zdjecia z wystawy:)
Poniżej jedno prawie zbiorowe
http://img511.imageshack.us/img511/4...2008038ql9.jpg

a TU link bezpośrednio do albumu
:)

p.s. Dora, dziękujemy i pozdrawiamy siostrzyczkę :) :) :) :)

z Peronówki 08-12-2008 13:21

Quote:

Originally Posted by Aga Wó. (Bericht 171772)
Mam nadzieję, że nasza intensywna socjalizacja będzie przynosić efekty i na następnej wystawie Furka będzie już mniej spięta (i ja też:) ).

Zerkalam na zdjecia i zadowolona mine Furii.... 8) Oj, chyba nie widzieliscie rzeczywiscie psa SPIETEGO przed pierwszym wejsciem na ring... :lol:
Nigdy nie jest tak, ze zawsze musi byc doskonale... np my Eligo bralismy na mase wystaw, wiec oswojony byl z nimi swietnie.. I co z tego... ;) W wieku kilku miesiecy uznal, ze wystaw nie znosi, a sedzia to nawet niech nie probuje go dotykac... ;) Potem mu przeszlo, ale z Burymi roznie bywa... ;)

All times are GMT +2. The time now is 13:18.