To je dobré, jak se tu utvořily tábory, které se zastávají jednoho nebo druhého. Ale nikdo z nás u toho osobně nebyl , nikdo neví, jak (ne) probíhala komunikace mezi nimi. Já bych si netroufla vynášet jakékoliv soudy. Jako novopečený majitel začátečník bych byla taky vyplašená - co se děje a možná, že bych nepostupovala zrovna tak správně, aby se to líbilo zdejšímu plénu...Jako chovatel naopak zase vím, že prodej štěňat je riskantní podnik

, protože přeci jen naši miláčci jsou "biologický materiál", nikoliv technický výrobek a stát se může cokoliv. Ihned nebo po několika měsících. Do štěňátek nikdo dovnitř nevidí. Pana Kopáčka osobně neznám, ale i kdyby se tu o něm psalo sebehůř, tak bych si z toho o něm obrázek nedělala. Myslím, že soudný člověk na takovéto diskuze nedá.Mám taky osobní zkušenost, kdy mi po dvou dnech vrátili štěně na umření, které chtěl MVDr. Čáp na místě utratit. Průjmy,zvracení, malátnost, netečnost. Majitelé mi naštěstí štěně dovezli, abych ho před smrtí viděla a nechala ho utratit sama a ihned si vzali štěně jiné z toho samého vrhu. Vrácené štěně jsem ještě ten večer vrátila k mamce do kotce, protože ve známém prostředí "zázračně" ožilo a do druhého dne bylo fit. U něj to byla bohužel jen přehnaná reakce na změnu prostředí. Díky Bohu, že nedali na veterináře..... Prostě je zbytečné to tady dále pitvat. Jestli je malá OK, tak bezva a nesuďte, protože příště můžete být souzeni vy.

Hana Kaufmanová, od Úhoště