05-11-2007, 22:25
|
|
Wilczy Duch
|
Gaga masz racje,ale co poradzic,ja sie przerazilam jak zobaczylam jakie tam panuja warunki,sadzialm ze takie cos jest niedopuszczalne! Ale coz.. zycie jest jednak podle w kazdym calu Maly juz zajal swoje miesce w moim sercu,juz nawet mialam propozcje odkupienia go,ale nie oddam go za zadne skarby swiata!
Mario on naprawde ma sobie wiecej z wilka niz sie wydaje.. nawet juz widze ze jesli uda mi sie odpowiednio go wyprowadzic to bedzie najwierniejszy psiak.. jest cudowny..
Ania w jego przypadku jest mozliowosc wyrobienia papierow,poniewaz sa znani i pewni rodzice, nie ma jakis wyraznych wad i wogole. Np. sunia ktora byla teraz na klubowce rowniez byla z miotu gdzie psiak uciekl do suni i ja pokryl, zeby zdobyc rodowod( niestety w takim nie sa podawani rodzice ani przodkowie,ale bez problemu mozna to sprawdzic w bazie) wymagane jest przeswietlenie na dysplazje ( musi byc wynik A,oraz specjalna wystawa,gdzie jest osobno,dokladnie ogladany i sprawdzany i jesli to wszytko wychodzi pozytownie wowczas mozna otrzymac tak jakby rodowod,dzieki czemu mozna go normalnie wystawiac i nawet sprawic by stal sie reproduktorem,wlasnie niedawno sie o tym dowiedzialam,juz po podjeciu decyzji ze go biore. Dla mnie wazny jest on, planuje z nim zaczac treningi posluszenstwa,jakies agility,ale to domowe,bo na razie podroze odpadaja,nie chce go az tak stresowac,wszytko trzeba malymi kroczkami.. Ale przede wszytkim on ,jak i cala reszta jest dla mnie do kochania Zreszta zobaczymy hak to bedzie,pewne jest jedno : rozstawac to sie z nim nie bede A i na Litwe,jesli jzu do tego czasu nie bedzie sie tak stresowal podrozami w samochodzie to go zabiore.
Mowie wam,choc iem ze sie powtarzam.. on jest niesamowity,ma naprawde wielkiego ducha,ktorego mozna dostrzec w tych pragnacych zaufac oczach... Choc jest maly to naprawde potrafi zaimponowac.. Wywarl na mnei niesamowite wrazenie..i choc planowalam zakup drugiego wilczaka,rodowodowego,to teraz raczej jest to nie mozliwe( czas,pracy przy psiakach,kazdy wkoncu potrzebuje opowiedniej dawki milosci i wogole,a Wilk to juz wogole) to nie zaluje.. Ale pewnie mnie rozumiecie
|