Zdravim Fianno i Alana. Jestli chceš podívej se do galerie jsou tam nějaká fota Alfa, a jestli můžeš pošli nebo dej do galerky fota Alana rád bych ho viděl (taky se mi líbil), ale Alf byl takový správný trdlo který hned přiběhlo a hrálo si s námi a i když byl nejmenší byl prostě náš. Kousání taky tvrdě odvykáme a už se to celkem daří. Jinak procházky jsou na volno nechá si ode mě odstup max. 50m (v lese) a pak přiběhne, problém je mezi lidmi hlavně mezi dětmi to na přivolání prostě kašle a když vidí psa to je konec od něj ho dostat dá dost práce. Ve městě chodíme na vodítku už mu to celkem jde. Občas si na mě zkouší zavrčet nebo mě lehce kousnout ale už ví že to schytá tak mě jenom testuje. S tím přivoláním mě to taky rozčiluje byl bych rád kdyby mi někdo poradil jak na to-jak psa přivolat v každé situaci? Když jsme sami není to problém ale jak se objeví lidi nebo psi je konec. Co se týče vaření masa souhlasím s Pavlem, u nás je syrové maso a vnitřnosti základem stravy i když jedno jídlo denně je bez masa (tvaroh s medem a třeba piškoty a občas vajíčko). Někdy mu do žrádla přidám trochu granulí ale jenom proto aby na ně úplně neodvykl kdyby bylo někdy potřeba s nimi krmit (dovolená apod.). Ještě jeden (dva)dotaz y: Občas Alfa neuhlídám a v rychlosti slupne to co zrovna vykadí, co s tím? Pes je zatím doma když jsme v práci a v noci, ale co nevidět ho chci nechávat venku na zahradě, kde bude mít otevřený kotec s boudou. V knize Ing.Hartla je doporučení mít psa do čtyřech měsíců doma. Jaky na to máte názor a to z různých hledisek?
Díky a zdravím Dan Artus
|