View Single Post
Old 11-12-2007, 05:48   #24
konek
Member

konek's Avatar

Send a message via Skype™ to konek

Quote:
maliuchy sa slodke, ale ja woznawiam pytanie? czy w rodowodach bedzie wpisany HD? Wczoraj 23:28
Daniel ma mocno ograniczony nadal dostęp do internetu, więc się chyba co najmniej do świąt nie pokaże na wolfdogu. Ja też mam ograniczony z nim kontakt i ubolewam nad nikłą ilością zdjęć jakie do mnie trafiają.

Co do prześwietlenia HD i jego wyniku mogę napisać to co wiem od Daniela. Mam nadzieję, że Daniel nie będzie miał do mnie pretensji, że piszę o tym co należy do niego. Z drugiej strony mogę czuć, że pytanie jest skierowane również do mnie i brzmi, czy Max krył prześwietlaną sukę?
Irris była prześwietlana tuż przed kryciem "klubowym" w Łodzi, niestety wyniku jeszcze wówczas nie było.
Obecnie z informacji jakie mi Daniel przekazał wynika, że prześwietlenie opisywał dr Siembida, że wynik jest wpisany w rodowód i świadczy o czystych stawach biodrowych Irris.
Niestety nie mam możliwości aby zrobić i wkleić stosowne fotki. Mam nadzieję, że Daniel niebawem unaoczni ten fakt przesłaniem danych do wpisu w bazę i fotką na forum. Może jak odwiedzę szczeniaczki po świętach to "cyknę" fotkę i wstawię. Chyba, że Daniel jako hodowca sam chce o wyniku oficjalnie obwieścić.
Co do drugiego rodzica Maxa wynik "A" jest w rodowodzie, odpowiedni dokument został przesłany do bazy. W czasach kiedy robiłam prześwietlenie Maxowi nie praktykowaliśmy jeszcze prześwietleń stawów łokciowych więc wynik dotyczy bioderek.

Maluchy zapowiadają się słodko i mam nadzieję na ich rychłe wymizianie. Wiem, że Irris jest bardzo troskliwą mamą, ale maluchom dopiero rosną ząbki więc zobaczymy czy nie zacznie od nich uciekać jak zaczną ją bardziej podgryzać. Maluchy dużo jedzą i śpią. Nabierają energii .
Niedługo się zacznie .