Quote:
Originally Posted by Adam
Te pieniądze Przemku przeznaczyłbym raczej na opłaty za ludzi, których może nam brakować.
|
No, nie wiem....
Taka taktyke stosuje np. Pavel - oplaca czlonkostwo wszystkim wlascicielom szczeniakow. Dostaja potem z klubu gazete, gdzie sa informowani o spotkaniach, wystawach, czy o tym, co sie dzieje w klubie. Jesli sa zainteresowani, to biora udzial. Ale co najwazniejsze - maja kontakt z rasa, a potem, czyli po dwoch latach decuja, czy beda nadal czlonkami, czy nie. I wlasnie na osobach od wilczakow zalezy nam najwiecej, bo to oni robia, ze klub °ZYJE° - to oni sa podstawa.
Co do oplat za innych ludzi, jest to wazna sprawa. Ale jest to wylacznie sprawa oplaty na wstepie - po to, by zalozyc klub. Jednak oni nam potem nic a nic nie pomoga. Bo ja np. pomoge zalozyc klub bergamasco, ale na tym koniec. Ta rasa kompletnie mnie nie interesuje i nie bede dla nich pisac artykulow, jezdzic na wystawy, czy przygotowywac przeglad hodowlany.
Czyli jesli mialabym wybierac miedzy oplata, za osobe ktora ma wilczaka lub chce go miec, a kims calkiem niezwiazanym, to decyzja jest prosta... Oczywiscie osoba :napalona: na nasza rase sama sie zapisze juz na poczatku. Ale naszym glownym zadaniem jest wciagniecie takze osob, ktore CzW maja, ale kontakt o wiele mniejszy...lub czasem co tu gadac zaden...