Quote:
Originally Posted by Monika
Já mám pocit, že to vše kolem MVDr Šterce a DKK zavání trochu demagogií.
|
Přesně očekávaná reakce. MVDr. Šterce nikdo neobviňuje, že záměrně poškozuje psy nebo něco podobného. Je ovšem velice divné, když jeden pes je u MVDr.Šterce vyhodnocen jako D (střední DKK) a tentýž pes v Polsku a Německu je vyhodnocen jako B (podezření).
Přece nikdo nemůže vážně tvrdit, že např. MVDr. Siembieda ve Wroclawi je nějak ovlivňován českými majiteli ČsV aby jim dával lepší výsledky DKK než jejich psi skutečně mají. To snad, Moniko, nemyslíš vážně.
A když už jsme to nakousli. Já osobně jsem za přítomnosti svědků právě z tohoto "nadržování" MVDr. Siembiedu obvinil. On mi jednoduše předložil (a těm dalším svědkům) snímky psů s DKK C a s DKK E. Mohli jsme přímo tyto snímky srovnat se psy, které jsme tam byli rentgenovat. Vše smaozřejmě proběhlo nikoliv v konfrontační ale v přátelské atmosféře. Protože MVDr. Siembieda je veterinář, který vyhodnocuje stovky psů ročně a tak se s podobnými dotazy a námitkami setkává celkem běžně.
A i v tom je problém. Kolik snímků DKK vyhodnotí MVDr. Šterc ročně ? Jedna věc je teoretická příprava a teoretické znalosti (které MVDr. Štercovi nikdo neupírá) a druhou věcí je praxe.