View Single Post
Old 05-02-2008, 12:24   #8
Helenasotis
Junior Member

Helenasotis's Avatar

Co se týká plicních onemocnění, rozhodně vakcinace dokáže hodně pomoct! Záleží ale asi také na použitých látkách a na způsobu vakcinace - správně by se mělo po 3 týnech od prvního očkování převakcinovat.
Pokud to veterinář nedodrží, použije levnější látku nebo vakcinuje v polykombinaci, je logické, že imunitní odezva bude poměrně nízká.

Pokud už dojde na první příznaky kašle, velmi se mi osvědčil jitrocelový sirup - už několik let jsme takhle během 3 dnů náběh na kašel hned zahnali a antibiotika jsme nepotřebovali (a to se přiznám, že dospělé psy proti kašli už nevakcinuji - jen štěňata - ovšem to neberte jako doporučení - to je pouze můj osobní přístup k problematice ). Samozřejmě pokud by sirup během 3 dnů nepomohl, návštěva veterináře je každopádně na místě! Ale i tak lze sirup podávat i k antibiotikům - pomáhá hojení a zklidňování sliznic.
Při onemocnění je dále třeba chránit zvíře před velkými výkyvy teplot, pitím studené vody (samozřejmě i požíráním sněhu či ledu) a logicky i před námahou.

Každopádně moje zkušenost je taková, že mladší zvířata (zvlášť do 1 roku) jsou k plicním onemocněním mnohem náchylnější (i přes vakcinaci), než zvířata starší.

Helenasotis jest offline   Reply With Quote