Quote:
Originally Posted by natalija
Sutinku su Vike, Jarai gaunasi ne grynas RAW...gal ir gerai...Tiesa, iki 6 menesiu mums daktare rekomendavo nuo kirminu kas menesi vaistuku duoti...Davem pirmadieni, taip, profilaktiskai, ir ka jus galvojate, radom kirmeliuku  Ne tragedija, bet sudejus musu visas bedas galima atsekti grandinine reakcija po lupos susizeidmo...Mes su Kestu isitikine dabar, kad jei butume kokiu Orijen sere ( beje dabar taip ir seriam, 20 kg maisas 224 lt ) - tikrai nebutu nei demodex protrukio, nei kirminu ir kitu rupesciu...O ka gali zinoti seriant pagal RAW, kiek vitaminu ir mikroelementu suo "nedagavo", juk suniukui kaip ir vaikui auganciam - viskas islenda veliau...jaunas organizmas viska istvers, bet veliau tai neaisku kokie siurprizai laukia...Teorija yra visada grazi, "subalansuota", bet tame manau jos ir "gerumas" - kaip ji leidziasi praktikuojama...Aisku tai tik mano ir Kesto asmenine nuomone.
|
Šėrimas vien tik sausu maistu taip pat gali išlysti vėliau sveikatos problemom ir papildomom išlaidom, tai liečia pvz dantis. Aišku, žiūrėsim kaip mum su Jara seksis, kaip ir sakai, teorija visai graži ir kolkas man visai patinka

, ateity matysim: gal viskas bus gerai, o gal galiausiai irgi pereisiu prie sauso. Bet sutik: kaulas gali sužeisti bet kurį šuniuką, tokia rizika visada yra. Tiesiog jums susidėjo visos bėdos į vieną krūvą

Ir taip pat sutinku, kad apie šėrimą RAW, ypač šuniukų, mes iš tikrųjų žinojom per mažai. Tik tai, kad tai turi būti mėsa ir kaulai. Internetas ne pats geriausias patarėjas tokiais klausimais, bent mano galva. Kad pakaktų vitaminų ir mikroelementų, ir yra duodomos papildomai smulkintos daržovės (kas šuniui ir vilkui šiaip nėra būtina, nes blogai virškina), kuo įvairesnės mėsos ir organų šuo gauna, tuo mažesnis gali būti procentas daržovių. Idealu, kaip minėjau, skrandis su visu apvirškintu turiniu.