View Single Post
Old 06-03-2008, 02:10   #72
Nemi
Junior Member

Nemi's Avatar

Manu - bardzo wielkie dzięki ! To już będzę wiedziała jak wstawić - zmniejszyć i podać adres do zdjęcia. Super

Potoczne opinie na temat różnych psów często są nietrafione Ja wiedzę czerpałam z Twojego artykułu i spodziewałam się prostego psa Prosta psychika - to prosty pies - tak myślałam. Przy nim, prosty to jest labek - co w głowie to na ogonie i w oczach Baltek to straszny kombinator - jak się nie da na siłę, próbuje podstępem

Czy pisząc o psychice Sayuk miałaś na myśli coś, co zauważyłam u Baltka - że przeciwności tylko pobudzają go do działania. I że ma w sobie taki wewnętrzny optymizm ?

I przypomniała mi się jeszcze jedna opinia o gronkach - że to psy nie do zdarcia i nie sposób ich zmęczyć. Wydaje mi się, że jest to opinia błędna i szkodliwa. Tak myśli mój znajomy, nie tylko zresztą o Baltku, o Drako również. To, że psy nie okazują zmęczenia - nie znaczy, że nie są zmęczone. Są tak nakręcone, że nie są w stanie tego zauważyć, a zmęczenie przychodzi dopiero, jak organizm trochę wyhamuje, nawet następnego dnia.

bardzo serdecznie pozdrawiamy
Nemi jest offline   Reply With Quote