View Single Post
Old 01-03-2008, 02:17   #39
Stykus
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Konrad:) View Post
Stykus - wcześniejsza sugestia, żebyś zainteresował się "bliżej" wilczakami, wcale nie była żartem. Widać, że lubisz zwierzęta, wyzwania, a to psy dla ludzi inteligentnych, odpowiedzialnych i lubiących pracować z pupilami. Trzeba mieć tylko dużo czasu, cierpliwości i talentów negocjacyjnych. Poważnie. Cały czas mamy wrażenie, że nasz "bury" całkiem świadomie uczestniczy w budowaniu relacji z nami; zaakceptował określone reguły, ale nalega na respektowanie jego praw.
Miło byłoby mieć Cię za towarzysza w gronie opiekunów wilczaków
Dziękuję, miło jest to usłyszec! Wilczak jest niekwestionowanym numerem jeden wśród psów o których myślę dlatego zbieram jak najwięcej informacji na jego temat. Chcę uniknąc sytuacji, w której wybrawszy psa mógłbym nieświadomie unieszczęśliwic go moimi oczekiwaniami (za dużo widziałem osowiałych, smutnych psów wybranych przez właścicieli jedynie na podstawie wyglądu bez brania pod uwagę ich charakteru i potrzeb, np. rasa beagle- typowo myśliwski pies potrzebujący dużo ruchu, uwielbiający bieganie i zabawy na łąkach, w lasach itp a obecnie trzymany głównie jako "kanapowiec, bo przecież on taki słodziutki, milutki i nieduży"...szkoda psa...w takim przypadku lepiej wziąc yorka). Ogólnie rzecz ujmując zależy mi najbardziej na aporcie, całą resztę "myśliwskich braków" w pełni zastąpi mi jego cudowny wygląd.
Czy wie ktoś może o jakiś planowanych miotach, z których szczeniaki byłyby do odbioru na jesieni (koniec września, październik)?
Jak często organizowane są wilczakowe spotkania (ew. konkursy, wystawy)? Bardzo chciałbym zobaczyc te psy na żywo i porozmawiac z Wami.
Pozdrawiam

ad. Joke - wydaje mi się, że lepiej publicznie nie opisywac złapania łosia, bo ze względu na małą jego liczbę od kilku dobrych lat obowiązuje bezwględny całoroczny okres ochronny a służby w stylu strażu łowieckiej czy leśnicy są bardzo wyczuleni na tym punkcie
Stykus jest offline   Reply With Quote