Quote:
Originally Posted by Mirkawolf
Ne tak docela. Mladsi fene nedovoluju zadne "vyskakovani" si na starsi fenu. Nicmene starsi fena (alfa) ma jiste vyhody oproti mladsi fene (bete). Mnohem snaz se tak udrzi hierarchie ve smecce. Takze u nas starsi fena dostava zrat prvni, dostava prvni pamlsky kdyz se rozdavaji, ma svoleni jit na gauc kdyz se ji chce a ruzne dalsi ulevy. Mlada si musi vetsinou pamlsek zaslouzit, vsude jde az druha a na gauc smi jen se svolenim.
Mlada tak mnohem lip chape, ze ona je ve smecce az ta druha a zbytecne nevyvolava rozbroje se starsi fenou. Myslim ze kdybych je drzela tak, jako ze jsou si obe rovny, tak by to asi nedelalo dobrotu. Mlada by rada sefovala, ale nema na to, takze ji k tomu nedam ani sanci.
Mame radi obe dve stejne, samozrejme, ale poradek musi byt
Jinak pro rypaly, my lidi jsme v te smecce samozrejme super-alfy a jime prvni  Kocour chudinka, je omega a zere az posledni 
|
Díky za odpověď,
tohle jsem chtěla vědět, jak případným potyčkám předcházet.(samozřejmě chápu, že to není stoprocentní a že každý pes reaguje jinak).
Tím postavením se za starší jsem samozřejmě neměla na mysli, zakousnout se do mladší, jak napsal Pavel, ale poslat mladší do patřičných mezí (pokud je útočníkem ona). Většinou totiž nechávám psy vyřídit si hierarchii mezi sebou, jenže je pravda, že nejde o psy žijící spolu v jedné domácnosti, ale jen při venčení.
Jinak kočku mám taky, ovšem ta má svou vlastní hierarchii, kde je jen ona sama alfou a neomezeným absolutistickým panovníkem