Quote:
Originally Posted by Margo
Takže malá anketa :
- kdo PŘED pořízením štěněte viděl několik vrhů, otestoval si několik štěňat a koupil si to s nejlepší povahou? Je přece mnoho možností to tak udělat.
- pro koho byl při koupi štěněte jedinou prioritou výcvik a práce?
- kdo se svým štěnětem byl již někdy na cvičáku?
- kdo má už nějaké zkušenosti s výcvikem psů (stačí ZVV nebo IPO)?
No????? Kdo se ozve?
|
Já se nestydím odpovědět :
- před pořízením mého prvního ČsV (Nancy) jsem viděl jedno ČsV a vzal jsem si první štěně, které ke mně přišlo
- při koupi jsem vůbec nevěděl, že nějaký výcvik psů existuje a když vůbec tak jen matně tušil
- s Nancy jsem začal cvičit až v jejích 12 měsících
- před koupí psa jsem žádné zkušenosti neměl
Ještě dodatek :
Protože jsem poznal (sice pozdě ale přece), že ČsV není pes jen pro mazlení a že potřebuje skutečný výcvik, začal sjem se svými psy cvičit. Jsem líný, výcvik mne dlouho nebavil, neměl jsem tolik času ale překousl jsem to a minimálně 1x týdně se psy jel na cvičák.
Podobné požadavky mám i na majitele svých štěňat a výcvik je jednou z podmínek, podle kterých je vybírám. A jsem hrdý na to, že více jak 60% mých štěňat skutečně pravidelně na cvičák chodí.
Nedosahuji žádných velkých výsledků, protože jak jsem napsal, jsem líný a navíc mám nedostatek času (výcviku jsem už přišel časem na chuť). Ale snažím se v rámci možností svých a svých psů cvičit, připravovat se na zkoušky a účastnit se závodů. Na rozdíl od jiných se nestydím za to, že propadnu u zkoušky. Ale jsem hrdý na to, že výkon, který jsme se psem na zkoušce předvedli, jsme schopni předvést kdekoliv a kdykoliv (a také tak činíme - závody, dětské dny, různé předváděcí akce našeho ZKO). To se mnohdy u psů, kteří mají složené vyšší zkoušky než my, říci nedá.