Witam znowu
Dlatego w tym miejscu, tak jak w Późnej uważam, że konieczne jest zwarcie NASZYCH szeregów, aby powstał Polski Klub CzW w celu:
1.kontroli nad „czystością rasy” poprzez wykorzystanie naszych znajomości w PZK a bez klubu oficjalnie nic nie możemy zrobić, a już mamy „dziwne mioty” i obym był złym prorokiem, ale myślę, że to dopiero początek nie zgodzę się z twierdzeniem „…że kto to kupi…” kupi, kupi bo to co jest nazwane CzW i jest potomkiem wilka zwykły zjadacz chleba jakim ja jeszcze nie dawno byłem nie ma pojęcia o dysplazji, bonitacji itp. rzeczach on kupuje rasę i według rodowodu jest wszystko OK.
2.wspólnym głosie jak największej grupy Narodowych Klubów CzW, którzy ma ją podobny cel utrzymania czystości rasy CzW aby ten głos był słyszalny tam gdzie są podejmowane inne ważniejsze decyzje.
Na pewno na początku spotkamy się z problemem 100 członków, jest to podstawowy wymóg aby można było założyć Klub, ale czy nie możemy sobie z tym poradzić, jest nas już około 20-25 właścicieli CzW czyli nawet jeśli było by zainteresowanych 15 właścicieli CzW, którym na sercu leży dobro rasy to trzeba by było zmobilizować po 6-7 osób /aktywnych członków PZK/ nie koniecznie posiadających CzW i sprawa rozwiązana.
Kama słusznie powiedziała a ile takich członków ma to kosztować – bardzo dobre pytanie i myślę że tak jak obiecał to Daniel jest w stanie na to odpowiedzieć jak uzyska takie niezbędne informacje.
W Późnej osoby które uczestniczyły w ostatnim super zlocie miały się zorientować czy są w stanie kogoś zmobilizować a ja w tym miejscu apeluję do wszystkich rozpoczęcie dyskusji, najlepiej merytorycznej, tak aby nowych właścicieli CzW, których na pewno nam przybędzie w tym roku, można by był wciągać do pomysłu klubu a może i już do klubu - aby.
Pozdrawiam A&D
|