View Single Post
Old 13-02-2008, 00:01   #51
monikasz
Junior Member

monikasz's Avatar

Dzieki Mario. Na chwile odejde jeszcze od tematu. Kiedys mialam psa w typie husky - ktos sie pozbyl ok. 8-9 miesiecznego szczeniaka, prawdopodobnie ze wzgledu na padaczke (ataki na szczescie nie byly czeste, ale trzeba bylo uwazac). W tej chwili mam belga - nie wiem jak by wygladala siersc pod szelkami po ciagnieciu zaprzegu, ale pewnie nieciekawie Porownujac szate jednego i drugiego psa zaskakujace jest dla mnie to, ze w przypadku mrozow moj belg w zasadzie ma tylko oszroniona kryze, snieg jakby wogole nie 'trzymal' sie siersci - nie wiem jak to opisac ... Kulki na spodzie lap robia nam sie jedynie jak jest niewielki mrozik i duza wilgotnosc. Zreszta tak naprawde, nad morzem trudno mowic o sprawdzeniu psa w warunkach zimowych
Nie moge sobie przypomniec hodowli belgow, gdzie maja w galerii wiele zdjec belgowego zaprzegu ... Czy gdzies startuja - nie pamietam w tej chwili, ale mysle ze to bardziej jest zajecie rekreacyjne. W Skandynawii wiele osob uprawia narciarstwo biegowe - z ciekawosci pare zdjec mozna zobaczyc tutaj: http://www.sunpoint.net/~workgrofin/hiihto.htm

Nemi - zycze Wam wszystkiego dobrego ! Smiesznie wyszlo - piszac post jakos nie dotarlo do mnie, ze sa jeszcze inne rasy, o ktorych w skrocie mowi sie tak samo
monikasz jest offline   Reply With Quote