View Single Post
Old 16-04-2008, 10:38   #15
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Send a message via MSN to z Peronówki Send a message via Skype™ to z Peronówki

Quote:
Originally Posted by Konrad:) View Post
Filozofia filozofią, ale lubimy proste zasady: Murarz domy buduje, krawiec szyje ubrania..., a sędzia kynologiczny ocenia psy na wystawach. Czyli każdy - co do zasady - zajmuje się tym, na czym się zna.
Nie, nie - przywilej wrednego krytykowania poszczegolnych psow mozecie spokojnie zostawic nam hodowcom, bo to hodowcy nawet NIE PRZYSTOJI, aby zachwyc sie psem, ktory odbiega od wzorca. Jesli zaczne pisac, ze to "taki sliczny piesek" o CzW z glowa jak wiadro i budowa jak ON to spora grupa ludzi od rasy najzwyczajniej uzna, ze Margo cos na glowe padlo lub chocby na wzrok... Wiem, ze czeska hodowla CzW jest mocno w dolku i kilka jaskolek wiosny tam nie czyni... ALE....

... moje pytanie bylo jednak jak najbardziej niewinne... Chodzilo mi czy sedzia bardziej ocenial wystawianie, prezentacje, czy eksterier. Ew. na czym mu najbardziej zalezalo... Bo co do eksterieru to psy te znam i swoje zdanie mam (a co do szczegolow jak zwykle licze o ponowna wnikliwa ocene przy jednym z naszych spotkan )...

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki jest offline   Reply With Quote