![]() |
16.11.08-Kielce-Krajowa Wystawa Psów Rasowych
A ja chciałam zapytać, kogo spotkamy na kieleckiej wystawie? My będziemy, ale to czy jako uczestnicy, czy jako kibice - okaże się dopiero na miejscu (w związku z ostatnimi problemami naszej Furii).
|
Przyjeżdżam z Ereshką, którą chętnie również nazwałabym "Furią" :twisted:
Na długość smyczy na pewno porozmawiamy ;-) Pozdrawiam Bożena |
Quote:
Aaaa dopadłam dzisiaj na stronach kieleckiego oddziału związku spis wszystkich biorących udział:) Będzie aż 9 wilczaków:) Bardzo się cieszymy:) A ja chciałam jeszcze zapytać, czy coś szczególnego trzeba wziąć ze sobą na wystawę prócz paszportu psa? Bo ja wiem? Dowód wpłaty np? |
na pewno potwierdzenie zgłoszenia, numerek jesli przysłali, ksiazeczke zdrowia psa z wpisanym sczzepieniem p/wsciekliznie.. ringowke, wode plus miske, moze smaczki... do Kielc torebke na ew. kupe i.....psa :D
|
Jeśli nie masz jeszcze numerka to weź potwierdzenie wpłaty. I to co Gaga napisała :-)
|
Do nas dzisiaj dotarło potwierdzenie i numerek.
|
Quote:
Gaga - Dziękuję bardzo za wskazówki (szczególnie odnośnie "torby na ew.kupę i ...psa" - dużą torbę musimy wziąć, co by się nam do niej Furia wraz z kupą zmieściła;-) ). My pierwszy raz przymierzamy się do wzięcia czynnego udziału i jesteśmy mało zorientowani :) Teraz jesteśmy na etapie opracowania dojazdu... i pozostaje nam tylko czekać, na dzień wystawy - mamy nadzieję że socjalizacja Furii da efekty i uda się nam wyjść na ring...a jeśli panika weźmie górę, to pokibicujemy z boku. Ściskamy mocno wszytkich i do zobaczenia :) |
Spokojnie:) Po to sa właśnie szczenięce i młodziezowe klasy aby dac psiakowi czas na oswojenie sie z nowa sytuacją ;) Co prawda wybraliście sobie na debiut dość hardecorową - halę targową (pogłos, echo, kumulacja hałasu, śliskie podłoze) i czesc psow niefajnie to znosi...ale badzmy optymistami ! :) Sedzia powinien byc wyrozumialy, pamietaj, ze najwazneijsze jest nie to czy sedzia pogania czy nie ale to aby dotrzec do swojego psa i zachecic go do wspolpracy mimo nowej sytuacji. Stres bedzie - bo zwykle nam towarzyszy w takich sytuacjach a pies to czuje.. i dlatego najwazniejsze aby pomoc i sobie i wlasnie psu :) Pamietaj o pyyysznych smaczkach.. pomagaja w takich sytuacjach :)
Trzymamy kciuki za udany debiut (w sensie Waszego samopoczucia na ringu). DOjazd na teren Targów Kielce jest bardzo dobrze oznaczony wiec nie powinniście mieć problemu z trafieniem :) |
Ale i tak postarajcie sie byc przed czasem. Pies sie troche oswoi z iloscia psow, niezlym poglosem (te hale targowe sa wielkie i niezle sie niesie po nich halas). A ogolnie bedzie dobrze :)
|
I co, i co, i co?? ;)
Aga jak Wam poszło? :) |
Jesteśmy już w domu i podajemy wyniki:
PSY Klasa młodzieży CVAKO OD STARKEJ - doskonała, Zwycięzca Młodzieży, Naj. Junior, BOB Klasa championów APODIS Wilk z Polskiego Dworu - doskonała EURY z Peronówki - doskonała, CWC, NDPwR SUKI Klasa młodzieży KALARATRI z Peronówki - doskonała, Zwycięzca Młodzieży Klasa pośrednia CALANTHE Wilk z Polskiego Dworu - doskonała, CWC, NDSwR CORA z Hvozdecke kotliny - doskonała Klasa otwarta CIRI Wilk z Polskiego Dworu - doskonała, CWC Klasa weteranów BEATRIS Vlci nadeje - doskonała, Naj. Weteran |
Quote:
Quote:
wygląda na to, że bardzo dobrze ;-) Poczekamy na szczegóły debiutu (liczę na to, że z fotami) |
Furia jak dla mnie super zadebiutowała - pierwsza wystawa a od razu halówka. Miła sunia, była troszkę zdezorientowana gdzie to ją zabrali i czemu tyle psów. Ale na ringu było super, co z resztą widać po ocenie.
No i CVAKO czyli Ares super poleciał. Bardzo fajny psiur i BOBa zgarnął :-) Dzięki wszystkim za wspólnie spędzony czas. |
No to ogrooooomne gratulacje za tak udany debiut!! :) Trzymałam mocno kciuki i z niecierpliwością czekałam na wyniki, bo Aga tak się stresowała ;)
Poza tym gratulacje dla wszystkich!! :) |
Wielkie gratulacje dla wszystkich :lol::lol::lol:
btd od razu na otwartą ?:);-) a gdzie pośrednia?:lol: ;-)Gratulacje dla myszki;-) |
W Rybniku i Zabrzu byliśmy w pośredniej. Możemy sobie zobaczyć jak to w otwartej to czemu nie skorzystać :-)
|
Ojeeeej, jak nam miło czytać takie ciepłe słowa:) Bardzo dziękujemy-jak tylko trochę się ogarnę z pracą to na pewno wrzucę zdjęcia:) Furia była mocno skołowana(z resztą nie ona jedna, bo ja też), ale generalnie jak już zdecydowała się wyjść na ring to pobiegła:) Było ogromnie miło!
Bardzo dziękuję wszystkim obecnym za słowa wsparcia i cenne uwagi: i te przedringowe jak i te po zejściu z rigu:) Mam nadzieję, że nasza intensywna socjalizacja będzie przynosić efekty i na następnej wystawie Furka będzie już mniej spięta (i ja też:) ). Dziękujemy wszystkim za mile spędzony czas:) |
:klatsch:klatsch:klatsch wielkie brawa dla wszystkich wilczaków ale szczególne dla FURII:cool3:bussi:bussi:bussibo jak zwykle najmocniej trzymamy kciuki za rodzeńswo :ylsuper
|
Jeśli ktoś ma ochotę, to w naszej galerii ("picassowej") można zobaczyć zdjecia z wystawy:)
Poniżej jedno prawie zbiorowe http://img511.imageshack.us/img511/4...2008038ql9.jpg a TU link bezpośrednio do albumu :) p.s. Dora, dziękujemy i pozdrawiamy siostrzyczkę :) :) :) :) |
Quote:
Nigdy nie jest tak, ze zawsze musi byc doskonale... np my Eligo bralismy na mase wystaw, wiec oswojony byl z nimi swietnie.. I co z tego... ;) W wieku kilku miesiecy uznal, ze wystaw nie znosi, a sedzia to nawet niech nie probuje go dotykac... ;) Potem mu przeszlo, ale z Burymi roznie bywa... ;) |
All times are GMT +2. The time now is 13:18. |