Taky mám osobní názor a pocit z toho, co se semlelo. Prvně jsem si myslela, že si to nechám pro sebe, ale...
1) Že jeho štěně onemocní, to se může stát každému chovateli. V tom případě naprosto první krok, který bych po majiteli MÉHO štěněte chtěla, by byl, aby mne OKAMŽITĚ informoval co se děje, ke komu jde vyšetřit, proč tam jde vyšetřit a poslal mi lékařské zprávy.
2) Veřejně žádat o peníze, pokud ani nenavštívím odborníka na daný problém... řeknu to na rovinu. Stačí zajít do banky nebo zvednout telefon, půjčka do 50 000 na vyšetření se dá sehnat během jednoho odpoledne, ne-li hodiny. Nebo máš volat chovateli.
Sbírka je v pořádku a také bych ji využila, ALE AŽ VE CHVÍLI, KDY VÍM CO A JAK A NE NĚJAKÉ DOHADY. Nezpochybňuji, že s Carin něco bylo, ale tvůj postup. Zdravotní pomoc MUSÍ BÝT OKAMŽITÁ, ne na něco čekat.
Mimochodem, Lucie, co bys dělala, kdyby Carin srazilo auto? Nechala bys ji s polámanýma žebrama a nohama, dokud ve veřejné sbírce nedostaneš peníze na první ošetření? Takový pocit totiž z tvého jednání mám já. Mimochodem, ač teprve studuji (takže je jasné jak na tom jsem finančně), vedu si dva kontokorentní účty a dvě kreditní karty pro případ, že bych potřebovala peníze na veterinární ošetření. Tuto možnost jsem ti poradila v osobní zprávě a požádala tě o další informace o Carin -- nestála jsem ti očividně ani za odpověď.
3) Komunikace s panem Kopáčkem nevázla z jeho strany. Namísto abys věc řešila s ním, vypsala jsi tady sbírku. Byl docela v šoku když se to dozvěděl.
4) To, že si Lucie okamžitě po Carin vzala nové štěně (pro ostatní - Evita z Věrné smečky) svědčí docela dost. O Lucii i o chovatelce Evity, která znala situaci s Carin.
Lucie, ty máš tu drzost tady plakat že Laďa Kopáček se s tebou nebaví? Ani jsi nepočkala, jak to s Carin dopadne.
Ty se veřejně divíš, že ti ji pan Kopáček nenabídne zpátky? Kde bereš tu drzost, dyť už máš doma Evitu! To ses ale zapomněla tady pochlubit, asi by ti to zkazilo image.
Myslím, že pár lidem teď mluvím z duše.
Mé vyjádření je sice docela strohé, ale nebudeme chodit kolem horké kaše.
Lucie, pokud své chování vysvětlíš, veřejně se ti omluvím z nepravdivého nařčení.
Nejsi ani první ani poslední, kdo zažil, že jeho pes měl zdravotní potíže... tyto potíže je potřeba evidovat a je potřeba aby se o nich vědělo.
Jaroslava Smištíková
chovatelská stanice Střípek snů