View Single Post
Old 07-10-2004, 18:43   #16
Monika
Junior Member

Dnes mi přišel domů dopis. Nebudu psát od koho, jelikož by se také hned stal snadným cílem pro Pavla a to opravdu nechci. Tento člověk se zúčastnil bonitace a pak následné schůze. Osobně se neznáme, viděla jsem ho cca podruhé v životě. Dopis, který mi napsal vlastní rukou otevírá několik témat týkající se chovu ČSV a pak také zmiňované schůze, jeho osobní pohled…, trochu odlišný, než Pavlův.
Cituji: „ Všiml jsem si při klubové schůzi několika skupin různě zapálených příznivců a členů Klubu chovatelů ČSV. Velmi mne překvapilo jednání několika z nich. Klub by měl mít vypracované postupy jak ochránit své zájmy, mechanismus zabránění členství nechtěných patologicky poškozených jedinců. I ve vlčím společenství musí mít pojistky proti extrémům. Inteligentní člověk bez zábran a bez zásad umí být velmi nebezpečný, skoro stejně jako snaživý blbec, ale to jistě víte. Vytvářející se společenství okolo těchto pseudovůdců, kteří vzbuzují obdiv drzou neomaleností a neúctou k tradičním hodnotám, je potřebné včas podchytit a jednotlivě oslovit. Dostanou tak šanci, ti, jenž nemají s podobnými psychopatickými osobnostmi zkušenosti, ale je v nich zdravé jádro. Vést skupinu 70 a více lidí k nějakému cíly jistě není jednoduché. Každý má však hovořit za svoji osobu, ne za druhé! Lidé nemající úctu ke stáří, k autoritám, nectící morální kodex vám zoškliví i tu nejkrásnější a nejušlechtilejší myšlenku a to by bylo přeci škoda. Potom by v klubu zbyli jen sobci a prospěcháři.“
Monika jest offline   Reply With Quote