View Single Post
Old 03-10-2007, 17:10   #2
wolfin
Moderator

wolfin's Avatar

Send a message via ICQ to wolfin Send a message via Skype™ to wolfin

Quote:
Originally Posted by konek View Post
Jestem bardzo zaciekawiona komentarzem do wystawy w Jevisovicach. Czytałam wyniki, stawka olbrzymia i sporo ocen doskonałych ale również dobrych. W Polsce to się rzadko zdarza ale nic dziwnego w Polsce rzadko sędziuje Oskar Dora - sędzia bardzo dokładny i znawca rasy. Próbowałam po zdjęciach doszukać się gorszych stron wilczaków z oceną dobra, wydaje mi się, że w niektórych przypadkach zauważyłam załamaną linię grzbietu samczy wygląd suk czy inne "wady" ale to zdjęcia i nieraz tu na forum mówiliśmy że są wielokrotnie bardzo mylące. Czy również za zachowanie wilczaków sędzia obniżał oceny? Margo czy mogłabyś przybliżyć temat tej wystawy? Może coś napiszesz o psie, który wygrał bo na zdjęciu ni się wydaje dość krótki co na pewno jest mylące biorąc pod uwagę oko tego sędziego.
sproboje odpowiedziec. Nie bylam w tej wystawe ale 2 raza Harka byla u Oskara i obe razy dostala "bardzo dobra" ocene. Opis "perfektny" lepszego w zyciu nie mialam ale....jiedna zec-suc z wiekiem dostala bronzowo-rude oko, nie takie jasne jak ma Gierek i z tego 1! powodu Oskar dal jej ocene " b.d.".

to mnie oceny w Jevisoviciach calkiem nie dziwia on wie jak musi wygliadac wilczak i strogo sedziuje, bo sedzia daje ocenu, ktora pozwala potem miec hodowlanke, on stara sie zeby rasa byla taka jak musi byc, i zeby nie byli hodowane psy, ktore dostaja ocene doskonala tylko dla tego ze sa 1 w ringu czy sedziowe maja zlota dusze i daja wszystkim wygrac

Last edited by wolfin; 03-10-2007 at 17:14.
wolfin jest offline   Reply With Quote