View Single Post
Old 01-10-2007, 12:14   #16
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Send a message via MSN to z Peronówki Send a message via Skype™ to z Peronówki

Quote:
Originally Posted by Ori View Post
Tytuły z wystaw: 1 x Młodzieżowy Zwycięzca Europy, 1 x BIS 3., 1 x BIS 2. (Młodzieży), 1 x BIS Ras Narodowych 2., 3 x Zwycięzca Grupy (BOG), 1 x BOG 3., 7 x Zwycięzca Rasy (BOB), 5 x Najlepsza Suka w Rasie, 3 x Najlepszy Junior, 2 x CACIB, 5 x CWC, 1 x CAC, 9 x Zwycięzca Młodzieży, 1 x Młodzieżowy Zwycięzca Kraju, J.Ch.PL, J.Ch.SK, Ch.PL
Wyszkolenie: TPM-s, TD
Przeglad hodowlany: A61 Oc R1 P1
Przeswietlenie na dysplazje: A

Jeszcze mala poprawka
suka o ktorej pisalam, miala z bazy usuniety egzamin TD, po czym jej go przywrocono, jak widac powyzej
Poprosze o skan egzaminu terapeutycznego w/w, zakladajac ze wogole pracuje jako terapeuta pomimo strachliwego charakteru (Oc)
Wybacz Ela, ale nie mam pojecia czym Andariel zasluzyla u Ciebie na taka nienawisc.... Nazywac ja strachliwa? Nie zartuj....

"Oc" nie oznacza psa STRACHLIWEGO. Oryginalne oznaczenie 'Oc' po slowacku brzmi tak: dráždivý - neodvážny Pies Oc to najzwyczajniej pies, ktory jest 'nerwowy, nieodwazny' (tu masz cala karte: http://www.wolfdog.org/pol/articles/914.html).

Oceny Andariel dokonala Sona Bognarova, ktora na CzW zjadla zeby. Poniewaz Pinki jest SUPER wyrownana suka, na wystawie NIGDY nie zaprezentowala sie z ogonem na brzuchu, NIGDY nie wiala na widok obcych i tak samo zachowywala sie na bonitacji przy mierzeniu. Byla calkowicie spokojna i wyluzowana. Oc "zawdziecza" braku pracy z pozorantem - zamiast "isc do przodu" odkoczyla. Gdyby OGOLNIE byla suka nerwowa, mala pewna siebie lub gorzej STRACHLIWA to Sona NIGDY nie dala by jej oceny doskonalej z bonitacji, bo gdyby choc troche bala sie przy mierzeniu to skonczylaby z P3, czyli ocena "bardzo dobra". A gdyby, tak jak twierdzisz byla strachliwa, to skonczylaby z P14, czyli DYSKWALIFIKACJA. Twierdzisz, ze Sona nie wie jak sie ocenia psy?

Quote:
Originally Posted by Ori View Post
zakladajac ze wogole pracuje jako terapeuta pomimo strachliwego charakteru (Oc)
Na serio nie moge zrozumiec Twojego obecnego nastawienia. Skad tyle zlosci i nienawiscie do innych ludzi? Skad taka podwojna moralnosc; krytykowanie szczegoliku u innych i pianie peanow na swoj temat, mimo, ze ma sie O WIELE powazniejsze problemy (ale fakt, do takiego podejscia zdarzylismy sie tu wszyscy juz przyzwyczaic )...

Twierdzisz, ze Andariel jest strachliwa i jak taki pies pracuje jako terapeuta. To ja mam pytanie do Ciebie: jak ocenisz charakter Beti skoro sucz CALKOWCIE zamknela sie w sobie i zalozyla ogon na brzuch juz na sama PROBE mierzenia wysokosc? I to nie na prawdziwej bonitacji w stresujacych warunkach, ale w wyluzowanych warunkach obozu szkoleniowego. Jak mozliwe jest, ze Beti "wogole pracuje jako terapeuta pomimo strachliwego charakteru"? Bo w porownaniu do Pinky to jednak ma slabszy charakter, a skoro wedlug Ciebie Pinky jest strachliwa to co powiesz nam o swoim suczysku?

Bycza, ale wedlug mnie jak cos sie pisze to trzeba stosowac JEDNA miarke do wszystkich, a nie jednym darowac czolganie sie ze strachu po ziemi i pisac o psie uzytkowym, a u innych przyklejac latke "strachliwy pies", tylko, ze taka masz OCHOTE...

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki jest offline   Reply With Quote