View Single Post
Old 14-09-2004, 09:04   #7
artus
Junior Member

Sediváku, Pavle, Karle, předně děkuji za Vaše shodující se odpovědi. Pravda je, že se jedná o mého prvního psa, nicméně si myslím, že k výchově i stravě přistupuji celkem správně. O výchvě jsem četl hlavně na těchto stránkách, stejně jako o stravě. Krmím převážně syrovým masem jak mi doporučil chovatel, přidávám sunar, tvaroh, rýži, brambory, těstoviny,ovoce, zeleninu, nepřidávám rostlinný olej ani vitamíny což je asi chyba? Granule dávám jen občas tak že jich pár přimíchám do žrádla. I ve výchvě se příliš neliším od Vašich doporučení, jen je to problém u syna(10let), který by sám potřeboval svalit na záda trochu přidržet. Se psem si jen hraje a když ho to začne bolet uteče a to teď skončí, bude si muset zvyknout že psovi vždy ukáže kdo je pánem.
Jinak pes v necelých osmi týdnech perfektně reaguje na jméno i na přivolání ke mě! Ale když vidí psa nebo si s ním někdo momentálně hraje tak se mu na přivolání moc nechce.
Kdy myslíte, že je vhodné učit psa zvykat na obojek a vodítko a kdy s ním začít chodit na cvičák? U nás v Benešově necvičí jediný čsv, což je škoda, ale myslím že mám chytré zvíře které strčí ostatní do kapsy. Až trochu povyrostem zajedem i na nějakou tu akci s čsv, třeba do Nadějkova a rád si s Vámi popovídám. Se psem trávíme skvělé chvíle, žijeme teď nově na vesnici u lesa je to prostě paráda.
Děkuji za odpovědi na dotazy. Dan
artus jest offline   Reply With Quote