Nienawisc to nie moja domena. Ale Ty przeciez nienawidzisz hodowli Betiny do tego stopnia ze gotowa jestes nawet poswiecic Ambera, jako ze ma taka suke. Przykre.
Dla mnie nie funkcjonuje pojecie - nienawisc do psa. Cos takiego jest absurdem. Mozna tak jak Ty - nienawidzic hodowli, hodowcow moze, moze wlascicieli swoich szczeniakow, ale PSY?
Czy Ty naprawde nienawidzisz moje psy?
Pinki jest jedna z moich ulubionych suczek i nigdy nie twierdzilam ze jest strachliwa. Przy jej bonitacji bylam wiec wiem jak wygladala. Probujesz sklocic kolejnych?
Pokazuję TWOJA niekonsekwencje we wpisach w bazie.
I temu posluzyl przyklad. Moge podac inny.
Zawody z posluszenstwa kontra zawody ze sportow zaprzegowych,
inaczej Obedience kontra np Canicross
- Psy ktore uczestnicza w zawodach na poziomie klasy wstepnej maja wpis o "oficjalnie zdanym egzaminie", nawet jesli dostaja zaledwie bdb
- Pies ktory uczestniczy w zawodach zaprzegowych na poziomie Mistrzostw Polski, nie ma wpisu
Czy teraz bedziesz twierdzic ze "nienawidze Obediencu"?
Wiec o wpisy mi chodzi. Nie rozdzieraj szat o to co nie ma miejsca tylko wytlumacz prosze jaka jest logika w tych
wpisach
BETI: testowana, nadzorowana, po egzaminie i ze stazem pracy - odmawia jej sie wpisu, gorzej samowolnie usuwa sie dane, co wyglada na przekret.
PINKI: o nieznanych mi kwalifikacjach, nieznanym egzaminie i przebiegu pracy, na plus ma zdany test psychiczny, natomiast charakter w kodzie bonitacyjnym wg tlumaczenia "nieodwazny" (boimy sie slowa strachliwy?)
wyjaw wreszcie ta wielka tajemnice - daj skany z jej egzaminow i zdjecia z zajec - a pochyle czolo.
I nie mam nic do Pinki, Daniel - wybacz ze tak nia sie wycieramy
Rozumiem ze kwalifikacje Beti sa Ci sola w oku. Ta hodowla o ktorej rozpowiadasz naokolo ze jest do niczego - ma czelnosc zbierac laury na wystawach i dopisywac sobie co chwile nowe egzaminy.
Ale tak wlasnie jest - BETI radzi sobie pomimo Twojej nienawisci. Bo nie jestes pepkiem swiata, mimo calej Twojej wiedzy i staran.
Chcesz jej teraz przykleic łatke bo udalo sie pstryknac fotke jak nieco podwinela ogon. Nie badz smieszna!!!

Zdaje sie ze bylas wtedy na Slowacji wiec o czym mowa?
Skoro masz relacje z trzeciej reki to Ci pomoge. Beti spokojnie pozwolila sie zmierzyc. Zmierzylysmy dlugosc, wysokosc, glowe w 2 czy 3 wymiarach i Lucka stwierdzila ze wystarczy, ze Beti ma wszystkie proporcje bardzo dobre
Przykro mi ale NIE PRZYKLEISZ JEJ ŁATKI!
Milo jednak wiedziec jak bardzo sie starasz.
Jesli jednak bardzo sie niepokoisz czy Beti jest odpowiednio "dobra" dla Ambera, to Cie uspokoje -
Beti ma dwa lata: ma zdane
trzy wazne egzaminy z posluszenstwa, zaliczone
zawody z posluszenstwa,
test psychiczny i juz jako szczeniak egzamin stwierdzajacy ze ma przedyspozycje to bycia
psem terapeuta.
Pokaz mi druga TAKA suka w jej wieku...
Na nic sie nie zda plucie na nas. Bo za nami swiadcza fakty - egzaminy, zdjecia, ludzie.
Wiec zostaw moje psy w spokoju!
Jesli chcesz miec wiarygodna baze to o zmiany pytaj tych co WIEDZA a nie tych co by chcieli... pomoc.
Jesli nie - moje psy nie musza byc uwzgledniane.
Zapraszam do tematu o CzW z oficjalnie zdanymi egzaminami.