Quote:
Originally Posted by aneta1
To może zmiana tytułu wątku na :
Piękne rasowe i bez wad
|
Kurcze... koniecznie chcecie publicznych konfrontacji

ale ja nadal nie wiem, o co chodzi. Sami sobie odpowiadacie, że nie chcecie oceniać psa, ani właściciela, tylko sie uczyć. Ale w dalszych postach (przykład beagla) widać, jak ktoś ocenia nie znając specyfiki psiej rasy

więc co, mamy mówić "co myślimy na temat tego psa/suki nie znajac się na tym? Wybaczcie, ale sama przekonałam się o dwóch (??) typach wzorców, które reprezentują różne hodowle. Nie wiem, czy ktoś rozstrzygnie ten istniejący spór, ale fakt jest taki, że np. jedne osoby uważają, że wilczak powinien mieć mocną budowę, inne, że lekką itp.
Nadal uważam, że jeżeli KTOŚ CHCE poznać wzorzec bliski "prawdziwemu" wzorcowi, MUSI być na bonitacji którą robi Oskar Dora, w realu. On czasami mówi na głos, który pies ma co dobre czy złe.
Słowo daję, że po zdjęciach, wirtualnie, nie da się ocenić psa w sposób rzetelny.
Jeszcze zauważyłam, że większość z nas wie, co ich pies/suka ma nie tak, więć PO CO pokazywać, co inne psy mają inaczej??? Aby ujrzeć, że nie tylko MÓJ pies tak ma - inny też?
dowartościowanie

Proponuję wymyślić inny temat, aby móc porozmawiać na forum (może: jak mój pies reaguje gdy...), albo weźmy sie za mycie okien i pastowanie podłóg, bo z braku zajęć powstają głupoty