View Single Post
Old 31-08-2007, 16:31   #14
monikasz
Junior Member

monikasz's Avatar

Link do blogu: http://www.owczarek.pl/zofia/journal...PagePosition=1

darunia-puma - poki mozesz - postaraj sie jednak oduczyc psa takich niekontrolowanych gonitw w lesie. Mialam wczesniej huskiego z odzysku, ktory klusowal i w efekcie wredna pancia zafundowala mu dluga linke Szczerze mowiac przeraza mnie Twoje przyzwolenie na gonienie zwierzyny - obys nigdy nie natknela sie na mysliwego, ktory ustrzeli Ci psa ... Teoretycznie mieszkam na obrzezach Gdyni i w tym roku byla wydana zgoda na odstrzal zwierzyny w Trojmiejskim Parku Krajobrazowym, w ktorym niby nie powinnam sie natknac sie na mysliwych. Przerazona zwierzyna biegala po calym osiedlu ... Prawo lowieckie zezwala na takie odstrzaly, co jest odnotowywane w ksiazkach u lesniczego - takze nie bylabym taka pewna, ze mysliwi nie sa problemem dla biegajacego bez kontroli psa

Wracajac do tematu zywienia, to moja wetka mowi, ze dla doroslego psa o normalnej aktywnosci ona stosuje +/- 75g/1 kg masy ciala + taka sama ilosc wypelniaczy: makaron lub ryz (bardziej dietetyczny) z warzywami. 2 godziny ruchu, to dla mnie standardowa aktywnosc
Jak karmi sie w Barfie nie wiem - moze ktos wiecej napisze na ten temat. Generalnie wydaje mi sie ze Twoja sunia dostaje zdecydowanie za duzo miesa ... Jesli nie bedzie chciala jesc, to mozesz zmiksowac warzywa i wymieszac z miechem.
monikasz jest offline   Reply With Quote