Цитата:
NIE ISTNIEJE zaden egzamin BJ, CC czy SJ. Nie ma i NIE BEDZIE zadnych kart potwierdzajacy ich zdanie. Czyli jest to prosba o dopisanie egzaminow, ktore sama sobie wymyslilas.
|
BJ, CC, SJ to miedzynarodowe sporty, wypadalo by je znac, maja tez Mistrzostwa Swiata, sa to Zawody nie egzaminy - tak jak Obedience to ZAWODY nie egzaminy.
Jesli uznajesz Obedience, nalezy tez uznac zaprzegi.
Trudno porownywac ich range z tym ze jakis pies cos sobie robi czy trenuje.
o Pinki juz pisalam, widze ze Ci malo, lubisz nakrecic atmosfere?
Цитата:
Nie. Pytania dopiero beda. Usuniety zostal egzamin o ktorym wiadomo, ze wygasl:I przyznaje, ze nawet zdalam sobie trud, aby sprawdzic, czy weryfikacja zostala wykonana i Beti nadal jest Psem Terapeuta. Nie znalazlam. Jesli zostala to prosze o skan i egzamin wroci...
|
Nie zadalas sobie trudu zeby poinformowac mnie o zdjeciu egzaminu.
Zdany egzamin NIGDY NIE "wygasa". Moze konczyc sie waznosc ZASWIADCZENIA ale egzamin pozostaje zdany nadal.
Czy baza uznaje zaswiadczenia czy egzaminy?
NIE ODPISALAS.
I nie mowie o Amonie. O tym juz byla dyskusja wczesniej i znam Twoje stanowisko.
Informacji o mojej suce udzielam ja, nie ciocie i babcie i wszycy swieci.
Wiec nie udalo Ci sie szpiegowanie.
Цитата:
Wiem, ze sa CzW pracujace w dogoterapii we Francji. Ba, nawet 2 sztuki w samej Anglii - starsze od Beti. Niestety akurat one nie moga sie ujawnic, ze wzgledu na klopoty jakie maja CzW w tym kraju. Ale pracuja aktywnie, choc nie oficjalnie jako CzW...
|
Цитата:
Beti nie jest pierwsza, ale pierwsze reklamowana. Wiec odpada argument, ze to spisek przeciwko "suczce numer jeden na swiecie".
|
Nie - pracujacych CzW jest wiecej. Chodzi o te oficjalnie przetestowane.
Suka z Francji pracuje w AAE, czyli w edukacji. Nie ma zajec terapeutycznych. Nie ma tez egzaminu.
W Anglii - nie mam zadnych takich informacji. Jakie maja egzaminy? Jak sie nazywaja? (a moze PPPT - Prawie Perfekcyjny Pies Terapeutyczny - pafarazujac Twoje wypowiedzi)
Co do reklamy to ile razy widzialas nas ostatnio na najwiekszym forum? Ile razy ktos reklamowal TU Beti albo jej osiagniecia?
Pewnie, moglabym mimo panujacej tu zlosci wklejac nasze kolejne sukcesy - ale po co? Beti nie potrzebuje reklamy.
Mamy swoja domowa strone - kto chce to zaglada. Czasem pochwalimy sie na stronie hodowli www.vlcak.nazwa.pl bo to daje nam i innym radosc.
A ze inni o nas wiedza i mowia?
To dlatego ze to co robimy jest wazne.
To co robi Amber, Beti i Amon.
Цитата:
Ale zamiast pisac o UZYTKOWOSCI i PRACY wilczakow tworzone sa jakies wymyslone swiaty.... Jakas wirtual reality.
|
Ktory nasz egzamin jest wirtualny? Ciagle tylko rzucasz oskarzenia a zadnych konkretow.
Цитата:
Mozemy jej nawet strzelic nad uchem, a Igiego przebrac za pozoranta. Co wtedy powiesz? Przyznasz sie do klamstwa, czy bedzie pisala, ze "akurat miala dobry dzien".
|
Uwazaj na slowa. Typowe zagranie - najpierw przekrecasz to co pisze, po swojemu interpretujesz i wreszcie oskarzasz.
Probujesz odwrocic uwage od glownego Twojego problemu - coraz mniej wiarygodnej bazy.
[quote]Z drugiej strony wchodzimy na norwersja strone Per Olava i dowiadujemy sie, ze mamy w Polsce psa ratownika, ktory aktywnie pracuje w tej dziedzinie. Okazuje sie, ze informacje zostaly uzyskane od Ciebie. A psem-ratownikiem jest Barsabel:
http://www.wolfdog.no/rasen/brukshund/brukshund.asp
Цитата:
Niezla reklama, bo ze strony samych wlascicieli suczki wynika, ze jako ratownik Barsa szkolona nie jest. A samo tropienie to jeszcze poczatki poczatkow z kladzeniem jedzenia na sladzie. Jak widac oni az tak dobrego PRa nie maja...
|
Kolejna Twoja bolaczka. Biedna sponiewierana Barsa, ktorą juz tyle sobie twarze wycieracie. A jednak robi swoje!
Perolav napisal do mnie z prosba o zdjecia i zdjecia dostal. Informacji mu nie wysylalam ale mysle ze warto faktycznie. Dobra mysl.
Цитата:
Wiec normalny wilczak, normalnie sie zachowujacy jest STRACHAJLEM. A psa, ktory panikuje na sam widok tlumu bez problemu reklamujesz jako super uzytka.
|
Dotychczas nie reklamowalam Barsy jako uzytka ale - trzeba przyznac ze tropi wspaniale.
Podsumowujac:
prosze o odpowiedzi konkretne
1. dlaczego wlasciciel psa
nie jest informowany o usuwaniu egzaminu z bazy?
2. dlaczego egzamin Pinki
jeszcze wczoraj byl w bazie a Beti
zostal usuniety juz dawno?
3. dlaczego VZ egzaminy
nie sa usuwane po okresie waznosci?
4. dlaczego
zawody Obedience sa uznawane a zawody zaprzegowe nie?
5. powtarzam o co juz pytalam
kiedy ja lub ktos inny podal
nieprawdziwe dane dotyczace moich psow?
kto i kiedy wprowadzil innych w blad?
kto i kiedy dopisal sobie testy ktorych NIE MA?
6. prosze tez ponownie o skan egzaminu Pinki, moze byc nieaktualny, skoro jej wpis sie pojawil znaczy sie ze egzamin byl
Moje wspomnienie o niekonsekwencji wpisow w bazie zostalo przekrecone i zrobiono ze mnie pogromczynie Pinkowy.
Nie trudno to zrozumiec - latwy sposob na odwrocenie uwagi od wlasnego problemu, czyli od manipulacji danymi w bazie. Ale o tym osobno.
Tak jak pisalam - egzamin sie zdaje i sie go ma. Zaswiadczenie moze stracic waznosc. Ale psu nie odbierzesz tego ze zdal. A wiec wpis jest sprawa oczywista. Mozna go uscislic w jakiej klasie byl zdawany, zwykle tak wlasnie sie robi.
Chce podkreslic -
probujesz wlasnie najwiekszego oszustwa w dziejach wolfdoga (z tego co wiem).
Chcialas to zrobic pocichutku, teraz jednak bedzie glosno.
To Twoja prywatna baza i oczywiscie bedziesz tu miala co chcesz ale... to nigdy juz nie bedzie baza . Tylko Twoj folwark. Reklama hodowli. Miejsce zdobywania chetnych na szczeniaki. Srodek manipulacji ludzmi.
Tego chcesz?
Oczekuje przemyslenia sprawy raz jeszcze.
Proponuje wpis TDp - Egzamin Pies Terapeutyczny klasa szczeniat.
Kolejne stopnie to TD1 i TD2. To na przyszlosc.
W przypadku ponownej odmowy prosze o usuniecie z bazy danych dotyczacych egzaminow AMBERA i BETI. To znaczy - nie zgadam sie na publikacje w tej bazie fragmentarycznych danych dotyczacych wyszkolenia moich psow.
O Amonie musze porozmawiac ze wspolwlascicielka.