Ahoj,
urcite mladeho psika fyzicky velmi nezatazuj, nerobi to dobre na klby. Ani mladi vlci nebehaju hned so svorkou. Kym je vo faze vyvinu, je treba davat pozor, lebo co sa vtedy pokazi uz sa v raste nikdy nenapravi. Ale tiez pozor na nadvahu

Co sa drzania tyka - osobne by som u mladeho psika uprednostnila asi ten byt, najma kvoli vzdialenosti zahrady - jednak cas ktory bysi stravila cestovanim mozes radsej travit so psom, jednak ho naozaj mozes lepsie brat medzi ludi a psov a jednak ho mas lepsie pod kontrolou - a aj jeho okolie. Ja by som sa asi bala, ze mi stena niekto ukradne, otravi alebo bude prikrmovat a podobne. Ale to zavisi aj od prostredia zahrady - ak je to v normalne zaludnenej oblasti (nie zahradkarska kolonia) a susedia su v poriadku, stalo by aj za zvazenie ze ak si raz pes privykne byt s tebou stale v byte, ako bude niest neskorsie "vykazanie" na zahradu, a ak su susedia mili, da sa s nimi dohodnut ze ti na psika obcas mrknu, ci je OK.
Drzim ti paste nech ti to vyjde a neceh so steniatkom zazijes kopu krasnych chvil...