View Single Post
Old 05-09-2007, 09:58   #15
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

Quote:
Originally Posted by aneta1 View Post
Gaga ty mnie ino straszysz i straszysz to by było świetnie super inteligentny pies i tyle nic dodać nic ująć niech idzie w ślady tatusia ja jednak cały czas będę uważała że Czw wcale nie są takimi zbójami po prostu wszystko zależy od właściciela no i trochę od szczęścia na jaki egzemplarz się trafi (...)SUPER INTELIGENTNE SłODKIE GRZECZNE BESTIE I TYLE !!!!!!!!!!!!!!!!!!

A NIECH KTOś POWIE W MOJEJ OBECNOśCI INACZEJ
Spokojnie- nie zamierzam sie przesadnie narażac Przeciez gdybym ubolewała nad wadami życia z wilczakiem to po pierwsze w ogóle by mnie nie interesowalo forum, po drugie więcej nie chcialabym wilczaka. A wpadnieta jestem po same uszy i dziko szczęśliwa, ze trafiłam na te burki Na 'dokonania" Cheya patrzę z lekkim przymrużeniem oka, jasne, że człowiek popełnił mase błędów, załozył czasem zbyt optymistyczny scenariusz ale to są okoliczności towarzyszące kazdemu psu Tylo w różnym stopniu
Ja generalnie wychodzę z założenia, że jak sie ma psa to:
- nie masz czasu na ludzkie imprezki(bo nie chcesz zostawiac psa samego)
- masz wszędzie piach, futro i inne kawałki przyrody nieozywionej
- troche sprzętów do wymiany
- czasami nieplanowana wyrwe w budżecie
i masę, mase radosci z faktu posiadania psa
Po prostu jedni lubia odkurzac dywany a ja lubie tarzac sie po dywanie z psem
I nigdy, nikt nie mógłby mi niczego zaproponowac W ZAMIAN za psa
Ale...
rozpoczęcie zapisków dokonan mlodego czw nie bylo bez przyczyny. Zapytaj Margo jaki procent szczeniakow czw w Niemczech wraca po kilku tygodniach do hodowcow i z jakiej przyczyny.
"Starszac" mialam i mam na celu lekko zetrzec rozowy kolor z okularow przyszlego/oczekujacego/nowego wlasciciela. Zeby w razie czego powiedzial jak kiedys ja" acha.. no tak, mowili, wliczone w posiadanie czw" Zeby nie bylo naglego roczarowania, spadku checi i zmiany nastawienia. Bo okres podejmowania decyzji, oczeiwania nastraja nas tak euforycznie, ze zachowujemy sie jak zakochani - nie docieraja do nas zadne argumenty mogace jakkolwiek zmacic wymarzona wizje szczescia z naszym szczeniakiem
A rzeczywistosc jest jaka jest- czasem zaskrzeczy, czasem skrzypnie ...tylko potem ktos lapie dola, ze wszyscy maja sielsko-anielsko a on jeden trafil wybrakowany egzemplarz A wszystko przez to, ze pisanie o bledach, klopotach jest albo "niepoprawne politycznie" albo za chwile wykorzystywane przez jakiegos idiote, ktory ma frajde z "przyprawiania pupy" komus zywczajnie szczeremu.
Nie istnieja psy idealne, nie istnieje wychowanie bez potkniec. Ale doswiadczenia innych pomagaja bardzo nastepnym adeptom tej ciekawej sztuki wychowania czw i nie raz sie o tym przekonalam
Wiec deklaruje ze wilczak TAK, SUPER, FANTASTIC ale tez normalne klopoty dnia codziennego

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote